Med träfiberisolering så behöver man inte ha plast.
Isoleringen klarar att ta upp respektive avge fukt, till
skillnad mot tex RockWool som tar väldigt lång tid att torka.

/Thrax
 
Jo..fast när man plastar handlar det väll om att stoppa fukten därav namnet "ångspärr"...eller?
 
Fast då käänns det ju som att man bör andvända plasten ändå..för du vill ju inte släppa in fukten in i innermiljön..och om du ändå ska sätta dit en tjock papp...varför inte en åldersbeständig plast istället?
 
Snickare skrev:
Fukten kommer ifrån innermiljön.

Hittade denna infon:
Behövs fuktspärr?

Ska det vara en fuktspärr på den varma sidan i väggar och tak? "Ja" säger mineralullstillverkarna, "nej" menar Nordiska Ekofiber.
- All forskning visar att man alltid ska sätta en fuktspärr på den varma sidan, med undantag för sommarstugor och källare, säger Bo Lindberg på Isover Gullfiber och fortsätter:
- Inuti huset finns varm luft och ofta ett visst övertryck vilket gör att varm luft pressas ut genom springor i tak och väggar. När den kyls av bildas kondens eftersom kall luft kan hålla mindre vatten i form av ånga och i


Läs hela artikeln på:
[länk]
På sommarhalvåret så har du ju oftast större relativ fuktighet utomhus...om du har en ventanläggning.. I modernare hus har man ju ofta ett undertryck i form av frånluftsfläkt i bad/tvätt och tex fresh 90ventiler..behöver man ingen ångspärr då?...En kondenspunkt har du ju alltid någonstans i ytterväggen så tanken att inte andvända plast verkar ju väldigt konstig....Även om inte isoleringen berörs så har du ju fortfarande en trästomme att tahänsyn till..för att inte tala om gips
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.