Åh, nya termer och diagnoser är kul!!! Vi byggnadsvårdare har ju t.ex automatiskt 40p i Vedologi och Kvistlära som kan byggas på med 20-40p specialistkompetens beroende på hur antikt man vill elda(bakugn, kolgruva,skånsk sättugn mm):p
 
Okey, detta är helt off topic men jag måste få frufridell att bryta ihop..... Att kvinnor kan ha pms är välkänt. Jag har iaf träffat män som faktiskt, helt uppenbart, haft "skägglossning".......;)
 
när vi flyttade ut till vårat torp hade vi inte tv det första året utan vi elda och spela kort för att hålla oss sysselsatta...man kramas mer utan tv och lite golvdrag!! nu har vi tråkit nog fallet för trycket och köpt tv...men jag åker givetvis ford från 1957 när jag åker ock köper virke!! men vi har vell komme på att ska vi bo här så måste man nog ha vissa nymodigheter. till saken hör att jag va 23år och tjejen 17år när vi flytta hit och efter 3år trivs vi fortfarande jätte bra och tänker inte flytta även om många tycker vi är lite knäpp...nytt 50tals kök på ingång helt i massonit även om det är lite modernt hos byggnadsvårdarna men så såg köken ut hos tanterna när man följde med mormor och fika hos nån bekant....kan det finnas nått tryggare än ett massonit kök och hemmagord svarvinbärs saft!!!
 
gafsan skrev:
Ensam i världen...... en lidande konstnär! :cool:
Nej gafsan du är inte ensam, jag är också en missförstådd konstnär:(
Inte ens hos mina närmsta finner jag förståelse för min böjelse.
En weekend i torpet är på gränsen för vad de kan stå ut med. Mitt ut i ingenmansland där vildsvinen strövar, ingen TV eller dator, ingen telefon (har man tur kan man hitta täckning 2 meter till höger om farstun) ingen toa innomhus, ingen vattenkran utan en hink i ett rep, matvaror hängande i krokar i taket (möss), spöken på loftet ( och tomtar på mitt), benknotor i bakugnen (vars ägare bor på vinden nu), fladdermöss i lillstugan, inga gatlysen utan ett kompakt totalmörker som ingen vågar ge sig in i, inbrottstjuvar, osv osv.....
.....och alldeles underbart
 
Så tog man då en sväng till köket, sansade sig lite och drack lite kaffe. Satt och fnulade på denna tråd och vinglade tillbaka till datorn. Letar upp tråden, ska börja skriva, men vill läsa allt nytt först. Vad händer???

Totalt sammanbrott, alla seriösa tankar är som bortblåsta... Måste för 2:a gången idag torka av tgb och skärm.

Nu tänker i alla fall jag krypa till kojs, ligga och flina en stund innan jag somnar och så kanske jag återkommer i morgon för ett mer seriöst inlägg.

gafsan: TACK! (Annars brukar det höra till mitt jobb att få folk att bryta ihop....fast kanske inte av skratt då.)
 
...och folk tycker jag är tokig som flyttade från Stockholm till en glesbygdsort mitt i Lappland, och som inte det räckte, i en liten avfolkad by med en handfull bofasta. :D Galen är man som ger sig in ett sådant projekt - men jag ser det som en ynnest att få bo som vi kommer att bo.

Vildsvin har vi dock inga.
Men gott om tjädrar, orrar, renar och en och annan älg. ;)
 
50-tals kök är superfint! Vad mysigt ni har. Tvn kan man ställa i garderoben.....Men Ford....duger att hämta virke med ;) Skoja bara , men vi lärde faktiskt barnen (tidigt ) att säga -"Ingen Ford på våran gård!" . (Ja, vi har GM och Mopar.) :cool:
 
gafsan
jag träffade min tjej i en dodge ja hade...och några gm har man ju provat också...och morrn kommer wheels magasin hit och ska skriva om oss och hur vi lever!! det känns lite kul att andra vill läsa om hur vi lever men också lite undligt..
 
hmmm....blir lite avundsjuk på aliback. Byta hus i sommar???? Tro mig, konichiwa, du ångrar dig inte. För mig var det tredje gången gillt från Stockholm och nu är jag nog fast!
 
Konichiwa: Älgarna strövar fortfarande runt knutarna här med trots importerade jägare, eller kanske tack vare;) De kommer glidande i sina fina jeepar beväpnade upp till den lilla fjädern i hatten. Jag tror att det jag trodde var insektsangrepp kan vara kulhål.
Jag har antagligen fått dagens ris i lokalpressen då jag mitt under älgjakt spikade takläkt:)
 
hillbilly6
Kul! du måste berätta vilket nr det blir. Då får man ju se både hus och bil!
 
mer info kommer när jag vet nått....
 
Men jag måste erkänna att jag avundas de som bor i sina projekt. Tänk att kunna kliva upp mitt i natten och utföra en ide man får som att måla taket eller nåt;)
Mina ideer kräver noggrann planering och jag är helt beroende av vädrets makter då jag har 20 mil enkel väg på MC.
Vad har du att byta med Gafsan;)
 
Tja, vad vill du ha? Bagarstugan som vi övade på. Eller stora huset, lite rustikt just nu.... eller magasinet, lite för modernt kanske. Vad har du, mer än vackra ord? Hur många kilsågade furor får du med på hojen?
 
  • bagarstuga.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • bjälklag stora köket.jpg
  • magasin pentry.jpg
  • sovloft.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
P
Börjar bli lite trött på detta ord...
Byggnadsvård? Vad betyder det igentligen?
Vård av en byggnad? Får byggnanden ett plåster och en spruta? tja varför skulle man inte kunna kalla det det?
Om man istället säger att byggnaden tas hand om. Finns det nåot i ordet som säger att man MÅSTE återställa som det var när det en gång byggdes. Näää Man får göra som man själv vill. Men jag tycker att man ska ta hand om huset så det inte förfaller och måste rivas. Det kan vara synd (för det mesta men dock inte alltid...)

Viktigaste i det hela är dock att man ALDRIG dömmer andra och hur dom plåstrar om sina byggnader (eller bilar för den delen heller). Man måste bara helt enkelt bara acceptera tidens gång.
För vad hade hänt om att man måste renovera till det som det var när det byggdes. Så många 70-tals hus som hade blivit osålda för dom måste renoveras med brun-oranga medaljong tapeter.... (som visserligen börjar bli poppis igen)
Sen också som någon skrev här ovan att då borde hus äldre än, säg 100-år, inte ha el och rinnande vatten....

Själv så ska vi behålla stilen på huset som det är utvändigt och inte lägga till fula glaskuvöser till ett halv gammalt hus som en del gör (vad är gammalt igentligen. 10, 20, 70, 200år) men invändigt så åkte 50-tals massoniten och 70-tals renoveringen ut. 90-talet åkte också så vi kan göra hela huset homogent. Vi såg det inte vettigt att behålla en mosaik av olika tidsåldrar.
Det hus vi håller på med idag byggdes 1929 på grunden av en bränd U-gård som var från andra halvan av 1800-talet.
Den brann delvis visst igen även under 1950-talet. Så denna 1929 gård har ändrats ett antal gånger och detaljer ser vi idag. Dörrar som funnits och satts igen, väggar, trappor, skorstenar. Listan kan göras lååååång och detta på bara 70år.

Till vilket datum ska man återgå till. Vi tar ett datum år2009... :)

Men sen visst ska vi i Sverige, som har otroligt mycket gamla byggnader jämfört med tex USA, bevara vissa byggnader. Men ha dom som museum då om du inte vill gå på torrdass. Återställ dom till ett visst datum för att visa eftervärden. Men ingen mosaik av 1850-talet och 2000-talet.
Men återigen jag dömmer ingen. Alla är vi fria att göra (och tycka) som vi vill men obs! detta utan att skada andra!

End of my 5öre

Edit:
Med andra ord TS känn ingen ångest. Allt blir rätt om du bara följer känslan.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.