Larsa skrev:
En ny ugn hjälper väl knappas mot ett konstruktionsfel. Eller får man en Electrolux? ;-)
kan ju vara så att man uppmärksammat problemet, så att nya ungnar funkar bättre........
 
Vi har varit i kontakt med Samsung drygt 10 tillfällen senaste halvåret på olika nivåer och kan intyga att deras service/support inte är speciellt snabb. Om det sedan är problem med deras first-line-support, VOC, Produkt specialister, de lokala serviceteknikerna eller deras företagskultur vet vi inte. Till slut blir man bara luttrad och sedan uppgiven vilket resulterar att man inte orkar jaga dem mera för att få något åtgärdat. Det vi uppfattar som ett fel med kondens/fukt är så stort att vissa tillfällen löser jordfelsbrytaren ut varje gång ugnens lampa tänds (detta problem har vi inte med några andra produkter i vårt hem). Felet är inte alltid lätt att påvisa då servicetekniker är på plats men vi har filmat fenomenet flera gånger och visat det/informerat Samsung. Ugnen har periodvis varit helt obrukbar.

Vi har nästan hela uppsättningem med Samsung i köket och kyl, frys, micro etc har fungerat i princip klanderfritt. Vi fick 5 års garanti genom Elon på prylarna men det har mindre betydelse... vi hade kunnat få 50 års garanti men när ugnen bara står där och ofta inte kan användas korrekt är garantitiden ingen hjälp. Samsung har berättat att det inte är fel på vår ugn och man måste helt enkelt ha båda ugnsdelarna igång för att fuktproblemet ska undvikas och vi borde förstå de fysikaliska lagarna ... trots att de i marknadsföringen beskriver motsatsen.

Ser att tidigare inlägg inte hade problem med denna ugnstyp vilket jag finner osannolikt... eller är det någon som har aktier i Samsung ;-)
Om man nu inte får så kraftig kondens att vatten kan droppa ut vid luckan nederkant som vi ibland får borde väl i alla fall en vattenpöl bildas i ugnens botten som man måste torka upp efter användning för att inte få dålig lukt eller liknande... eller finns det andra användare av denna ugn som inte har dessa problem?
 
Nej, jag jobbar inte på samsung... Vi använder överugnen i princip varje dag och har gjort det sedan oktober 2010. Det blir kondens på insidan av ugnsluckan ner mot den nedre halvan men inte så att det rinner.

Bilderna kanske inte säger så mycket mer än att jag har en likadan ugn och att skåpsluckan under ugnen aldrig har blivit fuktig.
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1334048428.920774.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • ImageUploadedByByggahus.se1334048465.761136.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • ImageUploadedByByggahus.se1334048491.143165.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi kan väl göra ett test... Vatten i en ugnsform på 180 grader... Så får vi se om en stund...
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1334048951.436107.jpg
10 minuter senare, ugnen är varm och det ångar från formen, kondens på nedre rutan men inget rinn.
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1334049569.447640.jpg
Spännande :)
 
Mycket spännande... :) mer fukt nu, mer än vad jag sett tidigare, sällan jag kokar vatten i ugnen dock... :)

Ska bli spännande att se vad som händer.
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1334050395.214191.jpg
Det droppar ju galet på din film! Måste ju vara knas...
 
Tjugo minuter, lite längre än din gratäng, stänger av och tar ut formen så får vi se vad som händer... Ska hålla koll på nederugnen
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1334050808.737381.jpg
En liten droppe, inget jag behöver torka bort, noterar också att det sitter en liten plåt under luckan så att om det skulle flöda lämnar det inte ugnen i vart fall.
 
  • ImageUploadedByByggahus.se1334051659.615728.jpg
  • ImageUploadedByByggahus.se1334051714.787756.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Nu är också droppen borta. Det blir ju ljummet också i nederugnen och torkar upp.
 
D
Det blev en dubbelugn från Samsung i alla fall. En BT62TQBPST. Har inte hunnit prova den än, men har ändå ett par frågor (då manualen visserligen var tjock, men ganska innehållslös och tjockleken mest berodde på olika språkversioner).

Ser man någonstans om ugnen har uppnått rätt temperatur? Är det den lilla punkten framför gradtalet som indikerar det?

I instruktionerna för pyrolysrengöringen står det att man skall ta ut alla tillbehör och till med ugnsstegarna. Är det standard att man gör så även för andra märken? Tycker det vore praktiskt att göra rent tillbehören (i alla fall ugnsstegar och galler) på samma gång.

I specifikationen stod det att det skulle följa med 2 galler. Det gjorde det visserligen, men bara ett av dem passar i stegarna och det andra passar bara om man lägger det på en plåt. Hur är det tänkt att man skall använda de två ugnarna? Ställer man saker direkt på avskiljningsplåten i övre ugnen eller skall man ha sakerna på galler (och varför följde det bara med ett galler i så fall)? Om man ställer en sockerkaka direkt på avskiljningsplåten i övre ugnen, blir den inte kletig i botten då?
 
DIY_freak skrev:
Det blev en dubbelugn från Samsung i alla fall. En BT62TQBPST. Har inte hunnit prova den än, men har ändå ett par frågor (då manualen visserligen var tjock, men ganska innehållslös och tjockleken mest berodde på olika språkversioner).

Ser man någonstans om ugnen har uppnått rätt temperatur? Är det den lilla punkten framför gradtalet som indikerar det?

I instruktionerna för pyrolysrengöringen står det att man skall ta ut alla tillbehör och till med ugnsstegarna. Är det standard att man gör så även för andra märken? Tycker det vore praktiskt att göra rent tillbehören (i alla fall ugnsstegar och galler) på samma gång.

I specifikationen stod det att det skulle följa med 2 galler. Det gjorde det visserligen, men bara ett av dem passar i stegarna och det andra passar bara om man lägger det på en plåt. Hur är det tänkt att man skall använda de två ugnarna? Ställer man saker direkt på avskiljningsplåten i övre ugnen eller skall man ha sakerna på galler (och varför följde det bara med ett galler i så fall)? Om man ställer en sockerkaka direkt på avskiljningsplåten i övre ugnen, blir den inte kletig i botten då?
Den piper till när den uppnår inställd temperatur och plutten försvinner (eller kommer fram... :) kommer inte riktigt ihåg.)

Pyrolysen har jag aldrig använt.

Jag använder gallret när jag bakar sockerkaka, gallret i långpanna är bra för kött, kyckling, bakpotatis etc, rosta bröd också utmärkt, smulorna samlas bra under.... :)

Vet inte om man ska ställa saker på avdelaren, har aldrig haft behov av det.
 
D
OK, nu har jag börjat använda ugnen och jag får också små pölar i ugnen om jag bara använder övre halvan. Men det går ju ganska enkelt att torka upp så någon jättekatastrof är det väl inte.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.