Finns det sådana att köpa för vettiga pengar?

På mitt förra jobb körde vi tex. med Ciscos 7920 (som förvisso hade en del övrigt att önska) men finns den här tekniken kvar? Jag har googlat en stund men det verkar inte som detta slagit igenom på konsumentsidan? I allafall inte i sverige, utbudet av telefoner är klart begränsat och de jag hittat kostar en rätt bra slant....
 
C
Förutsätter att du är ute efter SIP-stöd.
De flesta kör DECT med VOIP i "basstationen", t.ex. Gigaset. Men jag såg nu att det även finns en billig WiFi-baserad telefon - LIP TA100 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=258573). Har dock ingen erfarenhet av denna.
 
Du har inte en "gammal" smartphone över? I så fall är ett alternativ att skaka liv i den och installera lämplig voip/sip app.
 
Smartphones finns det väl några över, men jag tycker inte det varit så tillförlitligt när jag testat. Framförallt händer det för ofta att det inte går att ringa in, för att appen dött eller på något sätt tappat kontakten.

Ska kolla in Gigaseten, det skulle kanske funka. Min bittra erfarenhet är att det är rätt svårt att få WIFI voip att funka bra över flera accesspunkter. Förhoppningsvis har väl tekniken utvecklats, men med tanke på det skrala utbudet av wifi-lurar så kanske det ändå inte hänt så mycket.
 
Den verkar också ha likså några år på nacken och jag hittar ingenstans som man verkar kunna beställa den. I vart fall inte på hyffsat uppdaterade hemsidor.
 
Att det inte slagit igenom på konsumentsidan beror väl på att de flesta konsumenter inte har en växel hemma. IP-telefonileverantörerna tillåter normalt bara en klient att ansluta sig, kör du med WiFi kan du alltså bara ha en lur. Kör du istället med en DECT-bas kan du ha 5-6 lurar till samma abonnemang.

Vill du nödvändigtvis köra med WiFi och mer än en lur så blir du i princip tvungen att sätta upp en VOIP-växel hemma på nätverket för att kunna dela på "trunken".
 
Jag har en mycket sparsamt använd Linksys iPhone (ja den heter faktiskt så) som jag evt kan skiljas ifrån. Nackdelen med den är att den inte funkar med WPA utan man måste köra antingen WEP eller öppet nätverk. Detta samt att behovet av ett fast nummer är i princip obefintligt för mig gjorde att jag ledsnade på den.
 
C
Nerre skrev:
Att det inte slagit igenom på konsumentsidan beror väl på att de flesta konsumenter inte har en växel hemma. IP-telefonileverantörerna tillåter normalt bara en klient att ansluta sig, kör du med WiFi kan du alltså bara ha en lur.
Oftast inte ens det tyvärr. De flesta (alla?) "stora" leverantörer kräver att du använder deras ATA-box då de inte lämnar ut SIP-inloggningsuppgifterna (som laddas i boxen krypterat från operatören). På dessa boxar är det vanlig hederlig analog utgång som gäller.

Men det finns en hel del mindre/mellanstora aktörer som specialiserar sig på IP-telefoni och hos dessa gäller oftast obegränsat antal samtidiga inkommande/utgående samtal. Så vitt jag förstår behöver du inte någon växel för att kunna ansluta flera lurar - flera SIP-agenter kan registrera sig till samma anknytning. Mycket praktiskt.
 
Nej, de mellanstora aktörerna tillåter oftast bara en klient åt gången. En del har som tilläggstjänst att ha "extra svarsställe", men inte alla.
 
C
Några exempel? Var ett tag sen jag höll på med detta, nu använder jag VoiceTech sen en längre tid tillbaka och de tillåter iallafall obegränsade samtidiga samtal.
 
Jag använde mig av operatören Cellip (nu har jag bara mobil). Deras "Cellip enkel" tillåter 3 svarsställen och du har tillgång till alla uppgifter du behöver för att konfigurera egna adaptrar/telefoner/appar. Det funkade riktigt bra.

MVH

Anders
 
Tackar för svar!

Det gäller en setup för en mindre organisation med 3-4 bärbara lurar men med stor yta att täcka. Det kommer finnas god WIFI-täckning och därav min tanke på WIFI lurar och ett antal IP-abonnemang.

Någon som vet om roamingen mellan accesspunkter funkar bra nuförtiden med wifi voip? Det var ett av de större bekymren när jag var med och driftade ett sådant nät för ett antal år sedan. Det krävdes extremt noggrann wifi-planering för att det skulle bli acceptabelt. Lagom kul när man hade mer än 200 siter...
 
C
Min erfarenhet är att WiFi-roamingen är kass i de större trådlösa nät jag använder på dagarna. Kan inte tänka mig att de skulle fungera bra med VoIP. Får dock för mig att det går att få till det bra om man sätter upp det rätt och har bra grejor. Finns ju t.ex. 802.11r som explicit adresserar roamingen. Men då spekulerar jag bara.

Kollade lite närmare på denna LIP-telefon jag länkade till tidigare och det är tydligen en svensk firma som gjorde dessa som gick i konken redan 2010. Så det handlar så vitt jag kan se om restlager av en inaktuell produkt. Så just den kanske du skall undvika...:thumbdown:
 
Är det någon som har kollat in Ubiquiti networks accesspunkter?
Länk: http://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/

Dom skall tydligen hålla reda på var du är i förhållande till accesspunkten som har bäst kontakt.
Jag är själv lite sugen på att testa några såna då jag inte tycker att mina bärbara produkter byter accesspunkterna här hemma på ett bra sätt. Dom säljs också hos Kjell & CO.
Länk: http://www.kjell.com/sortiment/dato...cesspunkter/unifi-standard-accesspunkt-p95550

MVH

Anders
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.