Satsa på gjutjärn istället.
 
  • Gilla
cpalm och 1 till
  • Laddar…
MagicFingers skrev:
vill inte vara sådan, men 1500 för en stekpanna.... ??!"!??!!
Vad ska man ha alla pengarna till då?
 
  • Gilla
Tokslut och 2 till
  • Laddar…
hantverkare1 skrev:
Ok. Jag har med andra ord köpt en dyr, jättelåg kastrull.
Ja, ungefär så ;)
Fast den har tre positiva sidor:
1. Vikten i förhållande till gjutjärn.
2. Håller livet ut(vilket inte nonstick gör).
3. Lätt att rengöra.
 
Nyfniken skrev:
Vad ska man ha alla pengarna till då?
Tja, man kan gå på krogen en gång,
och så äta makaroner och färdiglagade köttbullar resten av månaden :confused:

Om jag hittade den perfekta stekpannan, utan en massa konstiga klor/flour-baserade beläggningar, till det priset skulle jag slå till direkt!
 
Redigerat:
  • Gilla
Fotografen
  • Laddar…
Skepshults gjutjärn är det enda som kommer in i köket hos mig.
 
  • Gilla
Tokslut och 3 till
  • Laddar…
Ja, det gamla talesättet är ju Ge kocken ett järn så vi får mat nån gång!
 
  • Gilla
MultiMan
  • Laddar…
JKrister skrev:
Skepshults gjutjärn är det enda som kommer in i köket hos mig.
Tråkigt att bara äta gjutjärn.. :p
 
KnockOnWood skrev:
Tja, man kan gå på krogen en gång,
och så äta makaroner och färdiglagade köttbullar resten av månaden :confused:

Om jag hittade den perfekta stekpannan, utan en massa konstiga klor/flour-baserade beläggningar, till det priset skulle jag slå till direkt!
DeBuyer kolstålspannor ligger de flesta under 1500..... tex en på NetonNet 32cm för 499.. LÄNK (Sjukt bra pris)
 
  • Gilla
KnockOnWood
  • Laddar…
  • Gilla
snuttjulle
  • Laddar…
Jag köpte ju 3st deBuyer 32/28/24 för en dryg månad sedan. Riktigt bra pannor.
 
Remne skrev:
DeBuyer kolstålspannor ligger de flesta under 1500..... tex en på NetonNet 32cm för 499.. LÄNK (Sjukt bra pris)
"Måste hettas upp långsamt"

Den skulle inte bli långlivad i mitt kök.

Gör det något om den slår sig när man använder induktion?
 
Du steker antagligen på för hög värme 4:an brukar vara lagom om det finns 6.
Du ska hålla en temp på ca 180 grader..
Sen väntar du och vänder till köttet har stängt porerna detta lär man sig att höra..
 
Nyfniken skrev:
"Måste hettas upp långsamt"

Den skulle inte bli långlivad i mitt kök.

Gör det något om den slår sig när man använder induktion?
Det kommer inte fungera om den är skev, vilket jag gissar den skulle bli ganska fort även hos mig.
Tänk om man hade en gasspis:rolleyes:
 
  • Gilla
Fjojtmehmet
  • Laddar…
sblixten skrev:
Det kommer inte fungera om den är skev, vilket jag gissar den skulle bli ganska fort även hos mig...
Nja, lite lätt skevhet borde väl inte spela någon roll på en induktionsspis.
Det är ju inte kontaktvärme, utan pannans botten värms upp av magnetfältet.
En millimeter hit eller dit spelar nog liten roll.
Värre är väl att stekfettet/smöret rinner iväg till ena sidan,
vilket gör pannkakan lite ledsen i kanten :confused:

Ser fram mot min nya 28 cm DeBuyer panna som kommer endera dagen.

Är alltså inte för gammal än för att gå på reklamtricken.
Wish me good luck :)
 
KnockOnWood skrev:
Nja, lite lätt skevhet borde väl inte spela någon roll på en induktionsspis.
Det är ju inte kontaktvärme, utan pannans botten värms upp av magnetfältet.
En millimeter hit eller dit spelar nog liten roll.
Värre är väl att stekfettet/smöret rinner iväg till ena sidan,
vilket gör pannkakan lite ledsen i kanten :confused:

Ser fram mot min nya 28 cm DeBuyer panna som kommer endera dagen.

Är alltså inte för gammal än för att gå på reklamtricken.
Wish me good luck :)
1mm spelar ingen roll, men när ett kärl slår sig så är det i regel mer.
Sen tror jag kolstålpannorna rör sig mer med temperaturen. Jag har dock ingen egen erfarenhet av kolstål, så egentligen vet jag inte. Har varit sugen på att köpa en, men avstått då jag känner osäkerhet för om den överlever hanteringen hemma hos oss.
Skulle vilja höra att den tål att värmas upp på 9:an och steka med booster innan jag vågar.
LYCKA TILL(y)
 
  • Gilla
olofh
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.