32 224 läst · 65 svar
32k läst
65 svar
Hur får man bort galvanisering lättast?
Nja det är nog varmröknknh? Offset blir den iom att eldlådan sitter "offset" (vet inte vad det heter på svenska). Sen kommer jag använda den som vanlig grill också och då passar det bra med en offset.H heimlaga skrev:
(Bildens lånade från google)
Ok? Var nog inte riktigt med på var du menar med 5cm sörja? Menar du att när galven släpper så lägger det sig i botten av tunnan eller att det sitter massa skit ivägen innan jag når galven?
Förresten! Är på jakt efter en "eldlåda" och tänker mig ett tryckärl 50-100L typ ett expansionskärl, minihydrofor, kompressortank eller motsvarande. Gasoltuber hade varit ett bra alternativ men diametern är för liten dessvärre.
Någon som har något intressant ovan nämnt får gärna kontakta mig.
Någon som har något intressant ovan nämnt får gärna kontakta mig.
Är verkligen zink så farligt?
Tycker det verkar rätt nyttigt om man googlar....
Ja, man vill ju inte ha det i den rökta maten eller i lungorna vid sversning men det är väl knappast något högriskavfall?
Bränna bort blir nog svårt. Svetsar man galvat så får man ju bränna på bra innan zinken brinner upp. Det ska lysa gult innan det händer något.
Syra verkar vettigast.
Eller skaffa annat kärl.
Tycker det verkar rätt nyttigt om man googlar....
Ja, man vill ju inte ha det i den rökta maten eller i lungorna vid sversning men det är väl knappast något högriskavfall?
Bränna bort blir nog svårt. Svetsar man galvat så får man ju bränna på bra innan zinken brinner upp. Det ska lysa gult innan det händer något.
Syra verkar vettigast.
Eller skaffa annat kärl.
Vi kan ju till att börja med slå fast att zink inte anses farligare än att man kan ha det som beläggning på en behållare avsedd för dricksvatten. Vidare kan vi ta till oss att gaserna som avges när man svetsar i förzinkad plåt är giftiga. Även gamla konserveringsapparater där man skall hantera mat och kokande vatten har förekommit. Skillnaden ligger i temperaturen. Inuti röken kommer det att temperaturmässigt ligga mellan svetsning där det är farligt och kokande vatten där det är ofarligt. Men mycket närmare det senare. Är det farligt? Jag vet inte. Men jag tvivlar.
Nej, det tror inte jag heller. Men zinkoxiden som bildas vid upphettningen är ju giftig som du säger. Jag tror precis som du att man hamnar närmare temperaturen kokande vatten men varför chansa? Kommer ju inte vara kul och använda smokern sen om man går och tänker "kanske" hela tiden? Då försvinner ju njutningen med hela grejen. Tanken är ju att man ska gå och putta in klabbar i röken en halv dag och ta några kalla samtidigt och "hygga" sig som danskarna säger.A Avemo skrev:Vi kan ju till att börja med slå fast att zink inte anses farligare än att man kan ha det som beläggning på en behållare avsedd för dricksvatten. Vidare kan vi ta till oss att gaserna som avges när man svetsar i förzinkad plåt är giftiga. Även gamla konserveringsapparater där man skall hantera mat och kokande vatten har förekommit. Skillnaden ligger i temperaturen. Inuti röken kommer det att temperaturmässigt ligga mellan svetsning där det är farligt och kokande vatten där det är ofarligt. Men mycket närmare det senare. Är det farligt? Jag vet inte. Men jag tvivlar.
Jag förstår hur du tänker men hydroforen kommer användas. Den är perfekt storlek, vikt och sedan är den redan inköpt.S smurfen72 skrev:
M
Marcussjogren
Medlem
· Västra Götaland
· 3 079 inlägg
Marcussjogren
Medlem
- Västra Götaland
- 3 079 inlägg
Om man eldar i den i typ 8h - hur mycket kan det då finnas kvar egentligen?
Och så tror jag att det är ett större problem att den förmodligen är plastad invändigt, kan tänkas stå på typskylten.
Vår hydrofor från 1956 är plastad invändigt.
Och så tror jag att det är ett större problem att den förmodligen är plastad invändigt, kan tänkas stå på typskylten.
Vår hydrofor från 1956 är plastad invändigt.
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 609 inlägg
Nej, det har du nog rätt i. 8 timmar är ju ganska lång tid. Men jag tänker att den riskerar att spricka? Vad står det på typskylten som kan avslöja om det är plast eller inte?M Marcussjogren skrev:
Ah, ja vi får se hur det ser ut när jag öppnar upp den. Hehe men plast brinner väl också (Oj, nu får nog någon ont i magen....) ?
Medlem
· Blekinge
· 10 213 inlägg
Han har bestämt sig med en dåres envishet. Då biter inga argument.greenteng skrev:Nej, det tror inte jag heller. Men zinkoxiden som bildas vid upphettningen är ju giftig som du säger. Jag tror precis som du att man hamnar närmare temperaturen kokande vatten men varför chansa? Kommer ju inte vara kul och använda smokern sen om man går och tänker "kanske" hela tiden? Då försvinner ju njutningen med hela grejen. Tanken är ju att man ska gå och putta in klabbar i röken en halv dag och ta några kalla samtidigt och "hygga" sig som danskarna säger.
Hoppas bara att grannarna kan ta semester den dagen han håller på.
M
Marcussjogren
Medlem
· Västra Götaland
· 3 079 inlägg
Marcussjogren
Medlem
- Västra Götaland
- 3 079 inlägg
På min står det helt enkelt att det är plast inutigreenteng skrev:Nej, det har du nog rätt i. 8 timmar är ju ganska lång tid. Men jag tänker att den riskerar att spricka? Vad står det på typskylten som kan avslöja om det är plast eller inte?
Ah, ja vi får se hur det ser ut när jag öppnar upp den. Hehe men plast brinner väl också (Oj, nu får nog någon ont i magen....) ?
Sshhhh passa dig! nä men efter 8h så har du ju antingen en väldigt geggig insida eller en väldigt ren insida
Att du eldar så den spricker tror jag inte, min eldningstunna har fått utstå mycket och har inte drabbats av annat än rost.
Hehe ja jag ska vara tystM Marcussjogren skrev: