Hoppas fler börjar flytta och renovera äldre hus nu. Nybyggen blir oftast så stel å tråkiga, det kan äldre hus också bli om fel personer renoverar.
 
  • Gilla
TRJBerg
  • Laddar…
Bjor Bjor skrev:
Finaste huset in detta program. Och miljövänligaste "bygget" men inte ett ord om det i rubriken.
Det är nog inte så miljövänligt skeppa ett helt hus genom landet…
 
  • Gilla
TRJBerg
  • Laddar…
Appendix Appendix skrev:
Det är nog inte så miljövänligt skeppa ett helt hus genom landet…
Inget är miljövänligt.
Men att bryta kalk till cement, som dom flesta byggen har massor av i denna serie. Att såga nytt virke mm är det miljövänligare tro? Och det ska också fraktas hit och dit. Men det kanske är miljövänligare att tillverka nytt.

Det går att bygga nästan utan nå miljöbelastning, men jag minns inte något sådant bygge i programmet. Om man inte menar lägenhets renoveringarna.
 
nä att flytta ett hus på pråm så lång sträcka (det var ju dock två hus) ger inte så mycket plus som det skulle kunna ge. En grov gissning är i detta fall är co2-utsläppen i paritet med att bygga nytt. Hade huset flyttas några mil, så hade fördelen med att flytta huset varit stor. Nu kan man ju fundera på hur mycket renovering av detta hus kommer att påverka miljön (läas CO2). Sedan finns det många fler miljöaspekter, som är svåra att värdera.
Nu var det en kärlek till huset och bevarande av kultur som drev husägaren och dessa aspekter är ju ännu svårare att jämka ihop.
 
  • Gilla
Appendix
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.