En beställning från Rinkaby Rör den 27 december 2011 tog några dagar med POSTEN ;)

DHL vad är det?
.. ett speditions- samt logistikföretag, grundat år 1969 samt numera ägt av Deutsche Post. DHL, Danzas samt Deutsche Post Euro Express gick år 2003 ihop samt är omedelbart verksamma mirakel namnet DHL Express.Företaget startades i USA av Adrian Dalsey, Larry Hillblom samt Robert Lynn år 1969. Namnet DHL bildas av begynnelsebokstaven dessa tre herrars efternamn. Den första verksamhet DHL hade var att forsla handling från dörr mot dörr mellan San Fransisco samt Honolulu. Verksamheten skulle snart expandera.
År 1973 startade man sin verksamhet i Europa, år 1979 var det Sveriges röta.
 
Det som ställer till det med transporterna till privatpersoner är ju just att det ska aviseras och godset måste lagras på terminalerna tills det är dags för utkörning. Kan tänka mig att det är där det brister...

DHL och Schenker fungerar ju i princip på samma sätt... Består av distributionsbilar och linjebilar.... Distributionsbilarna hämtar upp godset hos avsändarna (om det inte är över 1 ton eller 2-3 ppl, isf tar linjebilen det direkt och kör också ut det dagen efter, dvs ingen omlastning på terminal), godset lossas på terminal och sorteras till rätt linjebil som sedan åker mellan mellan orterna på natten. Där lossas sedan styckegodset och sorteras igen så det hamnar på rätt distributionsbil.
Linjebilen täcker sedan under dagen ett större område och lastar och lossar alla större sändningar (partigods).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.