Staffans2000 Staffan2000 skrev:
Knappast. En sådan odling kräver God ventilation och så verkar det inte vara i detta fall.

Staffan
Är det sakkunnig som uttalar sig nu? :D
 
  • Haha
MultiMan och 2 till
  • Laddar…
Staffans2000
P Pin skrev:
Är det sakkunnig som uttalar sig nu? :D
 
  • Gilla
Pin
  • Laddar…
Brist på ventilation och tomt är inte problemet enligt mig. Har varma förråd utan ventilation, inget mögel på 27 år iallafall.
 
Summa summarum:
Sånt här sker inte "av sig självt".

Tar för givet att man har utrett fallet innan dom och att hyresinnehavaren har fått rätt att tala för sitt försvar.
 
  • Gilla
Pin
  • Laddar…
KristinaRT KristinaRT skrev:
Hur uppnås den luftfuktighet som krävs, går det att uppnå i en vanlig lgh eller krävs ytterligare faktorer. Krävs tillförsel av extra fuktighet? Vanligen är bostäder för torra stora delar av året - hur kan det bli tvärt om här?
Tro mig, det blir väldigt lätt så fuktigt att det blir mögel!
Vi hade stängt till vår matsal en vinter, pga husdjur som förstörde saker. Där finns ingen tilluftsventil, däremot lite krukväxter, inte särskilt blöta utan helt normala som vattnas litegrann en gång i veckan. Vi upptäckte efter några veckor att det var mögelfläckar i taket.

Ett hus på gatan som varit gruppboende och därför alltid hade sovrumsdörrarna stängda stank mögel i alla sovrum när vi av nyfikenhet var där på visningen när det såldes. Inga tilluftsventiler.
 
Tydligt är att man satt igen ventilationen och låtit vatten rinna. Allt för att få upp luftfuktigheten så att det skall vara bättre för den odlingsverksamhet som bedrivits. Växtbelysningen är tydligen avlägsnad men elmätaren visar nog på hög förbrukning!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.