111 250 läst · 1 226 svar
111k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Ja, precis.. Finns speciell färg man ska måla med för att kunna mäta..richardtenggren skrev:På en bättre termometer så kan man ställa in emissionstalet för att få en noggrannare mätning, det har tidigare tipsats om att använda eltejp då den har typ 0,95 vilket brukar vara standard för enklare irtermometrar.
Detta är ju dock olämpligt vid högre temperatur
Men temperaturen på stål bedömer väl proffs utifrån dess färg?
Jag har ju inte hunnit testa att baka någon egen pizza, men har köpt hem mjöl från Loka brunn(?) efter tips här eller på feber.
Ja, till viss del, vanligt (opolerat) svartstål är det svårt att visuellt se någon skillnad på upp till mellan 550 och 600 °C medan om det är polerat blir det en viss färgskiftning vid ungefär 150 till 200 °C (plus att du ser som kondens på den precis när den passerar 100 °C)
Pizzabakningen har jag fortsatt inga svar på
Jag ska också sluta förstöra den dåfgo skrev:
OnT!
Från förberedelserna av gårdagens middag:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Resultatet tre timmar senare:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Syns kanske inte, men Pulled-beef-soft-tacos
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ett måste, speciellt inför grillsäsongen..
PICKLAD RÖDLÖK!
Nu grillade vi inte (brännarna måste fixas..), men det blev hemgjord hamburgare ändå.. på stekpannan (ost, picklad rödlök, dressing, sallad, tomat).. serverat med coleslow och råstekt potatis till
Förbaskat gott på pizza ocksåSnigla skrev:
Det gör vi många burkar, både eget bruk o säljer lite i REKO-grupper vår grej är eg chilisås.. men gör det mesta med chili i haha.. hade chilibräck i påsarna till julFredrikR skrev:
Nått som är supersmarrigt.. är att pickla finhackad chili o rödlök.. i 1-2-3 lag och ha på tacoseernnnnn.. (och i salladen)
(lättare att fördela lite mer hackad variant.. och ang chilin väljer man styrkan själv)
Hur länge ska det stå?Snigla skrev:Det gör vi många burkar, både eget bruk o säljer lite i REKO-grupper vår grej är eg chilisås.. men gör det mesta med chili i haha.. hade chilibräck i påsarna till jul
Nått som är supersmarrigt.. är att pickla finhackad chili o rödlök.. i 1-2-3 lag och ha på tacoseernnnnn.. (och i salladen)
(lättare att fördela lite mer hackad variant.. och ang chilin väljer man styrkan själv)
Om man gör en 1-2-3-ättikslag.. så tycker jag själv att den är godast ganska ”färsk”. Brukar göra den nån dag innan, så den kan bli kylskåpskall innan vi tar fram den till maten.. (men går att göra samma dag oxå!)fgo skrev:
De burkar vi gör med chiliinläggningar och säljer.. görs inte i ättikslag och de går nog att äta dagen efter oxå.. men vi har dem oxå i jordkällaren och tar fram nån då och då under hela året
Gjorde lite Cavatelli pasta ikväll...
Familjen hann äta upp det innan jag kom ihåg att ta ett kort på slutresultatet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Familjen hann äta upp det innan jag kom ihåg att ta ett kort på slutresultatet.