Nu när man bemödat sig med att snickra lite på det virtuella hemmet och faktiskt kommit igång med själva "byggandet" känns det som om en "egen" tråd vore bra. Där de som läser byggahus.se och dess utmärkta sidor kan få med sig allt som hände på "klippan vid havet" och kanske komma med inspel även inför en bredare publik (än min mailbox, tack tack!)

Nu har vi äntligen gjutit bottenplattan till källaren!

husetvidhavet.se


PS. Den gamla tråden
 
Och nu är vi igång med murning av källare, mer på den egna sidan.

Ett tips till förstagångsbyggare: hetsa inte upp er, allt löser sig, inget är svårt, allt är möjligt, allt kostar pengar, allt tar tid, allt tar sin tid, livet är skönt! :)
 
Regnig sommar att bygga i. Tur att man håller på med saker som inte kan mögla och som tå vatten. Snart dags för slamming! Många bastufunderingar också, tänk om man kunde börja med bygget av den så man kan koppla av under hela bygget sen :)

Mer nytt på den egna sidan idag!
 
Framtidsfunderingar i stil med "om det skall vara såhär tungt och man skall tappa i vikt såhär av att bara mura, hur kort skärp kommer man behöva efter stomresningen :)

Mer bilder på sten och faktiskt lite helikopterbilder utanför gropen :)
 
Klart för återfyllnad kring grunden. Äntligen... :)

OM det nu är någon som läser denna tråd och skulle vilja stå med på en maillista när det händer saker på sidorna så hojta till i ett PM.
 
Återfyllt kring grunden och syllen lagd men sen blev det en månad på sjukhus tyvärr
 
RoTe
Galet coolt bygge!
 
:D Tack det värmer! Bara för dig RoTe kommer här en dubbeluppdatering (hur nu det är möjligt eftersom nästan inget hänt... )

Återfyllnad, bryggbygge å mer grus på klippan :)
 
Äntligen en första virkesleverans! Slut på slafsande med murbruk, blöt jord och tunga stenar...

Bjälklag I är på plats och snart börjar resan på allvar. Ny uppdaterad sida såklart!
 
Hemmakatten
Vi följer ditt husbygge med spänning. Snyggt, annorlunda och helt anpassat till naturen. Helt förundrad över att ni fått bygglov och strandskyddsdispens. Ert hus kommer att bli något alldeles extra!!

Såg nu på era bilder tagna bakåt åt tomten. Där finns vatten och småbåtshamn, funderar då på hur er tomt ligger, Är den mitt i en avskuren vik, eller? kan ni inte visa lite mer bilder hur det ser ut runt omkring tomten.
 
Jadu, Hemmakatten: Strandskyddsdispans var inte helt enkelt men då det stått en liten, liten stuga där i många herrans år (lär även ha figurerat i en TV-serie om poliserna i Strömstad) så gick det till slut att övertyga alla instanser.

Lite svårt att förklara hur tomten ligger men ja, det är en hamn "innanför" precis där vi har en liten brygga och så havet utanför. Kanske man ser lite tydligare på denna bild, tomten ligger ganska mitt i bild längst in i den där viken.

IMG_3720_1_1.jpg
 
Börjat spika på stommen, ställningen har vält, 2 väggar står upp, helgen skall tillbringas på gavlarna :) Hemsidan har fått lite nytt blod
 
Två kalla men fina helger har förflutit. En del har hänt: kika in på hemsidan www.husetvidhavet.se

Postar en statusbild här för de som inte orkar :)

IMG_0167_1_1.JPG
 
RoTe
Nu börjar det se ut som ett hus! :D
 
Att bygga ett hus med liten förkunskap och sen ge sig på att göra så mycket det går själv är kanske inte så smart. Men riktigt kul! :cool:

Nu är sidan uppdaterad igen på www.husetvidhavet.se

Tiden som gått sedan sist har lagts på att tjata en järnbalk på plats och spika ihop sina egna takstolar. Nyttiga erfarenheter har man fått på köpet :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.