14 306 läst · 84 svar
14k läst
84 svar
Vad preppar ni med för mat hemma, vad får man inte missa?
Nja det tillhör det normala det är inget som ska tömma hyllor på konserver och toapapper och medicinerH heimlaga skrev:
Vi har nog inte hamstrat något, jag köpte en potatissäck typ... Och ett extra paket köttfärs, jag går nog till affären som vanligt. Smöret var det värre med sist, helt slut på det riktiga 100%iga smöret, bara 70/30 blandning kvar.
Vi har inte så vi kan lagra upp med större mängder mat heller. Vi har ingen källare och ingen frysbox. Lökar t.ex blir dåliga i våra kökslådor så vi köper aldrig mer än ett kilo i gången, detta för att det inte blir tillräckligt svalt i lådorna då golvvärmen går under lådorna. Vi har förstås ett litet rum som är mkt svalare än övriga huset, men det känn sinte rätt att förvara lökarna med kläderna.
En liten frysbox ska vi köpa nån gång för att kunna frysa mera bär. Har funderat om en jordkällare vore något också, men det ligger långt i framtiden.
Vi har inte så vi kan lagra upp med större mängder mat heller. Vi har ingen källare och ingen frysbox. Lökar t.ex blir dåliga i våra kökslådor så vi köper aldrig mer än ett kilo i gången, detta för att det inte blir tillräckligt svalt i lådorna då golvvärmen går under lådorna. Vi har förstås ett litet rum som är mkt svalare än övriga huset, men det känn sinte rätt att förvara lökarna med kläderna.
En liten frysbox ska vi köpa nån gång för att kunna frysa mera bär. Har funderat om en jordkällare vore något också, men det ligger långt i framtiden.
Det gör det nog. Jag har inte sett att folk hamstrar speciellt mkt, men ändå blir hyllorna timma.T TheGame skrev:
Det är nog så att många knappt har en eller några dagars mat hemma, dessutom äter många lunch ute, vilket de inte gör längre. Optimeringen och lagerhanteringen har helt enkelt gått så långt att en liten förändring i beteendemönstret får systemet att kollapsa.
Ja så kanske det är, nog fler som bara handlar pga dom slutat äta "ute"G guggen skrev:Det gör det nog. Jag har inte sett att folk hamstrar speciellt mkt, men ändå blir hyllorna timma.
Det är nog så att många knappt har en eller några dagars mat hemma, dessutom äter många lunch ute, vilket de inte gör längre. Optimeringen och lagerhanteringen har helt enkelt gått så långt att en liten förändring i beteendemönstret får systemet att kollapsa.
En sak kan jag garantera, och de är att de inte har sinat på varor i butikerna pga preppare, utan de är övrigt folk som saknar beredskap. Handsprit, pasta toapapper osv har funnits i åratal hos mig och övriga preppers, det är snarare vi som gör att fler får tillgång till varor.raveper skrev:
för att man kan inte lita på att samhället klarar av en ordentlig krissituation. Vi har noll beredskap, inga beredskapslager, bland de sämsta i Europa i vårdplatser,Immobil skrev:
sen behöver de inte vara pandemier eller krig, strömavbrott, insnöad, stormar osv. Man ser helt enkelt till att familjen klarar sig på de man har hemma, oavsett situation eller omständigheter
Som buspojken skriver, hyllorna är inte tomma pga riktiga preppare, det är alla amatörpreppare som nu fått noja som är orsaken.raveper skrev:
Sen förstår jag iofs inte heller riktigt meningen med att nu köpa på sig 10 kg pasta, 10 kg ris, 10 kg potatis, 10 kg allt möjligt. Skulle tippa på att det som finns i skafferierna och frysarna hos alldeles normala människor räcker alldeles utmärkt i ett par veckors tid.