Status
Inte öppen för fler kommentarer.
B bakterie skrev:
Men är du på riktigt?
Det är väl klart sen länge att han inte är.
 
  • Gilla
Pernas och 1 till
  • Laddar…
En intressant vinkel (här enkelt presenterad av nationalekonomen Mattias Lundström) är att beskatta CO2-konsumtion snarare än -produktion. Då har vi i Sverige möjlighet att hantera ”vår” andel av skadan beroende på hur vi använder våra skatte- och tullinkomster. Vi slipper också diskussioner om vad Kina ”gör”, i alla fall utifrån den produktion som avser Sverige.

Det ändrar nog inte det gamla vanliga problemet med politiker och symbolpolitik, men tankesättet skulle förhoppningsvis i viss mån balansera bördorna, så att vi inte beskattar det vi ser, men inte det vi inte ser.

Det finns frihandelsproblem kopplade till det, och säkert annat också, men kanske skulle det ändå kunna ena konsumtionskritiker och produktionsnationalister i en syn på hur man bör angripa frågan, även om man inte kommer enas om nivån på skatter osv.
 
  • Gilla
RoAd och 2 till
  • Laddar…
HasseTeknik HasseTeknik skrev:
Och varför tar mat och vatten slut? Kan den tillgången påverkas av ett varmare klimat?
Påverkas av att vi blir fler och fler på denna jord. Barnbegränsning borde sats in för många år sedan.

Men det borde alla veta, knappast någon rocket science.
 
R RoAd skrev:
Ok, konspirationsteoretiker. Det förklarar ju allt, och gör dessutom att vi inte behöver lyssna på dig.
Visst är de jobbigt när inte alla har samma åsikt som du.
Det är nog snarare så att du lyssnar för mycket på domedagsprofeterna.

Näpp nu får ni hållas själva en stund. Ska ut och vintersäkra Forden. Slutåkt för denna säsong.
 
  • Gilla
Edgarsven
  • Laddar…
A
LeffeA LeffeA skrev:
Visst är de jobbigt när inte alla har samma åsikt som du.
Det är nog snarare så att du lyssnar för mycket på domedagsprofeterna.

Näpp nu får ni hållas själva en stund. Ska ut och vintersäkra Forden. Slutåkt för denna säsong.
Det har inte med att du har en annan åsikt att göra, det är att din förståelse och kunskap kring även grundläggande saker saknas eller så trollar du.


Se på solen, de våglängder som träffar din kropp har färdats från solen, men det räcker med ett runt lager med salva för att skydda kroppen. Kroppen har redan huden som ett skydd men genom att öka skyddet med en löjligt låg mängd salva ökar skyddet.


Varför är det då så svårt att förstå att om ozonhalten i luften ändras eller om koldioxidhalten ändras så är förändringar på 5-15% signifikanta?
 
A
Silver78 Silver78 skrev:
Jag har inga bevis alls. Däremot är jag övertygad att kulturer eller religion som inte är för jämlikhet ett problem. Statistiskt sett så har kvinnan lägre antal barn om hon bra utbildning och klarar försörja sig själv. Länder som har fått bättre vård, välfärd och en ökad jämnställd utbildning har barnafödandet minskat i. Rosling har även tagit upp det i sina böcker. Fler barn överlever dessutom nu i Afrika och även det gör att antal födslar per kvinna går ner.
Jo tack och vi har fortfarande i Sverige mycket kultur kvar som är mot jämlikhet, men vi har blivit bättre de sista 50 åren...

varför tror du att 10 miljoner människor i Sverige är smartare än på andra ställen i världen? Nej, det är bara fördomar om du förväntar dig att andra inte vill ha det bättre , se bara på den arabiska våren, människors försök till bättre och jämlikare liv.
 
Nu ger jag upp och stänger den här tråden. Den handlar inte om att bygga och kräver enormt mycket moderering. Den tiden det tar lägger jag hellre på diskussioner som gäller våra kärnämnen.
/Moderator
 
  • Gilla
  • Älska
Anna_H och 14 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.