212 610 läst · 226 svar
213k läst
226 svar
Allt fastnar i rostfri stekpanna
Satsa på gjutjärn istället.
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Tja, man kan gå på krogen en gång,Nyfniken skrev:
och så äta makaroner och färdiglagade köttbullar resten av månaden
Om jag hittade den perfekta stekpannan, utan en massa konstiga klor/flour-baserade beläggningar, till det priset skulle jag slå till direkt!
Redigerat:
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Ja, det gamla talesättet är ju Ge kocken ett järn så vi får mat nån gång!
DeBuyer kolstålspannor ligger de flesta under 1500..... tex en på NetonNet 32cm för 499.. LÄNK (Sjukt bra pris)KnockOnWood skrev:
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Tack för tipset!Remne skrev:
Ser att det finns en lite mindre också för 399:-
http://www.netonnet.se/art/hem-och-...pannor/DeBuyer-Kolstålspanna28CM/201971.5929/
Kan vara värt att prova till falukorven
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Nja, lite lätt skevhet borde väl inte spela någon roll på en induktionsspis.sblixten skrev:
Det är ju inte kontaktvärme, utan pannans botten värms upp av magnetfältet.
En millimeter hit eller dit spelar nog liten roll.
Värre är väl att stekfettet/smöret rinner iväg till ena sidan,
vilket gör pannkakan lite ledsen i kanten
Ser fram mot min nya 28 cm DeBuyer panna som kommer endera dagen.
Är alltså inte för gammal än för att gå på reklamtricken.
Wish me good luck
1mm spelar ingen roll, men när ett kärl slår sig så är det i regel mer.KnockOnWood skrev:Nja, lite lätt skevhet borde väl inte spela någon roll på en induktionsspis.
Det är ju inte kontaktvärme, utan pannans botten värms upp av magnetfältet.
En millimeter hit eller dit spelar nog liten roll.
Värre är väl att stekfettet/smöret rinner iväg till ena sidan,
vilket gör pannkakan lite ledsen i kanten
Ser fram mot min nya 28 cm DeBuyer panna som kommer endera dagen.
Är alltså inte för gammal än för att gå på reklamtricken.
Wish me good luck
Sen tror jag kolstålpannorna rör sig mer med temperaturen. Jag har dock ingen egen erfarenhet av kolstål, så egentligen vet jag inte. Har varit sugen på att köpa en, men avstått då jag känner osäkerhet för om den överlever hanteringen hemma hos oss.
Skulle vilja höra att den tål att värmas upp på 9:an och steka med booster innan jag vågar.
LYCKA TILL