968 227 läst · 13 222 svar
968k läst
13,2k svar
Vad blir det för mat?
Jag har inte köpt någon sådan nu, jag tänkte prova rimmad oxbringa ist.. 👍nino skrev:
Men sist vi sprang på den (inget vi köper ofta, så det är några år sedan) har jag för mig att det var typ på ÖB eller liknande (inte hundra på det dock). Jag visste inte vad det var, men maken var begistrad.. jag är uppvuxen på lapskojs med ”burkskinka” 😊
Om det inte finns kvar (salta biten).. kanske detta kan vara nått:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
😊
Testar ett recept från senaste numret av Allt om mat. Receptet är ursprungligen från 1990 då det utlystes en tävling i tidningen om den godaste oxfilén och nog sjutton var det gott 👌
Så idag blev det dubbelmarinerad oxfilé med parmesanpotatis och vitlökssmör.
Så idag blev det dubbelmarinerad oxfilé med parmesanpotatis och vitlökssmör.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 783 inlägg
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 783 inlägg
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 783 inlägg
Tackar 😃👍. Tyvärr är vi inte riktigt där än. Ikväll kom första snöfallet som faktiskt täckte marken med en tunn vit hinna och bara -1. Men det räcker för att få Stockholmstrafiken att fullständigt spåra ur 😂. Lika lustigt varje år när första riktiga fantastiska snöyran kommer men nu är det inte någon snöyra ens. Själv verkligen älskar jag kylan, snön, midnatthimelsens underbara blåa färgHenningelvis skrev:
Vi confiterade vår.. dvs kokade i fett 😳😊 (mild olja och/eller ankfett)13th Marine skrev:
Inte smalmat direkt haha.. men grymt (!) gott.
Vi gjorde den när vi hade några sommargäster här.. och köttbiten krympte rejält.. och vi fick inte spec mycket kött per portion - men hade ju sallad, ugnsstekt potatis och sås till., 🌸 (det räckte gott iaf) 😊
Själv försöker jag övertala maken om att vi ska testa denna nu 😊13th Marine skrev:
https://www.gronagardar.se/sv/recept/186991_griskind-i-appelmustsas