Det är inte en skarv i spiroröret till din frånluftsvärmepump som inte är tät. Då kan den kanske suga i sig isolering i frånluften som fastnar i filtret.
 
Men inte månad efter månad.

P
 
Och dessutom hade inte dammet hamnat i huset.

Jag (som är helt novis på husbyggen) undrar hur såna här modulhus byggs. Jag inbillade mig att det var färdiga block (utan våtrum etc) som ställdes på plats varefter man fixade den sistfa isoleringen, diffplast och ytskikt och sen färdigställde panelen.

Om det läcker in isolering i huset den vägen så har ju TS problem bara börjat. Har man slarvat med plasten så grovt så kommer (väl?) möglet som ett brev på posten.

TS, nu när ni öppnade väggarna och isolerade klart, såg ni till att få ordning på plasten också?
 
Det stämmer att huset kommer i färdiga block.(moduler) Vi har inte sett eller känt något mögel ännu.
Kanske det var bra ventilerat:rolleyes:. Plasten sitter numera på sin plats och fogskummet har expanderat så att gliporna mellan modulerna är tätade. Vinden är däremot kvar att kontrollera. Denna tar vi tillsammans med hustillverkaren.
 
En dyster undran:
Kommer ett så illa byggt hus någonsin att bli varmt och ombonat, utan att dra en helsikes massa energi?

Skönt att höra dock att den verkliga orsaken till problemen börjar klarna.


PS
GunBjörn, man brukar inte kalla en värmepump för "panna".
Det du har är en frånluftsvärmepump, inget annat ;)
 
M
Är det verkligen isolering som hamnar i filtren? Om det är så mycket som fastnar kan du väl samla upp det och se om och hur det brinner.
 
  • Gilla
Nyfniken
  • Laddar…
Brinner det så har du kanske fått fel isolering...
 
Går det öht att fixa detta problem utan att öppna upp alla modulskarvar?
 
Det är redan konstaterat att det är isoleringspartiklar som far runt i huset och fastnar i frånluftsvärmepumpens filter - hustillverkaren har också erbjudit hjälp för att förhindra ytterligare läckage från otätheter som upptäckts på vind och mellan moduler.
Som tidigare omnämnts i bloggen, utförde hantverkarna ett slarvjobb, varpå vi själva tätade husets modulskarvar (vinden återstår).
Problematiken med isoleringspartiklar i inomhusmiljön kvarstår och vi kommer att vidta de åtgärder som krävs tillsammans med hustillverkaren.
 
Lär ju mögla ganska fort så lika bra o lappa o laga när du ändå vet att du kommer att få göra om allt ganska snart igen
 
gunbjorn skrev:
Det stämmer att huset kommer i färdiga block.(moduler) Vi har inte sett eller känt något mögel ännu.
Kanske det var bra ventilerat:rolleyes:. Plasten sitter numera på sin plats och fogskummet har expanderat så att gliporna mellan modulerna är tätade. Vinden är däremot kvar att kontrollera. Denna tar vi tillsammans med hustillverkaren.
Vet inte om man ändrat på beskrivningen av ett prefabhus består av, men i dagligt tal brukar modulhus vara hus byggda i moduler typ Älvsbyhus. Hus byggda i block brukade man kalla just för block vissa tillverkare hade sk. storblock hela väggar med i mesta möjliga mån naturliga skarvar vid hörn burspråk dörrar etc. Den typ av hus reses på en eller ett par arbetsdagar och förses med diffspärr på fabrik, som på plats skarvas med rejält överlapp för att bilda en helhet med tak och väggar. därefter så monteras inner tak och efter det bygger man innerväggar(rums skiljande väggar) så något drag genom innerväggarna väggar är uteslutet om inte det är felbyggt. vanligtvis så förser man även ytterväggarnas insida med ytterligare 45 mm isolering i det utrymme som elen har dragits i och därmed skall det vara tätt. vindskyddet är oftast vinskyddsfolie som även den monteras på fabrik och med rejält överlapp som skarvas efter väggblocken rests. Så då till TS problem om det nu är som det beskrivs så är risken för mögelskador och höga driftskostnader uppenbara, och även vid försäljning behäftat med dolda fel som följer säljaren.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.