richardtenggren richardtenggren skrev:
På en bättre termometer så kan man ställa in emissionstalet för att få en noggrannare mätning, det har tidigare tipsats om att använda eltejp då den har typ 0,95 vilket brukar vara standard för enklare irtermometrar.
Detta är ju dock olämpligt vid högre temperatur ;)
Men temperaturen på stål bedömer väl proffs utifrån dess färg?

Jag har ju inte hunnit testa att baka någon egen pizza, men har köpt hem mjöl från Loka brunn(?) efter tips här eller på feber.
Ja, precis.. Finns speciell färg man ska måla med för att kunna mäta..

Ja, till viss del, vanligt (opolerat) svartstål är det svårt att visuellt se någon skillnad på upp till mellan 550 och 600 °C medan om det är polerat blir det en viss färgskiftning vid ungefär 150 till 200 °C (plus att du ser som kondens på den precis när den passerar 100 °C)

Pizzabakningen har jag fortsatt inga svar på :crysmile:
 
  • Gilla
nino
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Pizzatråd
[länk]

Så slipper vi förstöra gottetråden
Jag ska också sluta förstöra den då :rofl:

OnT!

Från förberedelserna av gårdagens middag:
Kryddat köttstycke i glasform förberett för att laga pulled beef, kryddor och vitlöksklyftor synliga.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Resultatet tre timmar senare:
En soft-taco med pulled beef, spenat, tomat och salsa på en vit tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Syns kanske inte, men Pulled-beef-soft-tacos :giggle:
 
  • Gilla
Snigla och 1 till
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Pizzatråd
[länk]

Så slipper vi förstöra gottetråden
Jag har inte klagat, jag tycker pizza är gott.. :oops:
 
Snigla Snigla skrev:
Jag har inte klagat, jag tycker pizza är gott.. :oops:
Jag vill föregå med gott exempel.
Många trådar spårar ur upplever jag det som.
Så fortsätt sprida dina goda recept! De uppskattas
 
  • Älska
Snigla
  • Laddar…
Glasburk med lager av picklad rödlök på en korkunderlägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Ett måste, speciellt inför grillsäsongen..

PICKLAD RÖDLÖK!
:love:

Nu grillade vi inte (brännarna måste fixas..), men det blev hemgjord hamburgare ändå.. på stekpannan (ost, picklad rödlök, dressing, sallad, tomat).. serverat med coleslow och råstekt potatis till (y)
 
  • Gilla
nino och 1 till
  • Laddar…
Snigla Snigla skrev:
[bild]
Ett måste, speciellt inför grillsäsongen..

PICKLAD RÖDLÖK!
:love:

Nu grillade vi inte (brännarna måste fixas..), men det blev hemgjord hamburgare ändå.. på stekpannan (ost, picklad rödlök, dressing, sallad, tomat).. serverat med coleslow och råstekt potatis till (y)
3-2-1 lag :ok:
 
  • Gilla
Snigla
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Jag vill föregå med gott exempel.
Många trådar spårar ur upplever jag det som.
Så fortsätt sprida dina goda recept! De uppskattas
Det gör jag, både med och utan pizza :D(y):cool:
 
  • Gilla
fgo
  • Laddar…
Snigla Snigla skrev:
[bild]
Ett måste, speciellt inför grillsäsongen..

PICKLAD RÖDLÖK!
:love:

Nu grillade vi inte (brännarna måste fixas..), men det blev hemgjord hamburgare ändå.. på stekpannan (ost, picklad rödlök, dressing, sallad, tomat).. serverat med coleslow och råstekt potatis till (y)
Förbaskat gott på pizza också :love:
 
  • Gilla
Snigla och 1 till
  • Laddar…
fgo fgo skrev:
Förbaskat gott på pizza också :love:
Och i sallad, har ätit tacokycklingsallad 2 dagar på raken från restaurangen som ligger i anslutning till plåtfabriken.
Mycket god. :ok:

Har aldrig provat att pickla chili än hemma.
 
  • Gilla
fgo
  • Laddar…
FredrikR FredrikR skrev:
Och i sallad, har ätit tacokycklingsallad 2 dagar på raken från restaurangen som ligger i anslutning till plåtfabriken.
Mycket god. :ok:

Har aldrig provat att pickla chili än hemma.
Det gör vi många burkar, både eget bruk o säljer lite i REKO-grupper (y) vår grej är eg chilisås.. men gör det mesta med chili i haha.. hade chilibräck i påsarna till jul :cool:

Nått som är supersmarrigt.. är att pickla finhackad chili o rödlök.. i 1-2-3 lag och ha på tacoseernnnnn.. (och i salladen)

(lättare att fördela lite mer hackad variant.. och ang chilin väljer man styrkan själv)
 
  • Gilla
fgo och 1 till
  • Laddar…
Snigla Snigla skrev:
Det gör vi många burkar, både eget bruk o säljer lite i REKO-grupper (y) vår grej är eg chilisås.. men gör det mesta med chili i haha.. hade chilibräck i påsarna till jul :cool:

Nått som är supersmarrigt.. är att pickla finhackad chili o rödlök.. i 1-2-3 lag och ha på tacoseernnnnn.. (och i salladen)

(lättare att fördela lite mer hackad variant.. och ang chilin väljer man styrkan själv)
Hur länge ska det stå?
 
fgo fgo skrev:
Hur länge ska det stå?
Om man gör en 1-2-3-ättikslag.. så tycker jag själv att den är godast ganska ”färsk”. Brukar göra den nån dag innan, så den kan bli kylskåpskall innan vi tar fram den till maten.. (men går att göra samma dag oxå!)

De burkar vi gör med chiliinläggningar och säljer.. görs inte i ättikslag och de går nog att äta dagen efter oxå.. men vi har dem oxå i jordkällaren och tar fram nån då och då under hela året :)
 
  • Gilla
FredrikR och 2 till
  • Laddar…
Gjorde lite Cavatelli pasta ikväll...

Hemgjord Cavatelli pasta strösslade med mjöl på ett köksbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Hemmagjord cavatelli pasta på handflatan framför pastamaskin och mjölad yta.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Närbild av hemlagad Cavatelli pasta med örter och smulor på en tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Familjen hann äta upp det innan jag kom ihåg att ta ett kort på slutresultatet.
 
  • Gilla
fremax och 2 till
  • Laddar…
hek hek skrev:
Gjorde lite Cavatelli pasta ikväll...

[media][bild] [bild] [bild]
Familjen hann äta upp det innan jag kom ihåg att ta ett kort på slutresultatet.
Såg spännande ut, måste genast googla lite på det (y):cool:
Med tanke på det snabba uppätandet är det nog gott oxå!
 
Åhå, detta såg inte så pjåkigt ut.. attans att jag har nötbrist hemma!

Färdigbakad pizookie i gjutjärnspanna serverad med vaniljglass och en sked.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.