H
S smurfen72 skrev:
Det blir 30 mm spalt mellan isolering och panel men den vertikala luftningen mellan facken sker via spår eller glipor mellan panelen. En kort förminskning på ett rör inom vvs eller vent ger inte så stor strypning av flödet och antar att det blir liknande här också att luftflödet blir större än vad de små spåren skulle gett om det enbart ventilerats via dom eftersom spalten är så stor på större delen av väggen.
De stämmer inte, dessutom har forskning visat att luftning vis panel ej är tillräckligt i flera studier.

Dessutom så ingår Ventilation i VVS
 
Vad är det som inte stämmer ? Va dom studierna gjorda på isolering av isover typen vilka alltid ger stor spalt mellan panel och isolering ?
 
Kan ju flika in med att rockwool har väl ett liknande monteringssätt som isover har för sin skiva, bara annan färg på distanshylsan.
 
H
S smurfen72 skrev:
Vad är det som inte stämmer ? Va dom studierna gjorda på isolering av isover typen vilka alltid ger stor spalt mellan panel och isolering ?
Va pratar du om, de är ju tydligt att även Isover förespråkar en stor luftspalt med vertikal samt horisontel läkt

Isover skriver ju till och med på sin hemsida
"Det finns olika panelutföranden. Vid stående panel med lockläkt används en bottenbräda som är minst 22 x 175 mm och en lockläkt som är minst 19 x 38 mm. Här sätts spikregeln horisontellt vilket gör att ingen luftspalt bildas. Genom att placera en läkt i höjdled innan den horisontella spikregeln sätts skapas en luftspalt."
 
Nu är vi där igen du svarar inte på ställda frågor det blir omöjligt att föra en vettig diskussion med den typen av politiker diskussion så prova läs igenom mina frågor igen och svara innan vi går vidare.
 
  • Gilla
Joak och 1 till
  • Laddar…
H
vad har den där hul sånt agg mot sbh?
hul skriver så luddigt om hans teoretiska tänkande.
skulle hellre ta råd från sbh.

nog skulle det kanske gå att ha en lite långre distanshylsa.
men jag vill ju gärna att spik"regeln" håller fast isoleringen också
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.