Kort svar på sista frågan - nej du betalar kostnaden som kommunen investerat för att dra fram va till din tomtgräns - detta görs bara en gång.

Tänkte också ge en kort beskrivning av vårt upplägg:

VVS-dragning på tomt och i grund
- upphandlat via vår grundentreprenör. Svårt att skilja på grund och golvvärme eftersom det är en och samma sak idag. Lika bra att få rördragningar på tomten gjorda när man ändå har grävmaskinist på plats för grundarbetena.

Bergvärme/vattenbrunn
- upphandlat via brunnsborraren De borrar och levererar/installerar pumparna. Även detta gjordes samtidigt som grundarbetena för att utnyttja grävaren till max :)

Invändig VVS
Upphandlas antigen direkt via VVS-firma eller via snickeri-firma. Vi har valt det senare för att få en bra, fungerande samordning mellan snickare och rör-killar när inneväggar byggs och rör skall dras.

Vi har också anlitat en VVS-konsult som hjälpt oss med att dimensionera vvs-systemet och göra kompletta ritningar vilket underlättar bl.a. vid avtalsskrivning.

Ett sista tips!
Tänk på VVS:en i tid. Detta måste finns redan vid ritning av huset för att få snygga, väl fungerande rördragningar. Vi tog tyvärr tag i denna bit lite sent vilket har lett till en del problem. Tex har shaktet där rör mellan våningarna ska gå hamnat olyckligt vilket gör det svårt att dölja alla rör.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.