Vill man ha LG modellen med 6 års garanti så finns den väl även under konceptet Sverigepumpen .
Då vet man även vilket företag som installerar då vitvarukedjorna lägger ut installationen på rena installationsföretag runt om i landet och risken är större att man kan bli missnöjd då dessa företag installerar för en lägre kostnad och måste därmed hinna med fler installationer och risken för slarvfel ökar.

Bäst vore om alla tillverkare testade maskinerna hos SP under samma förutsättningar som jag skrev tidigare så man kan se värdena inkl avfrostningar på dom olika märkena under samma förutsättningar.

Är Kinnan (generalagenten) övertygade om att modellen hamnar i topp på Enegimyndighetens testsida så vore det förmodligen värt pengarna då det lär ge ganska bra merförsäljning med topp resultat.

Mitsubishis föregångare FD25VABH och FD35VABH är testade där och man märkte ganska fort att dom resultaten gjorde kunder intresserade av dessa modeller.

Vilken av alla märken och modeller som är "bäst" beror även på livslängden och den kan man dessvärre inte lista ut då det kommer så mycket ändringar stup i kvarten vid modellbyten , Panasonic är nog världsmästare i att byta modeller och ha många modeller vilket gör många förvirrade med alla dessa olika modellbeteckningar !!!
 
Är det någon som har erfarenheter av just LG ? Är den P-märkt, eller testad oberoende?

Sifffrorna ser bra ut för LG där men det är LGs egna jämförelse, och labdata är inte hela sanningen. Driftsäkerhet, delar, service och annat är inte oviktigt. Eller installatören.

Tidigare har jag uppfattat LG som B-märke efter Panasonic HE9NKE/12, Toshiba, Mitsubishi fh25/35 och andra som man kan få installerade och klara för 18-19000 efter rot här i Göteborg. Lutar åt Panasonic HE9NKE för egen del. Eller FH25/35, beror på pris och villkor i övrigt :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.