FredrikR skrev:
Snyggt, blir inspirerad till kommande källarprojekt! :)

Har du mer belysning du kan ösa på med, eller blir de typ arbets/bänkbelysning framöver?
Tack :0)
Nej det är all belysning. Dock valde jag lägre watt på ledlamporna än vad de klarar så man kan få skarpare ljus om man tar högre watt.

Sen har jag fotat utan blixt (annars ser väggarna vita ut) så det gör kanske lite med.
 
Redigerat:
noone70 skrev:
Var har du hittat belysningen?
De stora är från Konstsmide (tror jag) och finns iaf på Hornbach och Bauhaus.

Den lilla som vi har ett flertal av i källaren är en Philips.
 
Då är laven snart klar i bastun :0) Och skohylla samt byrå till groventrén har jag (förhoppningsvis) fått tag på begagnat. Ska "bara" dra över dem med en slip och en pensel innan de kommer på plats. Förhoppningsvis kan det bli bilder på båda utrymmena denna veckan.

Jag måste dock redan nu avslöja en liten sak... Bastun ser inte hemmagjord ut. Tror min sambo har gått och blivit ett fullblodsproffs och själv funderar jag på en alternativ karriär som designer ;0)

-------
I väntan på att vi ska bli klara med källaren går funderingarna till den stundande köksrenoveringen. Tanken är att vi ska kolla hur mycket isolering det finns i ytterväggarna nu när vi ändå håller på och ev. tilläggsisolera invändigt. Skulle väl tippa på att det blir tilläggsisolering iom att det snabbt blir kallt i köket när vinden ligger på.

Var inne på energimyndighetens hemsida och fann publikationen "Att tilläggsisolera hus" som känns ganska relevant. jag hänger dock inte riktigt med på följande:

Köldbryggor i två lager
Köldbryggor (ställen där reglar finnsoch/eller isolering saknas) i den befintliga konstruktionen kan vara svåraatt få bort. Det gäller t.ex. anslutningmellan yttervägg och golvbjälklag,mellan yttervägg och takbjälklag ochdär innervägg möter yttervägg.Med ökande invändig isolertjocklekfår man till slut för hög fukthalt i dengamla väggen. Det gäller även om enny ångspärr monteras.För att undvika köldbryggor i dennya isoleringen bör den helst byggasupp i två lager. Man sätter därför upp stående reglar en bit från den befintliga väggen. Reglarnas tjocklek väljs efterdet andra lagret isolering, normalt 45mm. Avståndet till väggen bestäms avvilken tjocklek på isolering man väljerför det första lagret, 45, 70 eller 95mm. Innanför reglarna placeras isoleringoch ångspärr. Utanför ångspärrenmonteras det andra lagret isolering.


Är det någon som har lust att förklara vad detta innebär? Själv står jag som ett levande frågetecken..
 
Jag skulle tolka det så här:
Invändig isolering ska ske i två skikt. Det första (direkt mot insidan av bef. yttervägg) utgörs ENBART av isolering (för att bryta köldbryggor), t.ex 70 mm (inga reglar eller annat). Det andra (innersta) skiktet görs sedan t.ex. 45 mm och i det skiktet hamnar då också 45-reglar (som jag skulle tolka det fästs mot golv och tak) och ev. ångspärr sätts mellan isoleringsskikten (alltså bakom reglarna, inifrån sett). Klarare?
 
Med lite fördröjning på grund av influensa, influensa och influensa så kommer här nu bilderna på Bastun. Tanken var att vi skulle inviga densamma med vars ett glas vin men istället blev den använd som tillskottsvärme när jag hade feberfrossa...

Det saknas lite lav allra längst ner. Vi beställde för lite. Sen ska vi sätta upp listen utanför också annars är den helt klar.

Tyvärr gör inte bilderna den rättvisa. Känns som om man är på Spa när man går in där :0)

wpid-DSC_1805.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
wpid-DSC_1806.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
wpid-DSC_1809.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
wpid-DSC_1813.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Ramnemark och 3 till
  • Laddar…
En liten uppdatering från oss :0)
Vi var i det stora blå möbelvaruhuset igår och ritade upp vårt kök. IKEA har ju en superkampanj nu iom att de ska byta sina kök i sommar så det var lika bra att ta det där. Skillnaden på vad stommarna kommer kosta gentemot Vedum (med Vedums rabatt inräknad) är över 200 000:- så det känns som ett enkelt val faktiskt.

Fönstren ska beställas idag och sen blir det 4 veckors väntan (läs förberedelse) innan vi kan sätta igång ordentligt med köket.
 
200 000 ???? vad kommer ert kök kosta egentligen?
 
Kalasclas skrev:
200 000 ???? vad kommer ert kök kosta egentligen?
Våra stommar på IKEA (minus ett hörnhögskåp som vi får bygga själva) landar på ca 50 000:- om vi köper det i omgångar så att vi kan använda presentkorten till mer kök (annars 65-70 000:)

Stommarna på Vedum (inkl hörnhögskåpet) landade efter deras kampanj på 250 000:-

Vårt kök är ju väldigt stort. Drygt 36kvm om vi inte räknar den plats där bordet står. Annars drygt 50kvm så det är klart att det blir en del pengar.
 
Oj, ja det var ju en liten skillnad... Vedum har kanske annan kvalite, men har ju råd att byta kök att par gånger för de pengarna...
 
Kalasclas skrev:
Oj, ja det var ju en liten skillnad... Vedum har kanske annan kvalite, men har ju råd att byta kök att par gånger för de pengarna...
Jag tror knappast Vedums stommar är 5 gånger bättre kvalitetsmässigt, eller håller 5 gånger så länge (+125år) :)
 
  • Gilla
Flöjten5
  • Laddar…
Nä det är lite så vi tänkte. :0)
 
Det var faktsikt så jag menade även om det kanske kan tolkas tvärtom :)
 
Då var det sista av gamla köket utrivet. Och man borde väl inte förvånas längre men VEM spikar fast en köksfläkt i väggen med 3-tums spik??? Jag menar, hur tänker man?
 
En lösningsinriktad person? :)
 
  • Gilla
Workingclasshero
  • Laddar…
teamlundver skrev:
VEM spikar fast en köksfläkt i väggen med 3-tums spik???
Kanske någon som har slut på fyrtums...
 
  • Gilla
Workingclasshero och 5 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.