Oj det var mycket. Vår produktionskalkyl är också på ca 4,3 miljoner, men då kostar tomt inkl. va- och vägavgifter 2 miljoner. Fast det är (vad det verkar i alla fall) en väldigt lättbyggd tomt.
 
Vad ska ni ha för uppvärmningssystem. Bergvärmepumpen kostade 137' +120 m borrhål. Lade in 200' för pålning också. Sen mera grus, det ingick 120 kubik singel till briljanten men det räcker nog inte så lägg på 40' där. Det är inte spånskivor bakom gipsen i väggarna och det kostar 25.500 :- och arbetet 16.700 :-. Braskamin 30'-40' + arb. 7.800 :-. Dusch och badkar ingår inte i priset.
 
Redigerat:
Vi ska ha flvp som vi får till bra pris av mion brors bekant som är återförsäljare. Har räknat grunden till 500 000 (mot FH:s offert på 311 000). Tillval på 100 000 är också med i kalkylen. Men vi kommer att bara köpa åtagande 1 och 2 från FH, resten gör vi själva tillsammans med en bra snickare vi känner från Polen. El, vvs och grund tar vi in egna offertar på istället för FH:s. Men sen så bygger vi Domherren som ju är billigare också, och vår omritade variant är 14 000 billigare än standardhuset också.
 
Fy vad jobbigt, för vi vill ju ha det där huset :@. Tomten vi vill bygga på ligger jättefint så där vill vi bo. Antingen bygger vi huset på en billigare tomt med sämre läge där vi inte behöver påla och genast blir det 600' billigare. Eller så bygger vi ett annat hus på tomten vi vill ha. Skulle kunna bygga ett älvsbyhus men vill inte ha 70-tals standard. :S
 
Jag tycker det är ett jättefint hus med jättebra planlösning (om man byter plats på entre och tvätt). Men min sambo gillar inte funkis + att det blir för dyrt + att det inte passar så bra på vår tomt så nu är vi jättenöjda med vårt omritade domherren istället (än så länge, vi har ju inte börjat bygga än).

Har sett en blogg där de förlängt ett safiren så att det ser ut ungefär som Eksjöhus Lyckan funkis. Det kanske skulle vara ett alternativ?
 
LB-hus har precis kommit med ett nytt hus Classic 140. Tror att det är prisvärt, framförallt om man kan fixa tapetsering och sånt själv.
 
vilket är viktigast - tomten eller huset. sicket dilemma
 
Tack för tipset.

LB-hus fjällvråken är himla lik briljanten. Ska begära en pk-kalkyl av dem.
 
Vimmerbyhus har sin Rådhusen-serie med bra priser och hög standard! Ett litet tips att kika på, kanske :)
 
Googlade på LB-hus och det var allt annat än positivt. Tyvärr verkar det som det här med totalentreprenad är allt annat än något man helst väljer. Entreprenörer som ber en fara fast det är du som är byggherren eller är man inte det vid totalentreprenad.

Det verkar brista hos en del hustillverkar när det gäller vilka entreprenörer de rekommenderar. Fiskarheden verkar ändå vara seriösa då de bara har entreprenörer som har F-skattsedel, och är certifierade. Men det är väl som det är mest, det visar sig först när man står där med nyckeln i handen.:|
 
träskruven skrev:
vilket är viktigast - tomten eller huset. sicket dilemma
Jag skulle nog säga att tomten är det viktigaste. När man hittat den så får man sedan köpa ett hus som passar där.
 
Vi håller med och kommer att bygga domherren i stället. Då hamnar vi på 3.6 miljoner vilket är inom vår kalkyl.
 
Bra val :)

Kommer ni att rita om planlösningen så att den blir mer lik Briljanten med 4 sovrum, allrum och mer öppen planlösning? Det har i alla fall vi gjort, kan vara skönt med ett extra tv-rum.
 
Har inte tänkt på det. Funderar på att byta plats på tvätt och sovrummet med köket. Då går man in i sovrummet från hallen i stället som nu ifrån köket.
 
På söndag tänkte vi se om vi kan få den tomten som vi vill ha. Hoppas!!!

Nu har det blivit lite jobbigt.:S Har nämligen hittat ett till husföretag som verkar intressant. Det är ett danskt företag som ska inom kort starta upp i malmö också. Visst då finns inte funkis husen vilka jag gillar. Men husen är snygga och det verkar ingå väldigt mycket. Och då är det nykelfärdigt med integrerat garage till ett bättre pris än FH.

Men sen vet man inte än hur det är med isolering och liknande. Tänkte kontakta och åka och titta på ett visningshus. De betalar bropriset då också. Inte helt fel.
Gillar inte helt planlösningen men den kanske man kan ändra på. De är väldigt glada i att sätta upp en jäkla massa väggar och dörrar mellan allt.q(;^;)p

Om ni är nyfikna så är det www.interbyg.se

Ska maila dom nu och se vad de har att säga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.