Mottog med posten för ett tag sedan ett exemplar av en tidning som heter "Sköna Hem - Skapa Stilen". Hade aldrig hört talas om denna tidskrift och var inte intresserad av den heller.

Fick idag en påminnelse att betala 198 kronor för TVÅ exemplar av denna tidskrift! (Vilka jag aldrig hade beställt.)

Fick vid dagens telefonkontakt även veta att jag skulle betala 69 kr för en annan tidskrift ("Sköna Hem - Bevara stilen"). Har naturligtvis aldrig beställt denna.

Vid telefonkontakten idag fick jag veta att "jag naturligtvis hade möjlighet att avbeställa när jag fick tidningen" men jag hävdar att jag som mottagare inte ska behöva "avbeställa" något som jag aldrig har beställt och än mindre vill ha. Bemöttes bara med "Jag förstår" men sedan fortsatte man bara med kraven att betala.

Är det fler som råkat ut för detta slag av "marknadsföring"?

Tilläggas bör att det är Bonniers Tidskrifter AB som ger ut dessa tidskrifter.

Varning till alla som får något som helst tillskickat från "Sköna? Hem"!

Och, till sist, har någon annan drabbats, hur löste ni det?
 
Vad säger dom när du frågade hur beställningen skulle gått till?
 
Dom gjorde ett "utskick" till gamla prenumeranter. Ja, jag hade blaskan för några år sedan, men fick inte ut ett enda vettigt tips.
 
D
Anmäl till konsumentverket. Råkade ut för något liknande för en väldans många år sen.
När man testade köpa 3 nr men sedan fortsatte de komma fastän det inte stod något i villkoren det skulle gå över till prenumeration. Skickade brev ringde men de struntade helt i det och fortsatte skicka. Motstred fakturan men de skickade den då till kronofogden. Efter man motstred där så tog de bort den. Känns väldigt dålig stil en del företag sköter sina affärer.
 
Liknande hände för mig med en annan tidning men jag ringde direkt efter att jag fått första numret. Enligt kundtjänst (någon gemensam för massor av tidningar) så sa de att jag hade beställt via ett Internet erbjudande något jag inte gjort (men någon annan kan ju ha beställt i mitt namn förstås).
Jag kunde skicka tillbaka tidningen vilket jag sa var idiotiskt men de vägrade. Det slutade med att jag betalde 29 kr av fakturan för porto efter att de skickat e-mail om att allt var avslutat. Jag orkade inte tjafsa mer och det skulle kosta mer i tid och möda att skicka tillbaka tidningen än 29 kr...
 
Råkade ut för nå liknande. Fick en tidning som åkte i återvinningen direkt.
Sen kom det en räkning att jag skulle betala. Ringde upp och dom sa nå liknande att jag kunde ha avbeställt när första tidningen kom.
Jag sa bara att jsg aldrig fått nån tidning. (Hur ska dom kunn bevisa, det skickades ju inte som rek precis) och allt avslutades med att jag sa att skickar ni ut räkningar på skit som folk inte har beställt jag tror visst man måste sprida detta vidare. Så bad dom om ursäkt för misstaget :)
 
  • Gilla
Storstadsbo
  • Laddar…
Det där är ett solklart brott mot diverse lagar. Jag skulle prova med en polisanmälan, fast jag misstänker att polisen kommer att hänvisa till konsumentverket. Begreppet är "negativ avtalsbindning". Huvudprincipen är att du kan aldrig bli bunden av ett avtal genom passivitet.

Jag tycker att rubriken på den här tråden borde innehålla Bonnier förlag. Det är det ansvariga bolaget, även om tidskriftsförlaget är ett fristående bolag.

Skicka ett skriftligt bestridande av fakturan snarast.

Du kan även anmäla Bonnier till svensk handel, svarta listan. Där har de ett varningsregister för bluffakturebolag. Genom att anmäla moderbolaget så kan jag tänka mig att det faktiskt kan få effekt. Bonnier kan knappast stå bakom ett rent kriminellt beteende som de tydligen håller på med i tidskriftsförlaget.
 
J
Det är naturligtvis bedrägligt, men hur lyckas man prenumerera på en blaska man sedan inte hört talas om? :)
 
Jo, tidskriften Sköna hem ger ut specialtidningar, i detta fall Skapa stilen och så står Sköna hem med mindre text. Det är som att det var ett annat magasin än Sköna hem, men ändå inte. Bonnier är väl desperata, det är ju enormt tufft på marknaden för papperstidningar.
 
det ska även förtydligas att även om specialtidningen skapa stilen enkom kommer några ggr om året så tror jag det löper på om man betalat en tidning. Då får man även nästa automatiskt så även om man inte tecknat sig för en prenumeration så måste man avsluta densamme för att inte få fler tidningar. Fånigt och kanske regelvidrigt men det är ju inte hela världen att ringa och säga upp något.
 
Även om du nu skulle ha betalat en tidning för typ 2 år sedan så kan det ju inte rimligen vara en pågående prenumeration.
 
det jag pratar om är ju de specialtidningarna som vissa ger ut. En del kommer ju bara en gång per år och en del kanske färre än så. har man köpt en sån engång så löper det på och du får nästkommande automatiskt när den kommer ut.
 
Om du säger upp t ex en prenumeration via telefon kan det vara fiffigt att begära en bekräftelse via brev eller e-mail
 
Fick ett intressant mail från Bonniers igår em.

Man "bjuder" på en "prisreduktion" om jag betalar för en tidning jag inte prenumererat på och en tidning (ej prenumererad) som jag inte ens fått!

Överenskommelsen med Kristoffer J. var att hans "chef" skulle ta kontakt med mig. Nu har "chefen" reducerats till en "kollega".

Fortsättning följer.




Hej Jan,

Jag har nu varit i kontakt med min kollega och beslutet blev.

På tidningen Bevara Stilen återstår det att betala 69,00 kronor för nummer 1/2015, ett nytt inbetalningskort kommer bli skickat på denna summa.

På tidningen Skapa stilen kommer vi ta bort kostnaden för nummer 2/2015 och påminnelseavgiften. Kvarstår att betala är 69,00 kronor, ett nytt inbetalningskort kommer bli skickat på denna summa.

I och med att villkoren stod med på inbetalningskortet och du hade möjligheten att läsa dem innan du accepterade erbjudande kan vi ej ta bort hela kostnaden.


Med vänlig hälsning

Kristoffer Johansson

Bonnier Tidskrifter
Kundtjänst
 
J
Man är ju inte förvånad eftersom det är Bonnier som ligger bakom. Bonnier som även är storägare i TV4 som utpressar folk att vara med i Postkodlotteriet "eftersom man ju inte vill stå utan lott när grannen vinner", och Bluffcasinot Vinarrum där det är i stort sätt omöjligt att få ut sin vinst om man använt introduktionserbjudandet då det måste omsättas 50 ggr...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.