Det är runt 3 meter till ingången. Enligt motiveringen handlar det om 2-3 ton. Vet inte vad som gäller för den maskinen. Har kollat på nätet och det är 6 ton som du skrev.

Pratade lite med försäkringsbolaget idag angående svaret och påpekade att våra grannar har sett hur husett var innan. Har dem som vittnen. Men det är ju ord mot ord. Kommer dem att tro på dem? Jag tog med det i anmälan.

Enligt Försäkringsbolaget så kan man överklaga. Vad kan jag skriva. Har tagit med allt som finns i skadeanmälan. Men när det gäller vittnen så har dem inte alls tagit upp det i svaret. Det verkar som om dem inte har tagit hänsyn till det utan bara gått efter besiktningsmannens utlåtande. En av arbetarna som jobbade såg vad som hände (hur huset skakade innifrån, det var hon som stoppade allt när hon såg vad som hände) där har dem inte häller tagit med enligt svaret. Trots att det finns med i skadeanmälan.

Det känns som om vi får ta smällen. Ser inte alls bra ut det som är skadad. Jag vill inte ha någon ersättning utan bara att dem återställer det så som det var förut.

Kanske ska ta hjälp av en annan besiktningsman och kolla hans utlåtande? Eller vad tycker ni.
 
En oberoende konsult van vid spricksyner brukar kunna se om sprickorna är gamla eller nya. Med lupp kan man oftast se om det finns smuts i sprickorna eller om de är helt rena.
En annan intressant information är vilken jordart som marken består av. Det blir väldigt olika vibrationsutbredning i lera eller friktionsjord.

/Ingenjören
 
Bor i Västra delen av centrala Örebro. När vi installerade bergsvärmepump. Killarna som borrade sa att det är mycket lera i Örebro för att det var en sjö innan. Googlade lite snabbt för att kolla vilken jordart det är. Hittade detta på länstyrelsens hemsida.

Citerar "De finaste partiklarna avsattes som lera i de allra lägsta delarna av landskapet. Jordarterna i Örebro län utgörs i huvudsak av morän, men länets centrala slättbygder Domineras av lerjordar, som bildats ur lerjordarter i det hav som uppstod efter
nedisningen."

Vet inte om det kan vara till någon hjälp.
 
Redigerat:
Göran.W
Är det lerjord kan sk liquefaction inträffa och det kan välta hela hus
http://en.wikipedia.org/wiki/Soil_liquefaction
Med tanke på maskinens storlek är det inte omöjligt att just detta inträffat så huset satt sig en anning.
Och specielt inte när dom paddat precis efter en vatten läcka när leran är mättad med vattten.
Tror det behövs tas in en expert i detta fallet som vet något om liquefaction.
Vet inte om kanske Sweco kan hjälpa till här http://www.sweco.se/sv/Sweden/

Paddade med en normal stor padda på 20 cm bärlager i sommras och råkade ut för just detta så arbetet fick avbrytas tills lerjorden torkat upp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.