Hej!

Vill höra om det är någon utav Er som har erfarenhet av Trivselhus?
Är de hjälpsamma? Tillkommer det mycket utöver huset? Har det funnits möjligheter att flytta väggar utan problem?
Kanske många frågor, men är orehört tacksam för svar.

MVH/ Therese & Stefan
 
Hej,
Trivselhus har säljkontor på flera platser i landet.
När vi skulle bygga i Skåne för fem år sedan så kontaktade vi Helsingborgskontoret.
Vid vårt möte var det väldigt stor valfrihet när det gällde planlösningar och tillval och vi bad säljaren komma med en offert på våra val. Han hörde dock aldrig av sig, trots påringningar. Så det var lätt att stryka dem, bara för att en person inte skötte sig.
Mycket kan ha hänt på fem år och detta var bara en säljare i Helsingborg.
Ni kan väl berätta var ni har tänkt att bygga så kan de som redan har haft kontakt med Trivselhus närmaste kontor på er ort skriva om sina erfarenheter.
 
Vi ska bygga nytt hus i Mälardalen och ville ha tag på en husfabrikant som hade en skapligt hög standard från början och som vi kunde få bra referenser på. Självklart skulle tillverkaren ha ett hus som vi gillade utseendemässigt både ut- och invändigt.
Trivselhus har i mälardalen byggt massor med hus och har fått goda vitsord av de som vi pratat med. Nu har vi skrivit på ett avtal med Trivselhus där vi köper deras skiss 514 med vissa modifieringar. De tillval som vi gjort blev inte allt för kostsamma då Trivselhus som sagt har en bra standard från början.

Det kostar inget extra att flytta om väggar eller utrustning hos Trivselhus. Man utgår från deras skisser och sedan gör man förändringar efter eget tycke. Självklart får man betala för förändringar i storlek eller byte av utrustning.
Försäljaren har hittills skött sig mycket bra och vi känner stort förtroende för Trivselhus, hoppas vi kan säga samma sak när huset är färdigt.

Vår förhoppning är att om nio månader kunna flytta in i vårt nya hus!
 
Hej igen. Tack för era svar. Vi har tänkt att köpa ett hus eller bygga i Borås kommun. Vet inte riktigt ännu var närmaste kontor är. Men det är ju lätt att ta reda på.
 
Peter.Holm
Hade ni tomt innan eller köpte ni den igenom Trivselhus också? Sedan undrar jag vad för grund ni kommer att ha. Vi vill ju gärna ha platta med värme. Ingen torpargrund för oss
 
Vi har kollar lite på Green Line 772, känner att det är en bra planlösning för oss. Älskar deras kök med kombinerat vardagsrum samt badrummet på andra våning med bastu. Har som sagt inte tagit kontakt med dem än, för att få en prisuppgift.
 
Therese83 skrev:
Peter.Holm
Hade ni tomt innan eller köpte ni den igenom Trivselhus också? Sedan undrar jag vad för grund ni kommer att ha. Vi vill ju gärna ha platta med värme. Ingen torpargrund för oss
Vi har köpt tomt genom kommunen så det var inte Trivselhus inblandade i. Och nej, ingen torpargrund för oss heller. Platta på mark med golvvärme i hus och garage.
 
peter.holm
Ingick det platta i husköpet eller ordnade ni det själv? Känns som Trivselhus har ganska bra standard på sina saker eller har jag uppfattat det fel?
Vet ni vad allt kommer att kosta dvs hus, grund, vatten&avlopp, el .m.m?
 
Therese83:
Vi har efter lite dividerande beslutat att köpa huset nyckelfärdigt. Det enda vi ska göra på tomten innan Trivselhus tar vid är att fälla alla träden på tomten. Sedan tar Trivselhus över och spränger och schaktar bort allt för att sedan fortsätta med husbygget. Om allt går enligt plan kan vi flytta in i huset om 9 månader!

När Du träffar Trivselhus kommer de att gå igenom alla kostnader med dig. Vissa kan man förstås kolla upp innan, tex anslutningsavgifter, bygglov mm.
Enda punkten som är rörlig är spräng- och schaktkostnaden men både vi och Trivselhus (i samband med de som ska göra grunden) har tagit till ordentligt på den punkten så förhoppningsvis räcker den budgeten.
I övrigt är alla priser fasta enligt produktionskalkylen som Trivselhus upprättar.

Och vi uppfattar också som om Trivselhus har en bra standard, vi har tagit till stor garageport, skjutdörrar i sovrumsgarderob, microlit, Bastu, kamin, ryggåstak, ekdörrar med tillhörande eklister foder mm. I övrigt tycker vi att standarden är bra. Satsa på sådant nu som blir svårt eller dyrt att byta senare.
 
Vi har byggt hus med Trivselhus.
De har alltid platta med värme. Att ändra planlösningar och dyl kostar inget extra hos trivselhus i själva huspaketet såvida det inte medför extra material och då betalar men för det. Det man inte alltid tänker på är att trivselhus har generalentreprenad dvs man höper materialpaketet av dem och sedan har man kontrakt med en byggfirma som bygger huset åt en och håller i alla underentreprenörer som el, vvs, grund och kakel om man inte vill sköta samordningen själv. Ändrade lösningar kan vara billiga i huspaket men dra iväg i entreprenaden, tex panel i ryggåstak 2000kr i material (huspaket) men till det också 10000kr i arbetskostnad på entreprenaden som inte redovisas av sälraren utan kommer efteråt om man har lite otur. Likadant med vinklar och utbyggnader, gör grundarbetet mycket dyrare.
I början är man så fokuserad på säljaren men under tidens gång inser man att han är en bifigur, det som verkligen räknas är att man fått entreprenad med duktiga och noggranna snickare. Det är ju de som avgör om huset blir bra byggt eller inte.

Jag tycker trivselhus var bra att ha att göra med under planeringsstadiet när vi satt och ritade och huspaketet kom komplett och som det skulle. Efter husleveransen har man dock inte med säljaren eller trivselhus att göra, då är det entreprenören allt går genom.

Att bygga hus är kul men det gällar att ständigt ligga steget före, vara vaksam och påläst. Pruta, förhandla och vara aktiv. Det svåra i det är att det är först efteråt som man vet vilka frågor man borde ställt och hur man skulle garderat sig. Alla går på nitar, ju mer påläst man är desto mindre och billigare blir nitarna. Vi läste på och planerade ett helt år innan vi kom igång med bygget och det sparade oss många kronor och många bekymmer men trots alla förberedelser missade vi tex att några siffror på ritningen innebar att våra vägguttag som skulle sitta precis över fönstret kom en meter över osv. Det är läropengar och nästa bygge blir smidigare... vad är det man säger, tredje huset blir perfekt.

Lycka till och håll i hatten!
 
peter och elin

Det låter som att ni båda har valt en bra hustillverkare. Hoppas att vi någongång hittar en tomt som passar oss och vår budget.
Hur uppfattar ni båda kvalieteten på kök, kakel och klinker, gungar golvet när man går på det osv. Finns det några brister eller något som ni inte är nöjda med?

MVH
Therese
 
Therese
De bitar vi inte är nöjda med har inte med trivselhus att göra utan entreprenörerna. Vi har en puckel på golvet i vardagsrummet som beror på att plattan inte blev helt jämn när den gjöts. Taklisterna är inte målade i överkant pga att snickarna satte upp dem innan målaren hann måla dem och lite mer sådana småsaker.

Nu när vi bott i vårt hus i över två år och vi har slutat gå och leta fel som man gör medans man bygger och jag är väldigt nöjd med vårt hus. Det är ett rejält och stabilt hus och det har blivit väldigt fint. Vi ritade det själva och har fått det precis som du vill ha det. Med kakel är det så att offerten läggs med ett schablonpris på kakel och du som kund väljer kakel och betalar det själv. Det är alltså inte så att det ingår i huspaketet men kostnaden finns angiven i offerten. Offerten baserades i vårt fall på ett helkaklat och ett halvkaklat badrum men de kanske de har ändrat på numera. Köket och badrumsinredningar valde vi bort och fick ut mer pengar än vi trodde vi skulle få. Vi köpte både kök och badrummsinredning på Ikea och det kostade mindre än vad vi fick tillbaka för bara köket och då fick vi ett jättefint och funktionellt kök. Golv är lagt på platta på nedervåningen och ett rejält bjälklager på övervåningen, sviktar det är det gjort på fel sätt.
Vi är mycket nöjda även om det finns saker vi skulle gjort annorlunda om vi fick göra alltihop igen.
 
Elin
Tack för dina svar.
Vi har eventuellt tänkt att köpa tomt och "husskalet" av Trivselhus, då de endast ska få dra alla ledningar, vatten & avlopp m.m. Sedan hade vi tänkt att göra mycket själv, bland annat med att kanske lägga golv, måla ev tapetsera m.m. samt köpa kök och badrumsinredning någon annanstans. Känner så mycket folk så vi kan få hjälp av våra vänner med att sätta upp sådana saker.
Det var synd att det inte blev helt hundra.
Du har inga bilder på ert hus som man kan få kika på?
MVH
 
Therese
Jag har inga bilder på när allt är färdigt eller hur det ser ut när vi flyttat in. Här är dock lite bilder några veckor innan vi flyttade in, sporadiskt tagna och de gör tyvärr inte riktigt huset rättvisa men lite kan man se.
 
elin
Tack för bilderna. Ert hus ser ut att vara väldigt fint, trots att ni inte hade möblerat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.