Vår övervåning villa Västervik!

Det är väl badrummet som vi har funderat mest kring... Vi vill ha plats för badkar som hellst är 150 gånger 150 men det kan bli trångt, i så fall blir det ett mindre badkar. Kommonden som vi redan köpt är 120 bred... Vi fick hoppa över duschen pga platsbrist :(

/Maria
 
  • 22 a.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ja Annie&Kenneth en Kalmar blir nog fint.
Tillval vi har gjort: trappa,fönster i gavlar,takkupa,veranda,innedörrar,ytterdörr,kök ramsö vit,(inbyggnads ugn,spis),micro,disk,
kylfrys,allt rostfritt....valt bort mattor i badrum,kakel i kök,köper tvätt o tumlare annanstans.
 
Vi har hemma alla prover och skall snart göra slutbeställningen... Har fastnat på tapeterna. Hur har ni gjort med dem?
 
Tapeterna är ju lite småtråkiga det får man ju säga. Jag tycker att vi fick ihop det ganska bra ändå. Man kan ju göra lite roligt som vi gjorde i sovrummet t ex. Vi tog en ljus beige tapet och en vinröd fondvägg. Nu när man får hem coloramas reklamblad i brevlådan känns det ju tråkigt men vi ska nog ha lite häftigare däruppe. Sen tröttnar man ju ändå och tapetserar säkert om om några år. Vi ska t ex riva väggen så det blir öppet mellan vardagsrum och kök och då lär det ju bli nya tapeter.
 
ÄNTLIGEN! nu är mitt bygglov klart och huset levereras ca 20 November :)
Så nu blir de till att sätt fart å packa å röja för huset rives kanske nästa helg.
 
Tapeter är en öken,det är inte lätt att välja.....vi har valt standard decorama tapeter.
Det man inte trivs med får man väl spackla skarvar o rolla över med nån trevlig färg.
 
Varför inte välja bort dom tråkiga tapeterna ( kalmar avdrag cirka 15.000:- ) och måla från början?? Detta har vi valt att göra och anlitat en firma för målning, vi kommer att betala 15.500:- för det... Detta arbete kommer vara klart innan inflytt. Dom kommer även riva en vägg och lite annat småpill.

Hembrennarsven:
Vad roligt att det äntligen kommit igång för dig!! Själva så var sambon på byggmöte imorse. Vårt hus kommer om 8 dagar...
 
Annie&Kenneth, njaeeee.... vill flytta in och ha allt klart. Orkar inte engagera oss i att skaffa målare... Och att sätta igång och spackla skarvar är inget vi känner för. :( Been there done that. Sen så rekomenderade säljaren oss att vänta lite med de dyra tapeterna, huset sätter sig. :( Men det är kul att höra hur ni andra gör!

Har ni valt standardtrappan? Vi kommer nog välja en helt annan trappa från Snickarlaget för att slippa ribborna som går på utsidan av trappan.
 
Hej,

Det är ganska länge sedan jag skrev här. Vi har nu bott i vår Villa Nybro sedan i början på maj. Vi trivs som fisken med huset men känner ibland att vi kanske skulle gjort mer tillval från början. Vi valde bort bort ganska mycket såsom kök, badrum, trappa och inredning i tvättstuga. Vi gjorde heller inte så mycket tillval pga att vi tyckte det kunde bli bättre och billigare att göra en del själva, typ öppen spis, garage och inreda övervåning. Så här i efterhand kan jag säga att det blir en hel del saker som hamnar på projektplanen och att det ibland kan kännas övermäktigt med allt som ska göras.

Men så har vi ju också varit ganska kräsna och bland annat skapat oss merarbete då vi sett oss tvugna att måla om i flera rum därför att tapeterna inte riktigt blev bra (ser att det finns många som precis som vi inte "går igång" på det urval av tapeter Smålandsvillan erbjuder). Sedan finns det ju också en hel del annat som tar tid, såsom markarbete, trädgårdsanläggning, altanbyggen och inte minst den tid det tar att välja/beställa material och inredning. Planeringen kan också påverkas ganska mycket av ev felleveranser.

Vår rekommendation är att man verkligen skapar och tänker igenom sin egen projektplan, lägger på lite extra tid och väger fördelar mot nackdelar mycket noga innan man väljer bort eller lägger till saker. Alternativet är kanske att avsätta pengar i sin budget till att "leja bort" delar av självarbetet. Eller kanske det funkar att en händig i familjen tar tjänstledigt ett tag?

Nåväl, alla är ju inte lika i det här fallet, ville bara ge en reflektion från några som kommit en bit på väg och som i början hade ungefär samma funderingar och energi som många andra i det här forumet.:)

Krisal
 
Hej Krisal,

TACK för dina erfarenheter! Vi har en husrenovering bakom oss och väljer att bygga nytt för att slippa renovera ytterligare ett gammalt hus. Så för oss så kommer det "enda" som vi behöver göra själva vara : Göra övervåningen, kakla över diskbänk i kök, sätta in badrumsmöbler, beställa kamin från billigare ställe, köpa de flesta vitvarorna själv, fixa trappa separat, fixa trädgård, altan, uterum osv.... Ska försöka få så mkt det går av markarbetet gjort när de ändå är här och gräver för grunden osv.

Hm... OJ. Det blir en redig lista ändå. Lade till fnuttarna" på "enda" när jag läst igenom listan.... :D
 
Ja, det är verkligen mycket jobb, även fast man köper ett nytt hus! Övervåningen är ju ett projekt i sig... Tomten också men den får ta den tid det tar. Vi valde inte ens bort plastmatta i badrum för att vi inte orkade göra/fixa detta... Ville ha det klart på en gång. Nu finns kanske kakel som tillval eller? Sätta i braskamin gjorde vi själva på en gång men det lejde vi ju bort. Altanen är ju också ett kapitel för sig, särkillt vår som är på en sluttningstomt. Vi måste börja med att skicka in bygglov för den. Listan blir ju som sagt lång! Tur att vi kan tipsa och ge/ta råd av varandra!
 
Snysop: Vi har varit inne och kikat på er blogg, jättekul att se hur ni planerar! Vi har ungefär samma tänk vad gäller trappa, vi funderar just nu på hur/om det går att öppna upp lite av taket i entren vid trappan och kanske sätta takfönster ovanför, det är väl lite den känslan man får när man ser er ena trappbild. Tror dock att detta blir något att "leja bort" för vår del.:)

Marelb: Ni har ju kommit jättelångt med ert villa Västervik, vilken skillnad sedan vi var inne på bloggen sist! Kanske ska man starta en blogg själv så att man kan följa upp bättre, vi har knappt tagit några bilder pga tidsbrist. Och man blir nog lite blind när man trampar omkring i sitt bygge och tycker att ingenting händer;).
 
Hejsan alla!!

Vi har precis gjort färdigt allt pappers jobb och sitter nu bara och väntar på vår villa värnamo som levereras i mitten på april 2008. Nu skulle det vara intressant att få se lite mer bilder från värnamo. Så om någon har några bilder så vore vi jätte tacksamma...

Tack på förhand...
 
Japp idag rivs de för fullt, kan tyvärr inte vara med och ta bilder men kika gärna in på min blogg.....kommer in bilder under arbetets gång.

Härlig känsla!! nu ede på gång!
 
Verkligen fin rymd i huset. Ser ljust och trevligt ut.. :) Smålandsvillan känns lite mer personliga. Men e ju något dyrare förståss än tex Ä-Hus.. Grattis till ett fint hus./Linda


stebac skrev:
Hej

Här Kommer Det Bilder På Färdigbyggt Villa Nybro!!

Fantastiskt Fint Hus....luftigt Och Med Stora Fönster
Som Släpper In Mycket Ljus.

Vårat Hus Leveraras Vecka 2 2008 Så Man Kan Säga Att
Man Läääääängtar!!!!!!!

[media]

[media]

[media]

[media]
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.