Haft SEB sen hedenhös, eller från början var det Tryggbanken (Trygghansa) som senare uppgick i SEB.
Anledningen är att det aldrig varit nått fel, bara fungerat, privat och firman på samma sida. I internetbankens begynnelse hade de mycket högre säkerhet.
Nordea och Swedbank som jag haft kontakt med via föreningar och styrelser har känts lite stenåldern, men idag är det nog ingen större skillnad gissar jag.
Å andra sidan är jag helt digital sen många år och sköter mitt bankade själv.
Och sen som allt annat för mig, så går funktion före pris.
 
  • Gilla
Nötegårdsgubben och 1 till
  • Laddar…
SEB har hela tiden varit sena med ny teknik som tex Swish och Apple Pay. Ännu värre till företagskunder, de var typ sist med att låta företag ta emot Swish. Numera funkar såklart både Swish och Apple Pay, men vad blir nästa grej som dom kommer att vara sist ut med?

Jag sitter kvar på SEB ändå både privat och med företaget för att det är så mycket pyssel att byta. De gav bra ränta på bolån för 18 år sedan när vi köpte förra huset mot att vi flyttade våra lönekonton dit.

Nu har vi inga lån och sparpengarna som jag vill ha till hands för renoveringar har jag på en bank som bara sysslar med lån och sparkonton, för de ger bättre ränta. Det finns ett gäng olika sådana, bara att shoppa runt lite om man ska låna eller spara i reda pengar. Fonder och aktier kan säkert också vara billigare att lägga hos någon ”specialist”, men det har jag inte undersökt.
 
Det finns minst en annan tråd som berör gemensam vardagsekonomi. Exempelvis om det går välja att (vissa) e-fakturor hamnar på gemensamma konton och om det över huvud taget går att ha gemensamma konton. Likaså om det går att ha ett i praktiken gemensamt kreditkort där innehavaren av extrakort kan se transaktioner för samtliga kort (inte enbart det egna) och betala fakturan. Handelsbanken verkar bra där. SEB sämre. Skandia har kreditkortfakturor (vyer i internetbanken) som jag finner svårtolkade, men däremot bra sparräntor. Nordea har jag knappt använt de senaste åren, men stack inte ut på något vis.
 
Jag har Danske bank idag. Allt fungerar bra. precis som på de flesta banker byter de påersonlig handläggare frekvent. Har hittils haft bra kontakt med alla utom en. Som inte var något större problem men fyrkantigare än fyrkantig. Fast jag passade ändå inom fyrkanten...

Jag var under många år extremt nöjd med SE banken, men de strulade en del när vi köpte vårt första hus för drygt 30 år sedan. Efter det hade jag dem några år ytterligare, men de lyckades misslyckas med i princip allt 10 ggr av 5 möjliga. Blandannat skickade de in 340 000 för mycket på mitt konto och vägrade ta tillbaka pengarna om jag inte kom in på kontoret så de kunde "utreda", jag vägrade och tyckte "bra så behåller jag pengarna", dagen efter hade det gått aldeles utmärkt att ta tillbaka utan min medverkan. Beloppet var ränta för ett tillfälligt konto där jag hade 40 000 i två veckor (men ett skrivfel gav mig ränta i 100 år), så den effektiva räntan de gav mig slår det mesta....

Numera vägrar jag befatta mig med SE banken.

Sedan hade vi Nordea, där vi hade en helt fantastisk bankman (kvinna). När vi köpte nuvarande hus, så hjälpte hon till och låg hela tiden steget före, när jag ville ansöka om lån hade hon "tagit sig friheten" att redan bevilja det, och dessutom med större ränterabatt än jag hade förväntat mig. Vi hade problem att sälja förra huset (valde fel mäklare), när vi väl hade en köpare, så tvekade de att skriva på, för de ville förhandla med sin bank först. Jag skickade iväg dem till min bankkontakt som gav dem bättre villkor än de trodde var möjligt, och det var en service till mig, så affären gick snabbare.

Men sedan slutade hon på banken, och sedan blev det bara skräp med Nordea. Omöjligt att få kontakt med den "personlige" bankmannen. När min son skulle köpa sin första bostadsrätt höll det på att gå helt åt skogen, nordea kunde på 5 veckor inte få fram ett låneerbjudande, och bankmannen höll sig aktivt undan. Som tur är hade min som en parallell kontakt med danske bank som fick ta över både honom och mig.

Danske bank har fungerat bra nu i några år. Sedan är det möjligt att man skulle kunna få någon tiondel bättre ränta på en annan bank.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.