J jonaserik skrev:
Du är väldigt snabb på att tolka saker på ditt sätt och framföra som något bättre vetande Trassla inte till det med ovidkommande påståenden, har inte skrivit något om nätavgiften , utan det som det NU ÄR , energiavgiften som ska vandra i månaden som något extra vid uttag. Så håll dig till detaljerna och fladdra inte runt, det är ingen bekänt av.
Nu råkar ju effektavgiften vara en del av nätavgifterna.
Ny Nätavgift = Fast avgift (lägre än förr) + överföringsavgift (per förbrukad k/Wh) + effektavgift (baserad på timmen med högst förbrukning kW)

Säkringsstorlek får mindre betydelse för avgiften till nätägaren och högsta förbrukningstopp sätter beloppet på effektavgiften.

Avtalen ser olika ut hos olika nätägare. Vissa tillåter tex att du snabbladdar din Tesla :rolleyes: på helgen utan att du straffas med höjd effektavgift eftersom bara arbetsdagarnas högsta effektuttag ligger till grund för ”värsta timmen”.

Vad består elnätsavgiften av?
Den nya prismodellen bygger på tre delar. Du betalar dels en fast avgift, dels för hur mycket el du använder (elöverföringsavgift) och dels för hur mycket el du använder på en och samma gång (effektavgift). Detta innebär att du kan påverka din elnätskostnad i högre utsträckning än tidigare.
Gbg energi https://www.goteborgenergi.se/privat/elnat/elnatsavgift
 
D Daniel 109 skrev:
Det har inget med elpriset att göra. Det är nätavgiften som sätts efter ditt högsta effektutag i stället för storleken på mätarsäkringen.

Energin debiteras som vanligt.
(y)
 
Ska man tolka det faktum att jonaserik väljer att kommentera i andra trådar att han vill att den här tråden ska falla i glömska? Det borde isåfall betyda att han förstått, det är ju bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.