947 891 läst · 12 959 svar
948k läst
13,0k svar
Vad blir det för mat?
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Nu har jag en oxfilé i kylskåpet som ska gå hel i ugn i övermorgon.
Tänkt serveras med hasselbackspotatis och rödvin-choklad-sås.
Jag tänkte kasta en fråga om någon har ett tips om det skulle finnas något att marinera med som skulle lyfta detta ännu mer.
Och annars hade jag tänkt att använda salt och svartpeppar endast, dvs inte krydda ihjäl smakerna, så en ev marinering ska väl följa denna tanke, inte något väldigt fancy alltså.
edit:
Och på scans hemsida kan man läsa "En fin bit oxfilé behöver ingen marinad utan är god med bara lite salt och peppar."
Tänkt serveras med hasselbackspotatis och rödvin-choklad-sås.
Jag tänkte kasta en fråga om någon har ett tips om det skulle finnas något att marinera med som skulle lyfta detta ännu mer.
Och annars hade jag tänkt att använda salt och svartpeppar endast, dvs inte krydda ihjäl smakerna, så en ev marinering ska väl följa denna tanke, inte något väldigt fancy alltså.
edit:
Och på scans hemsida kan man läsa "En fin bit oxfilé behöver ingen marinad utan är god med bara lite salt och peppar."
Redigerat:
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Kul att se runt här. Hittade denna nu.Maskintok skrev:[bild]
[bild]
[bild]
Stekt strömming med hemgjort potatismos.
Och en enkel rhode Island sås.
[bild]
Gräddfil, majonnäs, rödlök finhackad.
Morötter fint tärnade, grön paprika fint tärnad.
Lite citroncest.
Salt, jag kryddar med fyra peppar..
Alltså hela pepparkorn i påse..
Krydd, svart, rosé, grönpeppar..
Mortlar och häller i.
Avslutar med lite tomatpuré.
Klart..[bild]
Ett enkelt grytbröd till maten.
Vetemjöl, jäst, sirap, kruskakli, rapsolja, vatten, salt.
Bakas i en gjutjärnsgryta efter att ha jäst i ca 1 Tim.. Ingen knådning behövs..
Stekt strömming nog det godaste husmans kost jag vet.
Tipsar om kalvlever Anglais, samma höga poäng.
Recept går att slå upp, beställer det hemma ibland.
Viktigt att alla tillbehör e med. Capris, fläsk tärningar, rårörd lingon, potatis, skyrat smör, kokt morot, sallad. Måste va tunt skivat viktigt. Min fru fryser det lätt innan - före det skivas, lättare skiva då.
Så gott så det smälter i munnen
Redigerat: