Tack igen för alla svar. Det är alltså ett hus i lättbetong med innerväggar i lättbetong. Att filma i väggen är alltså inget alternativ.

Precis bakom väggen där vattneskadan är som störst sitter toastolen. Till vänster ett badkar och till höger ett handfat.

En annan långsökt teori vi har är att det har letat sig in vattenånga genom något litet hål som sen kondenserar. Hela avloppssystemet är kopplat till ett minireningsverk. Skulle det rent teoretiskt kunna vara så? Någon som har minireningsverk som vet om det bör finnas avluftningsrör eller liknande?
 
Vad är det för typ av grund? Kan det komma underifrån kanske?

Om plattan lutar lite så kan det ju vara från bakom badkaren med dåligt tätskikt och rinna mot toastolen.

Går alla rör i väggen? Vad är det för typ av rör? Är något uppsatt så man kanske skruvat genom ett rör?

/N
 
Eget avlopp måste ha en avluftare högt och då oftast på taket till huset och det inte helt osannolikt att det droppar ner avloppsvatten från den pga otätning + kylan ner i huset. Man måste då täta o kondensisolera detta rör. Finns fall där man har kapat röret i kallvinden vilket då garanterat ger kondensvatten i huset.
 
N NoOne2k skrev:
När man har tryckt ihop rören så har tärningen flyttat sig ur sitt ursprungliga läge. Inträffar vanligtvis när man använder rör av sämre kvalitet eller inte smörjer tätning en innan montering. Den typen av rör på bilden är inte godkända för igjutning, de är gjorda för markförläggning. Nu är troligtvis inte toalettstolen problemet, utan jag skulle tro att det istället kommer från handfat/golvbrunn eller liknande. För att utreda var fukten kommer ifrån måste man börja riva inredningen.
Efter 1,5 år har vi kommit fram till genom duktigt fuktsökningsbolag att det var just detta! Ville uppdatera tråden om någon mer får liknande problem.
 
  • Gilla
Bengt Larsson och 2 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.