Varför har ni inte vaccinerat er?

  • Antal röster
    807
BirgitS BirgitS skrev:
En del får inga märkbara symtom, en del får milda besvär, en del blir allvarligt sjuka, en del blir kritiskt sjuka, en del avlider och en del får postcovid. Så även om du har varit sjuk utan symtom så säger det ingenting om hur farlig sjukdomen är.
Nä så är det, det är en sjukdom som är så farlig att du måste testa dig för att veta om du har den. Och när vi förr eller senare dör så kanske vi aldrig fick veta om vi haft den, tragiskt. :confused:

Och på vilket sätt är allt det där relevant i sammanhanget?
Att vi som medborgare får uppgifter som är opartiska.
 
  • Wow
Fairlane
  • Laddar…
P
H HåkanM676 skrev:
Många läkemedel och vaccin som tagits fram har med tiden (ca 20 år) patenten gått ut och vem som helst i läkemedelsbranchen får tillverka produkten och man får på det viset ner priset. Som ett exempel på ett vaccin som fungerar så har;
"Pfizer 2017 beviljats patent på vaccin mot lunginflammation i Indien. Detta innebär att andra läkemedelsbolag inte tillåts tillverka billigare versioner av vaccinet och är ett bakslag i kampen för att fattiga världen över ska få bättre tillgång till vaccin.
Indiens patentverk godkände nyligen (2017) läkemedelsbolaget Pfizers ansökan om patent på pneumokockvaccinet PCV13. Vaccinet skyddar mot 13 olika typer av bakterier som kan orsaka lunginflammation, en av de främsta dödsorsakerna bland barn
"
Pfizer bryr sig inte om att miljontals barn kanske dör, de vill ha sina pengar. De har ingen empati för mänskligheten, arbetar inte för att rädda oss i första hand, det är kapitalismens fula ansikte. Ska vi överlämna våra liv och vår hälsa i händerna på ett sådant bolag, människor vi inte känner och aldrig har sett ?
"Att ett livräddande vaccin är utom räckhåll för miljoner barn är oacceptabelt" Pieter-Jan van Eggermont, humanitär rådgivare på Läkare Utan Gränser
[länk]
Om ett kommersiellt bolag inte får tjäna pengar på sin verksamhet så kommer det att gå i konkurs eller byta till en verksamhet som det finns lönsamhet i. Ingenting blir bättre av att Pfizer slutar att utveckla läkemedel.

De som verkligen struntar i om miljontals barn dör är sådana som du och jag som inte ser till att våra rika länder bekostar mer läkemedel för fattiga länder. Men mest är det de styrande i många fattiga länder som struntar i att miljontals barn kan dö eftersom de fördelar sina länders rikedomar tämligen skevt, dvs mest till sig själva.
 
  • Gilla
Guzzi och 4 till
  • Laddar…
P
J Jocke Best skrev:
Eller vill du ha ett fastnålat inlägg längst upp att Vi vet ingenting nu vi vet ingenting alls?
Så här?

 
  • Gilla
Jocke Best och 1 till
  • Laddar…
H HåkanM676 skrev:
Vad forskare som är specialister inom sina egna områden säger färgas av deras egna inställningar redan från början, är dessa sedan betalda genom ett företag så är det ju ännu värre. Trots alla vaccineringar som skett så säger man att spridningen fortsätter och tom har ökat i vissa områden, vilket motsäger vaccineringen och att man måste ta ytterligare doser, hur många som blivit sjuka av vaccinet och avlidit vet vi inte. De som använt Ivermektin mot sjukdom som utvecklats av Corona virus, har provat det i verkliga livet, på människor, inte i ett laboratorium, har lyckats bra. Man har sedan lång tid tillbaka konstaterat att Ivermektin har få biverkningar på alla de miljoner människor som fått det mot andra sjukdomar. Alla godkända läkemedelsbolag kan tillverka det till en låg kostnad, vilket innebär att ingen enskild tillverkare har "monopol". Masshysterin att "alla ska vaccinera sig" skadar samhället mer än det ger nytta, över hela jorden är det 100 tals miljoner som fått sina arbeten och liv förstörda av den sk pandemin, ( lockdown, begränsningar i rörelsefrihet mm ) och de som kontrollerar vaccineringen kan påverka de vaccinerade, få dom att följa med i strömmen, alla gör ju så, varför inte du också. Till slut gäller det kanske inte ens en sjukdom. Från början var det en sjukdom, nu är det vaccinering och smittspridning, blir mer och mer en politisk fråga. Inte hur man ska bota de som blivit sjuka. För oss i EU är det viktigt att veta att vi alla har jämlika rättigheter. Demokrati är ingen självklarhet, det måste vi alla tillsammans vara beredda att kämpa för.
De centrala värden som unionen bygger på fastställs i artikel 2 i fördraget om Europeiska unionen. De är
  • respekt för människans värdighet,
  • frihet,
  • demokrati,
  • jämlikhet,
  • rättsstaten och
  • respekt för de mänskliga rättigheterna, inklusive rättigheterna för personer som tillhör minoriteter.
Respekt för människors rättigheter är en av EU:s grundläggande skyldigheter. Dessa rättigheter måste respekteras av EU vid genomförandet av politiska åtgärder och program, av EU:s institutioner och av varje medlemsstat.
Hur är Ivermectins resultat som Covidmedicin dokumenterat och hur kommer det sig att du litar på dem? Du avfärdar ju alla forskningsrapporter?
 
  • Gilla
sofftis och 4 till
  • Laddar…
J Jocke Best skrev:
Vi kan återkomma till dig om ett år och uppdatera. Välkommen in då. Fram till dess kanske vi andra kan få diskutera vidare om vad vi ser redan nu? Eller vill du ha ett fastnålat inlägg längst upp att Vi vet ingenting nu vi vet ingenting alls?
Välkommen, under tiden kan ni fortsätta att spekulera.
 
  • Gilla
Jocke Best
  • Laddar…
harry73
Ulltand Ulltand skrev:
Läste också att man nu upptäckt att vissa infektioner ökar risken markant att utveckla MS. Andra virus kan ge cancer eller levercirros.
Rimligen borde då vaccin också kunna få liknande långtids biverkningar.

Sedan vet vi att det är bra för vårt immunförsvar att tränas. Nu ser vi att många framförallt barn klarar sjukdom sämre eftersom vi haft för få infektioner senaste tiden. Hur är det, tränar ett vaccin immunsystemet lika mycket som en genomgången infektion?
Är dagens taktik att trycka ner viruset så mycket som möjligt, det bästa för vårt immunförsvar, eller hade det varit bättre att fokusera på att minska risken för allvarligt sjukdom samtidigt som viruset tillåts spridas vidare?
Vilket samhälle är bättre rustat för en ny covid-epidemi om säg 15 år?

Jag känner att ni kommer att svara att smittspridningen ska vara så lite som möjligt för att undvika mutationer, men om vi bortser från den biten, vad funkar bäst för vårt immunsystem?

Jag är faktiskt på riktigt intresserat i svaret. Jag vet att för små bebisar är det t ex det bästa att ammas, så att de kan få hjälp av moderns antikroppar. Får de en virusinfektion medan de ammas, blir de inte immun, men blir de i alla fall mindre sjuk nästa gång. (därför ska man också tänka efter när man vaccinerar små barn som fortfarande ammas).

Så jag kan absolut tänka mig att det gör skillnad hur man får immunitet. Vet bara inte vad som är bäst
 
Ulltand Ulltand skrev:
Nej inte riktigt så. När det gäller långcovid tycks risken öka men att starkt immunförsvar vilket kan hänga ihop med en autoimmun komponent i sjukdomsbilden. Läste också att man nu upptäckt att vissa infektioner ökar risken markant att utveckla MS. Andra virus kan ge cancer eller levercirros.

Tyvärr talas det alldeles för lite om riskerna med långcovid och hur vanligt det faktiskt är.

  • A new study found that nearly two-thirds of long-term Covid patients reported “brain fog,” which included memory loss.
  • “Our work and the work of others has shown that this affects people’s abilities to make plans, synthesize information, and do their daily activities of work,” said David Putrino, the Director of Rehabilitation Innovation at Mount Sinai Hospital in New York.
  • “It is affecting people of all ages and it doesn’t seem to discriminate on who it’s going to strike down after an acute event,” said Putrino.
[länk]
Javisst det finns många olika forskare som arbetar på olika sätt, hur vaccinet påverkar oss är ju också naturligtvis viktigt då många vaccinerade har fått allvarliga biverkningar och även dött. Alla specialister inom sina områden kommer ju att hänföra till sina studier, hur sen verkligheten är kan vara annorlunda. Det som hälsovården lär ut är att en människa med bra immunförsvar klarar sig bättre än de med sämre. De idrottsmän som är aktiva, mycket i kontakt med andra, fotbollsspelare, media, omklädningsrum, kramar vid mål, och drabbats av covid klarar sig bra. De äldre med underliggande sjukdomar sämre.
 
P
H HåkanM676 skrev:
Vad forskare som är specialister inom sina egna områden säger färgas av deras egna inställningar redan från början, är dessa sedan betalda genom ett företag så är det ju ännu värre.
All seriös forskning genomgår granskning av andra forskare innan den publiceras.
Trots alla vaccineringar som skett så säger man att spridningen fortsätter och tom har ökat i vissa områden, vilket motsäger vaccineringen och att man måste ta ytterligare doser, hur många som blivit sjuka av vaccinet och avlidit vet vi inte.
Du får ta och läsa på lite om virusmutationer.
De som använt Ivermektin mot sjukdom som utvecklats av Corona virus, har provat det i verkliga livet, på människor, inte i ett laboratorium, har lyckats bra. Man har sedan lång tid tillbaka konstaterat att Ivermektin har få biverkningar på alla de miljoner människor som fått det mot andra sjukdomar.
Duger samma dosering av ivermektin för medicinering mot inälvsmask som mot covid-19? Hur stor dosen är av ett läkemedel påverkar biverkningarnas omfattning.

Alla vaccin mot covid-19 har genomgått kliniska tester av samma typ som alla andra vaccin. Dessutom har nu under de senaste 10 månaderna nästan 7 miljarder doser av covid-19-vaccin getts till människor, så erfarenheten av dessa vaccin är mycket omfattande. Betydligt större än för många andra vaccin.

Vaccinering innebär en radikalt minskad risk för svår sjukdom och död i covid-19. För att använda ivermektin måste man bli sjuk först. Vad är vitsen med att bli sjuk för att få ett skydd mot att bli sjuk?
 
  • Gilla
sofftis och 5 till
  • Laddar…
P
H HåkanM676 skrev:
Att vi som medborgare får uppgifter som är opartiska.
Alla vaccin mot covid-19 som används allmänt har godkänts av EMA och Läkemedelsverket.
 
  • Gilla
sofftis och 3 till
  • Laddar…
harry73
P pmd skrev:
Jag har svårt att tro att vaccinering skulle kunna öka sannolikheten för att ett virus muterar. Snarare tvärtom eftersom vaccinering trycker ner virusmängden i befolkningen.

Jag kan inte komma på vilken mekanism som skulle kunna vara inblandad. Man bör inte blanda ihop risken för virusmutationer med risken för antibiotikaresistens hos bakterier. Det är helt olika fenomen.
Virus muteras ju slumpmässigt, men det är bara de mutationer som lyckas spridas, som förs vidare. Så har hela befolkningen samma immunitet (som man fick av samma vaccin), kommer de mutationer som kan ta sig rund det skyddet, föra sig vidare.
När folk får immunitet av genomgången sjukdom, blir immuniteten bredare, både för att immuniteten kan bildas mot alla delar av viruset istället för ett visst protein, men det är även olika mutationer som man får immunitet mot.

Så är hela befolkningen vaccinerat med samma vaccin, är risken för mutationer kanske mindre, men får man en mutation, som tar sig förbi immunförsvaret, kan den sprida sig under hela befolkningen, och blir konsekvenserna mycket större
 
T Tommynorskens skrev:
Så vad tycker du är lösningen på det då? Ta bort Patent? Isåfall så måste vi ta bort patent på alla produkter och det är fritt fram att kopiera alla produkter på marknaden?
Nej man behöver inte ta bort alla. Det har varit uppe bla i EU att man inte ska ge patent nu bla vid den här covid historien, men det är väl inte så allvarligt eftersom patenten är kvar och vi i Sverige och EU får låna pengar att betala alla dessa vacciner. Sverige har försäkrat sig om 40 miljoner doser för 2021-2022, så vi alla, vaccinerade och ovaccinerade, får hjälpas åt att betala det via skatten. De pengarna hade förmodligen gjort mer nytta för de mest utsatta i samhället, äldre och sängliggande sjuka, sjukhus och sjukvårdspersonal. Enkelt att ge en spruta. Det kommer inte att lösa problemen med underbemanning, brist på sjukhusplatser mm vi har inom svensk sjukvård.
 
P
harry73 harry73 skrev:
Rimligen borde då vaccin också kunna få liknande långtids biverkningar.
Hur ser det resonemanget ut?
Sedan vet vi att det är bra för vårt immunförsvar att tränas.
Vaccinering är ett alldeles utmärkt träningsredskap för det. Bättre än att bli sjuk.
Nu ser vi att många framförallt barn klarar sjukdom sämre eftersom vi haft för få infektioner senaste tiden.
Det skulle kunna ha något att göra med att en stor del av befolkningen är vaccinerad.
Hur är det, tränar ett vaccin immunsystemet lika mycket som en genomgången infektion?
Det finns studier på det, men jag har inte hängt med helt. I våras såg jag en studie som visade att vaccinering gav lite bättre skydd mot infektion än en genomgången sjukdom, men med delta har läget förmodligen förändrats.
Är dagens taktik att trycka ner viruset så mycket som möjligt, det bästa för vårt immunförsvar, eller hade det varit bättre att fokusera på att minska risken för allvarligt sjukdom samtidigt som viruset tillåts spridas vidare?
Det är nog ungefär det som kommer att hända i och med att viruset muterar.
Vilket samhälle är bättre rustat för en ny covid-epidemi om säg 15 år?
Att åtminstone delar av befolkningen vaccineras regelbundet är nog det bästa alternativet. Ungefär som vaccinering av lite äldre mot säsongsinfluensa.
Så jag kan absolut tänka mig att det gör skillnad hur man får immunitet. Vet bara inte vad som är bäst
Det är nog ingen som tvärsäkert kan svara på det i dagsläget.
 
  • Gilla
BirgitS och 1 till
  • Laddar…
P
H HåkanM676 skrev:
Javisst det finns många olika forskare som arbetar på olika sätt, hur vaccinet påverkar oss är ju också naturligtvis viktigt då många vaccinerade har fått allvarliga biverkningar och även dött.
Hur stor är incidensen? Tänk på att nästan sju miljarder doser vaccin har getts till dags dato.
 
  • Gilla
RoAd
  • Laddar…
K Kurtivan skrev:
Hur är Ivermectins resultat som Covidmedicin dokumenterat och hur kommer det sig att du litar på dem? Du avfärdar ju alla forskningsrapporter?
De forskare som är specialister inom sina egna områden är ju naturligvis det, men det betyder nödvändigtvis inte att dom är de bästa att hjälpa folk som blivit sjuka. Som ex; Om du har bestämt dig för att skaffa ett nytt värme system till ditt hus och ringer en firma som är specialister på bergvärme så kommer dom att göra allt för att du ska köpa deras bergvärmeutrustning och borra. Ringer du däremot en firma som är specialister på luftvärmepumpar så kommer dom att göra allt för att få installera det. Om du i stället ringer någon firma som är specialister på energi/uppvärmning och ekonomi på fastigheter och hus så kanske du kommer att få helt andra förslag utifrån vad du har för behov, hur många bor i huset, och var du bor, på landet, i stan, i Kiruna, i Skåne. . Den firman ger ju en mer objektiv bild av vad du ska investera i.
 
harry73 harry73 skrev:
Rimligen borde då vaccin också kunna få liknande långtids biverkningar.
Det är nog inte helt omöjligt men det finns iaf studier som visar att vaccinet minskar risken för långtidscovid i relation till sjukdom.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.