B b8q skrev:
Du menar att VI också ska få mindre förpackning?
Ja hehe
 
Så nu kan alla som säger "jag har en niotummare i kalsongerna" även förklara varför det inte stämde vid en granskning. :crysmile:
 
  • Gilla
  • Haha
Cheesen och 11 till
  • Laddar…
major_tom major_tom skrev:
ord är överflödiga:

[bild]

I detta fallet så har kako blivit betydligt dyrare, dom hade tre hade val antingen göra mindre förpackning, göra produkten dyrare eller så här dom gjort nu.

Hade hellre tagit mindre förpackning eller dyrare produkt, för formen chokladen hade är en klassiker som dom nu förstört.



Angående kaffet var det rätt många klagomål, jag tror det är så att det är kombo mellan högre pris på bönan och tjäna mer pengar.

Eco kaffe är alltid mindre för kunna ha samma pris som vanligt kaffe.
 
B Broken arrow skrev:
I detta fallet så har kako blivit betydligt dyrare, dom hade tre hade val antingen göra mindre förpackning, göra produkten dyrare eller så här dom gjort nu.

Hade hellre tagit mindre förpackning eller dyrare produkt, för formen chokladen hade är en klassiker som dom nu förstört.
Men det för var väl bara en skämtbild hahaha
 
J Johan456 skrev:
Men det för var väl bara en skämtbild hahaha
Om dom inte dragit tillbaka ideen efter många klagomål, så är det inget skämt.

Lanseringen av nya produkten var i första hand tänkt i England om jag inte har fel.

Men tja om företaget lanserade detta som ett skämt, ja då var det inget bra reklam.

Även om bilden i fråga var något överivenövär det inte långt ifrån sanningen

https://www.markettamer.com/blog/br...-shrinking-2500-products-hit-by-shrinkflation

Har nyligen ändrat tillbaka till orginalformen nu.

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/07/20/toblerone-bars-revert-back-original-design/amp/
 
Redigerat:
S Shiraz skrev:
Skojar du? Jag trodde hultafors var kvalitet men efter jag läst detta känns det som jag då lika gärna kan köpa andra märken på mina tumstockar.
Det som är riktigt läskigt är att variansen gör att felet adderas ihop när du mäter långa saker så 2mm kan bli mycket på långa mått...
Nope, jag tror dock att Byggmax eller någon annan no name är ännu sämre tyvärr.
När jag gjorde golvbjälklaget kapade jag två reglar med totalt mått på 7,52m som jag mätte med laser och sedan gick ut och kapade efter mätning med tumstocken.
Den första gjordes med tumstock som jag har haft i många år som var väldigt exakt, sen tog det någon vecka innan jag kapade resten med en annan tumstock, med resultatet att alla blev ca 4mm för långa, tack och lov åt rätt håll, 14st 45x220 som är för korta hade inte varit lika roligt som att bära ut och kapa dom en gång till...
 
  • Gilla
Ulf Peter och 2 till
  • Laddar…
Glass anges alltid i liter av någon anledning, trots att den i fryst tillstånd knappast är en vätska. Tinar man den har man ju inte "2 liter" när luften gått ur.
 
  • Gilla
big mike och 2 till
  • Laddar…
hsd
Enkel matematik, en liter glass väger mindre än ett kg medans till exempel en liter fil väger mer än ett kg således säljs filen per kg och glassen per liter
 
  • Gilla
nissenhj
  • Laddar…
hsd hsd skrev:
Enkel matematik, en liter glass väger mindre än ett kg medans till exempel en liter fil väger mer än ett kg således säljs filen per kg och glassen per liter
Ja, det är sant. Producenterna brukar välja det som ger större siffra på förpackningen.
 
Vill bara säga att jag alltid bojkottar de som minskar vikten/ volumen i Kaffet och andra varor, men det är just kaffet jag kommer på just nu och det gagnar ju inte Gevalia precis....
 
  • Gilla
Tuggemugge
  • Laddar…
Ica:s pumptvål var borta ur hyllan någon månad. När den åter var inne kostade den samma som tidigare, men var plötsligt klart mindre. (Hade vi inte haft kvar en gammal flaska av större storlek hade vi nog aldrig märkt finten.)
 
Jag handlar ofta mat på nätet och när jag väljer matvaror så sorterar jag varan jag vill köpa efter jämförelsepris vilket ger lägsta kilopris, literpris m.m. Fungerar bra på många typer av varor tycker jag.
 
engs
Tror de har justerat just detta nu faktiskt (i vår maxi, kanske andra som uppmärksammat och klagat) men tidigare var literpriset på ICAs egna olivolja dyrare i deras stora 2-liters plastflaska än 0,75 l glasflaskan. Är lätt hänt man bara tar för givet att den stora budgetförpackningen ska vara billigast per liter/kg när innehållet är identiskt.
 
  • Gilla
TobbeP
  • Laddar…
Förpacknings storlek spelar helt klart en roll när det gäller kilopriset.
5 g oregano på glasburk 4700 kr/kg på den lokala ICA-butiken!
Xpage_DmSSlKd3szpDLVk3AWZOHkUNPm0kej-z7JLMgtConHhQQ4sDO9W0rpHs4G3zNu0Wg1PDteJPq6M6wLodw4bEO8hYmsjhSpYuY-WnFsG3qiml_UgGH7c3SOtxvUEZpq5YsTuV0NoB9LW_O4csQoZQwO_O55HRP8giskUhyWi7rfs846Tpmx1dcjutkuFj8e2r7Hj6jZ5S_MPIa1YlgeDkfUGLY4RQ4XN6cCvScBjvAQRxVsZLCdTNPsA9e83fx-A4RLjZ42S4ELHZkIIsOYpn2PONaV3mJYKBbET46jjr78xE_MT_1a6fDxJSW3uDH8mM_qSb2Bs1c0fELehTItqhdWlzRfZVjdjCVkCAnZ9XHBuDGmFP5lTU2CpMIS2rtpaeF6XKB7G1jAfjl5NhOWw2yAuT_Bw2ZBFi2Ap1oAvUzgWgDC_ZoRgygReDLbqmSeTJZk-IBGXUAweJ2rJyCu18ufiHB0bBGgApvCX9ybZYa0WtB5wQuA9fBwAwFroCnQLWU6YG2Gwyqa3FmdSgSR1QUydeL1yydK0bfCEC0fMLsEhK-D7vZhxbpXCVuJXB6eiFQ6uJBZniHzBIX7QLeCV7w2Rj3WH5OkRVuX8DInoZ7anLpszJIUpYepbSH3fhp23R6wVdQUcP_b3cvyD_nVdQ=w1231-h616-no

En plastburk med 28 g 1270 kr/kg
https://outofhome.se/oregano-chile-santa-maria

En Tetra med 65 gram 306 kr/kg
https://outofhome.se/oregano-65g

En plasthink med 1 kg 270 kr/kg
https://outofhome.se/oregano-chile-i-hink-santa-maria

En säck med 4 kg 243 kr/kg
https://outofhome.se/oregano-4-kg-sack-santa-maria

Diagram som visar kilopriset för oregano som minskar med ökande förpackningsstorlek.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Storstadsbo och 1 till
  • Laddar…
Felix gjorde en fuling förra året när de började använda en ny flaska för sin remouladsås

DF3OqrOXoAA2cLH.jpg:large
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.