Min Passat Variant från -03 funkar väldigt bra. Men strålkastarna fram är slut, repiga och plasten har liksom ruttnat. Att rekonda dom är inte ett altervativ, så jag letar efter nya strålkastare. Men eftersom jag inte har bilen som största intresse, eller intresse allt iofs, så verkar jag sitta i lite pyrt till.

På lokala VW-verkstaden vill dom ha
3100kr / strålkastare och 1800kr för jobbet --> 8.200 kr

Mekonomen vill ha
2000kr / strålkastare och ca 1400 för jobbet --> 5400kr

På nätet hittar jag strålkastare för mellan 600-1000kr om jag köper själv.

Jag har också letat på siterna för begagnade reservdelar, men det känns lite märkligt att köpa strålkastare som "gått" 12.000 mil och sätta dit.

Så min fråga är egentligen om man vågar köpa reservdelar från nätbutik (bildelar123.se eller bildelaronline24.se) och sen låta en verkstad göra bytet..?

Hur har ni andra gjort med era gamla bilar som behöver fixas till..?
 
Det bästa är om du själv kan besöka en skrot och skruva bort en lampa om de nu inte är trasiga då.
Att Köpa på nätet kan vara "finns i sjön" blandad kvalitet. Hittar du ett par billiga så slå till. Tänk bara på att inte överstiga lampans Watt som strålkastaren är specad för. Då dör de i förtid.

Att montera brukar inte vara spec svårt. Oftast ser man skruvarna på baksidan eller när man lyfter på grillen och blinkersen på sidan. Lite olika från bil till bil. Att besöka skroten kan vara en idee om man inte är så säker.
 
Hej jag har köpt delar till vår Volvo på nätet från England och det har fungerat perfekt.
 
Det bör absolut gå att få en verkstad att göra jobbet. Tror dock det blir tufft om du går till din riktiga VW verkstad, satsa på någon mindre lokal verkstad.

Men är det verkligen svårt att byta själv? På min Skoda lossar och sätter jag dit båda strålkastarinsatserna utan verktyg på 5 min.
 
Jag är glad att jag har tummar, men dom sitter faktiskt mitt i handen. Särskilt när det kommer till bilen. Så jag kommer inte att åka till någon skrot och leta.

Konceptet att handla på nätet har nått nya höjder nu när det dessutom finns två små barn som tar upp all tid.

Så köpa bra och inte betala överpris och sen låta någon som kan meka bil göra jobbet, det är planen. Vem vilket sätt är bäst att shoppa på...? Någon som testat nätbutikerna jag hittat?
 
Svårt och svårt... För den som kan det är det säkert inte svårt :)
 
Bildelaronline24 funkar utmärkt och har sjukt bra priser på många delar. I många fall har man också delar i flera prisklasser => köp efter egna plånbokens storlek.

Innan du köper delar själv, kom överens med verkstaden om att du kan tillhandahålla delarna.
 
Ömannen skrev:
Hej jag har köpt delar till vår Volvo på nätet från England och det har fungerat perfekt.
Fast just lampor blir ju inte så bra då dom har vänstertrafik.
 
många butiker har alla varianter på lampor tillgängliga.... (till skillnad från svenska detaljister har dom fattat att dom konkurrerar på en europeisk marknad)
 
MathiasS skrev:
många butiker har alla varianter på lampor tillgängliga.... (till skillnad från svenska detaljister har dom fattat att dom konkurrerar på en europeisk marknad)
Ja, det finns flera typer av strålkastare att välja på hos den tyska nätbutiken. MYCKET bättre priser än svenska butiker. Så det lutar åt att beställa därifrån (efter kontakt med verkstaden om montering).
 
  • Gilla
Andreas_Hansson
  • Laddar…
Jag beställde från ebay.de till min passat -00

Själva jobbet är busenkelt, fyra skruvar som lossas, lite lirkande och sedan är det klart. Tog ca 15 minuter per lampa. (drog ut på tiden för att jag har lite för feta händer för att komma åt ordentligt)
 
Korvgubbe
Det är inte speciellt svårt att byta själv. Tänk på att det är riktigt kluriga människor som har konstruerat lamporna så att en outbildad arbetare ska hinna med så många som möjligt på en dag för att hålla nere kostnaderna.
Själva delarna beställs givetvis från äran och hjältarnas land.
 
Jag skulle säga att det generellt är riktigt kluriga människor som konstruerat lamporna på ett sådant sätt att DET SKA VARA HELT JÄDRA OMÖJLIGT ATT BYTA och tar lång tid på verkstaden.

På min XC70 fann jag det enklast att lyfta hur hela lamphusen när xenonlamporna skulle bytas. Idiotpill! Men att få ur lamphusen var inte besvärligt på volvon heller.......
 
  • Gilla
Lostmoose
  • Laddar…
Autosol, polermaskin och 10 min så är dom som ny.

Om du byter lyktor själv så parkera mot en bra vägg och rita av ljusbilden så du slipper åka till verkstad för det.
 
  • Gilla
camaro1969
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.