hek skrev:
Man klarar sig ganska bra på manualen:
[länk]

Och om man kör vera bör man ha koll på de luup-extensions som beskrivs här:
[länk]

Finns även böcker om man gillar att bläddra
[länk]

Vill man göra egna plugins är det värre med dokumentation. Googleguden får bli ens vägledare.
Gott, tack för tipsen. Hade varit kul att skriva ett eget plugin till slut (saknar ex. ett som läser värden från RSS-feed) men det blir att börja med några enkla villkor. :)
 
Ni som kör mer veran Å Visonic larmen ihopkopplade,. Hur beter sig era larm när ni aktiverar Hemma läget
på era larm via fjärr eller larmpanel. Har märkt att mitt efter att det larmat på Hemma läget, helt plötsligt ändrar sig själv till avlarmat.. Nått ni andra känner igen
 
@Hofffan
Konstigt. Vi kör hemmaläget varje dag och den har aldrig "hoppat ur". Är du säker på att du inte råkat trycka på "Disarm" i någon scen som körs?
 
Har bara 2 scener som har med larmet att göra, Å den ena är ju Larma på, Å den andra är Larma av..
Å dessa 2 funkar klockrent, Men så tänkte jag börja andvända hemma läget på nätterna.. Å märkte detta, Å då har jag andvänt Larmpanelen som jag använder
 
dhanjel skrev:
80-90 jämfört med 20 kanske
Ok, då är skillnaden klart kännbar vilket motiverar z-wave...
 
@Andper
Lyssnade ju på det väldigt kort men dom verkar ju ha en Ethernet modul till larmet och att man kan accessa denna via en Java implementation (web server); så då bör det gå att få till. Sen för att får till det med Vera'n så krävs det en app, efterlys på mios forumet så kanske det är någon som sitter på det eller har ett något som du kan anpassa.
 
jocke4u skrev:
@Andper
Lyssnade ju på det väldigt kort men dom verkar ju ha en Ethernet modul till larmet och att man kan accessa denna via en Java implementation (web server); så då bör det gå att få till. Sen för att får till det med Vera'n så krävs det en app, efterlys på mios forumet så kanske det är någon som sitter på det eller har ett något som du kan anpassa.
Ja precis vad man använder, har dock kollat mig för på mios och där är det tomt gällande Galaxy
 
En liten googling
https://www.google.se/search?q=Gala...+site:forum.micasaverde.com&espv=210&es_sm=93
Så blev det nån träff på Galaxy G4 .."Added an NFC tag in near my nightstand to turn off all lights in the house just by touching my Galaxy S4 to the tag.. amazingly fast too.. within 5 seconds it shuts off all lights.."
EDIT: Insåg att det nog är Samsung Galaxy S4 denna menar :)

Några som pratar om Galaxy G2 ...sen om dom har löst det eller inte vet jag inte men ju fler som är intresserade ju större chans att man kan slå ihop påsarna
 
MathiasS skrev:
Fru i huset sa idag: "Dessa två lampor (över sängen i sovrummet), kunde man inte få dom att tändas och släckas automatiskt med en timer eller nått".

Jag kan inte tolka det på annat sätt än som en inköpsanmodan för ett Homecenter 2?
Idag fick jag faktiskt påbackning på detta. "Går det inte att fixa detta med lamporna?" Dags att agera tror jag.

Men, jag känner mig bara halvsugen på dessa färdiga controllers som Fibaro och Vera. Är det ingen som kör något opensourceaktigt på en dator? Kanske openremote.org och en https://www.m.nu/zwave-series-2-usb-controller-aeon-labs-p-835.html + ett par puckar bakom vägguttagen i fråga?
 
@Mathias
Tror du skall kika på OpenHab som verkar vara "grejen" just nu. Går att köra på en rasberry.
 
Att det går att köra på hallonpajen är bra! Men, jag ser att min inlägg kan tolkas som att jag ville ha något som kräver ett manårs hackande innan det funkar och så är inte fallet. Jag få nog helt enkelt skaffa en zwave usbsticka och börja testa lite - det är ju det som är det fina med opensource controllers - det går inte att köpa "fel"....:=)

Tack för tipset om OpenHab, måste testa det också.
 
Kollade som snabbast på OpenHAB för några veckor sedan. Min uppfattning är att det går att göra allt jag önskar i det, däremot verkar det småbökigt att lägga till enheter i nätverket då det inte finns någon "parningsfunktion" (hmm...) utan de rekommenderar att göra det med någon annan öppen mjukvara.

Kan du inte provköra OpenHAB och ge en snabbrapport så kan jag slänga ut Veras sedan? :) Den är inte direkt min favorit...
 
Jag tror jag behöver beställa lite prylar som pratar z-wave först....:)
 
Se så, vad väntar du på? ;)
 
  • Gilla
Ola Lundström och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.