1. Tvätta bilen, altanen, balkongen, yttertrappa och den stenbelagda odlingsplatsen
2. Jag är kräsen vad gäller produkter. Testar och vill att det ska fungera så som jag tänkt. Jag anser dessutom att jag är bra på att förmedla mig både i ord och bild.
I detta fall vill jag se om högtryckstvätten klarar av att på ett bra sätt göra rent bla det jag nämnde i svar 1, men även att förmedla hur den upplevs att använda.
4. En stor eller mellan är vad jag främst har behov av i nuläget.
 
Jag hade mer än gärna blivit testpilot!

1. De främsta användningsområden för min del hade varit på trall och stenplattor, samt tvätta av bilarna då och då (framförallt just då insekter sätter sig stenhårt på fronten och vindrutan)

2. Som nybliven husägare vill man ju ha precis allt på en gång, men då min sambo inte håller exempelvis verktyg och framförallt en högtryckstvätt högst upp på ”priolistan” över vad som behövs införskaffas till huset så hade jag varit en lycklig testare av högtryckstvätten under detta kommande år.

3. Jag är intresserad av samtliga modeller, men hade nog klarat mig med mellan eller liten.
 
Hej!

1. Det första jag skulle göra om jag haft en högtryckstvätt hade varit att tvätta alla sjöstensplattor från 70-talet som jag ska återanvända efter att byggt pool med tillhörande trädäck. Många av plattorna ska läggas tillbaka i gången där vi grävt ner alla rör till poolens teknikhus. En del av plattorna ska även användas där vi kommer bygga ett utekök och eftersom plattorna är fyllda med mossa kommer de bli som nya efter en tvätt. Även uppfarten med plattor hade fått sig en tvätt direkt.

2. Varit husägare i 6 år, men är fortfarande en rookie på allt känns det som. Jag har aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, använt en högtryckstvätt, så jag testar en gärna! Jag kan även relatera till hur lätt den är att hantera eftersom jag inte har något annat att jämföra med. En annan sak som kan vara att jag är en bra potentiell testare är att jag kör förbi Lomma varje dag jag ska till jobb, så ni behöver inte skicka högtryckstvätten, utan jag kan hämta den. :)

3. En liten och lätthanterlig hade varit det mest optimala för mig.
 
1. Ungefär allt jag äger som jag tror håller för det! Plaststolar? Jättegamla gjutna betonggångar med ristade platt-mönster? Rostigt gjutjärnsskrot? Kan man högtryckstvätta åldrad fasad? Putsad? Målad? Stenmur? Gamla målade utemöbler i trä med flagnad färg? Funkar det verkligen att högtryckstvätta nytt gulaktigt trä för att få den vackra gråa färgen på träplank? (Jag kommer att goggla allt först!)

2. En av mina favoritplatser på internet är https://www.reddit.com/r/powerwashingporn/ . Det är en sida där folk lägger ut det vackra, det konstnärliga och inte minst det djupt tillfreddsställande med att använda en högtryckstvätt. Att själv köpa en kommer inte att vara prioriterat i min budget på mycket länge, kanske aldrig. Tar därför chansen att delta i denna utomordentliga tävling. Vill också tipsa alla om denna fantastiska sida för inspiration!

3. En liten räcker säkert :)
 
1. Berätta vad du ska använda högtryckstvätten till om du vinner.

Mycket som behöver tvättas vid sommarstugan t.ex trall, tak, stenplattor, trädgårdsmöbler och båten

2. Motivera varför just du kommer att vara lämplig att testa vidare en högtryckstvätt.

Jag kommer kunna testa på många olika underlag och tillämpningar och har en del tidigare erfarenhet av små och medelstora tvättar.

3. Ange också om du främst har behov av en stor, mellan eller liten högtryckstvätt.

mellan eller stor.
 
Två newfoundlandhundar som älskar att bada och ligga i sanden! Högtryckstvätt stor skulle kunna göra underverk:)
 
  • Två newfoundlandhundar som simmar i sjö med skog och vindkraftverk i bakgrunden.
1. Altaner och balkong, putsfasaden, familjens alla cyklar, bilen, båten, yttertrappa och säkert mycket mer därtill - vi hittar säkert både en och två kreativa användningsområden.
2. Jag, mannen och barnen älskar att fixa och dona med trädgård och hus och gillar redskap som underlättar detta. Vi är nyfikna och delar gärna våra åsikter om vad som fungerar bra och vad som kan bli ännu bättre. Någon högtryckstvätt har vi inte ännu och kan således ge en 'nybörjares' perspektiv på användarvänlighet - jag är säker på att den skulle bli välanvänd och omtyckt hos oss.
3. Oavsett storlek skulle det bli en omtyckt kompanjon i arbetet med villan och tomten. Är lite extra nyfiken på en Ryobi då vi har andra verktyg därifrån som vi verkligen gillar.
 
1. Rengöra marksten, spola rent fasaden (och massa annat jag inte kommer på nu!). Dessutom påpekade min fru att hon kan använda den för att kyla ner mig effektivt när jag blir besvärlig.

2. Det ser så otroligt häftigt ut när man tittar på videoklipp där folk använder högtryckstvättar på allt möjligt t ex smutsiga plattor i trädgården, och det blir så fint! Jag kan sitta i timmar och titta på såna filmklipp. Tyvärr kan jag inte så mycket om högtryckstvättar men jag skulle gå in i ett sånt här test med stor nyfikenhet och outtröttlig entusiasm!

3. Jag tror att en liten eller mellan hade passat mig bäst.
 
Marlen Eskilsson Marlen Eskilsson skrev:
Vi har testat 18 högtryckstvättar och nu tänkte jag att vi tävlar ut dem bland er medlemmar på byggahus.se, så att ni får testa vidare där hemma.

[bild]

Den här gången förbinder sig den som vinner en högtryckstvätt att rapportera in till oss senast 2021-05-31 hur högtryckstvätten har fungerat. Har något gått sönder? Vad är bra och vad är dåligt med den?

Så här tävlar du:

1. Berätta vad du ska använda högtryckstvätten till om du vinner.
2. Motivera varför just du kommer att vara lämplig att testa vidare en högtryckstvätt.
3. Ange också om du främst har behov av en stor, mellan eller liten högtryckstvätt.

Vi tävlar alltså ut de här högtryckstvättarna:

Bosch GHP 5-75 X
Kärcher K7 Premium Full Control Plus
AVA P80 Master X-Large, bundle
Bosch GHP 5-65 X
Husqvarna PW 360
Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA
Stihl RE130 Plus
AVA P60 MASTER +
Kärcher K5 Full Control Flex
Biltema HPC 120B
AVA P55 Go+
Bosch Advanced Aquatak 160
Ryobi RPW 150XRB
Husqvarna PW 235
Nilfisk C135.1
Biltema HPC 110B
Ryobi RPW 120B
Stiga HPS 235R

Läs hela testet här: Test högtryckstvätt

Tävlingen pågår en vecka och avslutas fredag den 5 juni 2020.

Lycka till!
Hej, blir gärna testpilot då min gamle Kärcher precis gett upp efter många år.
Det jag använder tvätten till är lite av varje såsom tvätta av båten, tvätta bilen, spola plattor och nypotatis ;-)
Jobbar med kvalitetsförbättringar så jag bör kunna ge ett bra utlåtande hur tvätten fungerar.
Mellanstorlek hade räckt.
 
1. Har köpt en gammal gård med massa uthus, tak, och bergshällar som är fulla med mossa! Sen skulle barnens leksaker behöva sig en rejäl tvätt!
2. Tvätten kommer få bekänna färg med massa timmars tvättande framför sig! Och framförallt kommer min stålborste få pension!
3. Så stor som möjligt! Men allt duger
 
Skulle gärna testa på att
Tvätta bilen
Tvätta huset inför målning
Sprida ut järnsulfat med den (provat innan funkar fint)
Rensa avloppet
Tvätta mattorna
Tvätta av taket
Tar vad som blir över s,m,l
 
1.
Det absolut första jag skulle göra är att tvätta av båten. Den ska snyggas till och i plurret innan midsommar.

2.
Som hus, bil och båtägare, finns det mängder av tillfällen man har behov av en tvätt.

3.
Alla funkar, men helst mellan eller stor.
 
Hallå där!
Högtryckstvätten är en mångsysslare och det är jag också. Trallgolv ska bli rena inför säsong och inoljning, bilen ska tvättas, avlopp ska rensas, dräneringsrören ska spolas ur.
Skulle säga att högtryckstvätten är något av de verktyg jag använder mest över året. Det finns så mycket man kan använda det till. Till min förra högtryckstvätt (kärscher äldre modell) köpte jag till avloppsrensningsslang. Och den har varit ovärderlig, har sparat mycket pengar på att slippa ringa spolbil genom åren. Ju större högtryckstvätt desto bättre, men även dom mindre är av bra virke och funkar i de flesta hem. Håller tummar och tår att jag får utvärdera en best!
 
Jag skulle gladeligen vilja prova en Kärcher 7 eller någon liknande stor högtryckstvätt, alternativt en mellanstor.

Vi har precis fått ärva svärfars landställe i Roslagen, och där kommer vi spendera sommaren.

Vi kommer att få kavla upp ärmarna i sommar med att tvätta trall, rengöra takets betongpannor från mossa, Ta bort mossa på berget framför huset samt tvätta terassen, förbereda med grundlig tvätt av staket innan lasseringen av staketet, självklart tvätta bilen, tvätta cyklarna, och verktyg med mera .... det finns hur mycket som helst att använda den till.
Sedan till hösten tänkte jag hjälpa svärfar att efter betupptagningen tvätta undersidan av båten från all tillväxt.:)

Både jag, frun och båda barnen kommer att nyttja den och skriver gärna recension på produkten.
 
1. Som jägare behöver slakteriet städas ofta. Då slakteriet delas med ett helt jaktlag, och personer ibland har lite väl bråttom hem kan blod och slaktrester gro fast rätt ordentligt. Med en rejäl högtryckstvätt kommer slakteriet att kunna städas väldigt rent på mycket kort tid.

2. Under jaktsäsong kommer tvätten att användas (i slakteriet) flera gånger i veckan och under lågsäsong någon gång per månad. Övrig tid kommer stenplattorna och trädäcken på sommarstället att tvättas, och båtens skrov kommer att få en rejält effektiv tvätt varje gång den tas upp för säsongen.

3. Stor
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.