Lamporna är ju specade på 25W och dimmern på 300W så det borde gå att få in 12 lampor på den.

Jag kör hörnplacering på lysrör i friggeboden och det funkar utmärkt. Problemet här är att jag har bara två meters takhöjd och längs väggarna kommer det i alla fall på vissa platser att finnas förvaring som i många fall riskerar att skapa skuggor. Men idén är inte dum - jag kanske kan sätta sådana lysrör ovanför dörrar eller liknande.
 
Paar skrev:
Jag har beställt 14 + 2 sådana här lampor direkt från fabrik i Kina till mitt garage. Jag har tänkt placera dem så här:
[bild]
Tog 2 extra för att ev. ha över arbetsbänk längst bak i garaget (trappan har jag flyttat till mitten på ena långsidan för att komma upp i allrum på övervåningen).
Det skall vara bra klipp i dem (2400 lm) och säljaren rekommenderade dem framför din pelpet i mitt fall.
Jag förhandlade mig till dem dimmbara och får då betala 28,5 USD styck. Det blir ca. 210 SEK styck (ink. frakt och duty free) Jag valde 25 wattarna men det finns från 4 watt och standard är ej dimmbart. Vidare valde jag 220v och 6500K för att få "dagsljus" när man jobbar i garaget men ha möjligheten att dimmra till mysbelysning när man har kräftskiva...
Intressant, jag tänkte kolla hur du nosade fram just den här leverantören? De verkar inte vara någon stor aktör på Aliexpress direkt (inga omdömmen?).
 
Fick tipset på lamptypen från Kaver Lighting Co., Ltd. men tyckte att deras pris var på tok för högt. Sökte på liknande lampor på Alieexpress och efter att ha gått igenom ca. 1300 alternativ (!) medan familjen kollade på Ernst på TV hittade jag dessa lampor för 1/4 av Kavers pris. De var då icke dimmbara och minimumbeställning på 20 st. Jag slängde iväg en fråga om det var möjligt att få dem dimmbara och det var det. De informerade mig då att de var en fabrik och hade egen tillverkning. Kanske köper Kaver Lighting Co., Ltd. från dem...
 
Paar, har du några bilder på ditt garage att visa för oss?
Vad är måtten?
Själv sugen på 100kvadrat garage med lägenhet ovanpå...

//AA
 
Nu har jag fått hem mina lampor. Testade dem lite igår och de uppfyller mina förväntningar med råge! Riktigt bra ljus! Gjorde "radiotestet" och "temperaturtest" som efterfrågats tidigare. De stör inte en radio som stod direkt bredvid vare sig vid tändning, drift eller släckning. Efter att ca. 40 minuter tända med en skål över håller de en temperatur på ca 40 grader. Dimrar utan flimmer. Drar uppgivna 25 watt vid full effekt. Jag är helnöjd!! 20141216_205858_resized.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
20141216_222333_resized.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Jag har tyvärr dåligt med uppdaterade bilder på garaget saiter. Sedan bilden togs nedan är all panel, fönster och foder satt samt garageportarna på plats. Har nyligen börjat sätta gips i innertak och isolera väggar. Garaget är 12,9 x 8,4 m. 108 m2 nere och ca. 84 m2 uppe. Funderar också på att göra lägenhet ovanpå... ;-) 20141018_131806_resized.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
13th Marine och 1 till
  • Laddar…
Perfekt :) vad är det för utspänning/ström från transformatorn? Tänkte om man kunde köpa trafos i Sverige kanske?
 
Snyggt, Paar. Gillar!

//AA
 
Här har du specen på transformatorn It1cobra:
20141217_230343_resized.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hur upplever du ljustempersturen Paar? Jag funderar på dessa lampor från samma leverantör men är osäker på vilken ljustemperstur som passar bäst i ett hobbyrum/arbetsrum.

http://m.aliexpress.com/item/1695496494.html
 
Jag upplever ljuset som mycket vitt med lite antydan till blått från de jag köpte. Inne i vårt boningshus har vi bara varmvita LED-lampor och tända bredvid en sådan känns de nya sterila som xenonljus på en bil ungefär. Jag tror dock att det är att föredra i ett garage/hobbyrum då det mer liknar dagsljus. Det är mer arbetsbelysning och mindre mysbelysning över det om man säger så. Jag tänkte att jag kunde kompensera detta för de tillfällen då det skarpa ljuset (6500K) inte passar genom att välja dimbara lampor.
fargtemperatur.jpg
 
Tänkte beställa dessa i 9w till min carport, skall bli spännande att testa.

Vad jag dock ej riktigt förstått, ingår det driver eller inte?

Om inte, något tips på en som skulle fungera?

Mvh

Johan
 
Vågar nästan lova att driver/transformator ingår Johan. Det gjorde det i varje fall till mina. Finns det inte någon spec eller bilder på dem på sidan som kan bekräfta detta (såg ingen länk)? Om inte, släng i väg en fråga till säljaren för säkerhets skull så är du helt säker. Säljaren jag var i kontakt med frågade även hur många volt vi har i Sverige. Vet att Sydamerika har något annat än 230 v i varje fall.
 
Paar, hur fungerar dimmningen för dig? Har du kopplat alla drivare parallellt till en dimmer? Och fungerar det bra? Dvs så att du får samma ljusstyrka på alla paneler?

Bo Siltberg beskriver problem med den sortens koppling här.
 
Har inte fått upp lamporna ännu. Återkommer när det är gjort. Bra diskussion i länkat forum som jag skall ha i åtanke!
 
Här kommer då länken...

http://www.aliexpress.com/item/6W-9...-Panel-Down-Lights/1517885116.html#magnet-ads

Hade som sagt tänkt att sätta dem i en carport. Tror ni det blir ok ljus med 4 st 15w?

Carporten är 3,7x5,5. Vitt tak och två svarta väggar, har attefallstak och tänkte inte sänka det utan spika panel direkt på takstolarna där spottarna då skall sitta. Har 15 graders lutning, alltså kommer lamporna också sitta i denna vinkel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.