Hej...!

Enligt VB-s cirkaprislista som ligger på deras hemsida, så ligger flambaljan på ca 800 kr... så det är inga jättesummor det handlar om... Har ett minne av att en komplett uppsättning keramik ligger på ca 1700 kr... Flambaljan börjar som sagt bli dålig, men den kommer nog hålla i alla fall denna säsongen ut, o kanske behöva bytas inför nästa vinter!

Mvh Kim
 
Tack för det, inga stora summor om man som sagt inte behöver byta ut dem för ofta.

Mvh.
 
nej, jag tycker nog inte det, o flambaljan brukar jag ta loss ut vid uraskning o sådär, den byter man lätt till en ny på max 10 sekunder...sitter bara inskjuten i spår i keramiken
 
verkar va en trevlig och lättskött panna iaf. vi har diskuterat lite , och vi kommer till 99% införskaffa oss en panna från värmebaronen. :)
 
Johan790517 skrev:
verkar va en trevlig och lättskött panna iaf. vi har diskuterat lite , och vi kommer till 99% införskaffa oss en panna från värmebaronen. :)
oj det va en väldans gammal tråd hehed^_^b
 
Ett tips och och kolla och känn på lite andra pannor oxå.
 
Effekta lamba köpte vi på mässan då ska det ej bli gnäll hos grannar den blir svanenmärkt
Lambdastyrning är en självklarhet på Effectas vedpannor. All förbränning behöver syre, i en traditionell vedpanna sker detta genom ventiler och skorstenens drag. Effecta Lambda 35 är utrustad med en syresond i rökgaserna som känner syrehalten i förbränningen. Istället för att okontrollerat styras av skorstenens drag reglerar två spjällmoterer tillförseln av luft till förbränningen. Oavsett om du har stora vedklampar, fuktig eller snustorr ved ger Effecta Lambda 35 samma höga effekt och verkningsgrad vid varje eldning. Maximalt med energi ur varje eldning tar bort miljöskadliga utsläppen och minskar vedåtgången.
Svanen
För att Svanensmärkningen skall uppfyllas måste ackumulatorvolymen vara minst 2000 liter.
Detta för att pannan skall brinna på hög effekt under lång tid.
Köper man dessutom deras tankar som var bäst hos råd å rön när de provade vämeförlust varmvatten kapacitet osv.
skall nu inhandla ved å tankar osv.
Källa effekta
 
Jämfört med en måttbeställd tank med tillräcklig volym och isolerad på plats har inte Effectas tankar mycket att hämta. De saknar dessutom övre sidoanslutning vilket är en ren felkonstruktion.

Sen finns nog en hel del att förbättra på pannorna eftersom dom kräver lambdastyrning för att nå Inovas verkningsgrad...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.