[video=youtube;tyrF_i_mojo]https://www.youtube.com/watch?v=tyrF_i_mojo[/video]

Finns mycket intressant på Youtube men som tyvärr är på tyska, synd att man förstår det så dåligt fast man hade det i 4 år i skolan.

Såhär skulle jag vilja få min 430X att gå. Vet dock inte hur jag ska få till det.
[video=youtube;k_HgxyOn_fg]https://www.youtube.com/watch?v=k_HgxyOn_fg[/video]

Vid 1:17 i det här klippet beter sig en 430X som man inte vill att den ska göra.
[video=youtube;Gx0o_olz68U]https://www.youtube.com/watch?v=Gx0o_olz68U[/video]


Här är ett svenskt exempel, kolla vid 5:40 och 7:13
[video=youtube;8YZFVBJJQaw]https://www.youtube.com/watch?v=8YZFVBJJQaw[/video]
 
Redigerat:
  • Gilla
MartinP666
  • Laddar…
Gustav E skrev:
Finns mycket intressant på Youtube men som tyvärr är på tyska, synd att man förstår det så dåligt fast man hade det i 4 år i skolan.
Exakt det första klippet var det jag menade.

Såhär skulle jag vilja få min 430X att gå. Vet dock inte hur jag ska få till det.
Om du drar guidekabeln genom din passage och sätter korridkorbredd till noll, samt ställer in automatisk passagehantering korrekt (minns inte ifall det är av eller på man ska välja) så bör det väl funka, eller får du ändå problem?
 
Har inte testat så jättemycket än men gjorde några försök häromdan med smal passage in mot laddstationen. Provade med begränsningskablarna 7,5 , 10 , 15 och 25 cm från guidekabeln i mitten. Först vid 25 cm klarade den att gå in i stationen. Det blir alltså en passage på 35+25+25+35=120 cm. Jag har ett annat ställe vid en buske (utan guidekabel) där det är ca 95 cm kanske och där har den stått och vridit och grejat så den stundtals är vinkelrätt mot den smala passagen. Så vill man inte att den ska hålla på på en kanske 10 m lång transportsträcka. Skulle va bättre om den bara gick rakt igenom trånga passager.
 
Installerade min 310a igår, har en passage som är 110 cm enligt nedan:
plank-35 cm-begränsning-20 cm-guide-20 cm-begränsning-35 cm-plank, ca 70 cm lång.

Har alltså 40 cm mellan begränsningskablarna och där i mellan ligger guiden, har kört igenom passagen 4 gånger totalt vad jag har sätt, utan problem.
 
Men - om det bra är en vanlig buske som klipparen inte kan fastna i så är det ju bara att ignorera den när man drar begränsningskabeln?
 
Ja, dels kan man dra begränsningskabeln närmare kanterna ifall det inte är så att det är något hinder som den absolut inte får köra emot. Man kan även ställa ner avståndet som klipparen kör över begränsningsslingan, det minsta är 20 cm. Då borde man inte behöva så mycket som 35 cm fritt utanför kabeln.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.