Stavningsförslag! Ilska!

Ska var: Drosseln lär vara.....
 
Så då har jag testat lågpris kina.... höll i 10 min. Sen började den blinka.

Har lött om den nu och så är den igång. Men detta är inte nåt som kommer hålla nån längre tid.

Nån som vet nån vettig leverantör?
 
Skysodan skrev:
Så då har jag testat lågpris kina.... höll i 10 min. Sen började den blinka.

Har lött om den nu och så är den igång. Men detta är inte nåt som kommer hålla nån längre tid.

Nån som vet nån vettig leverantör?
Beror väl på vad du är efter? Bara billigt eller får det kosta med? Det finns en koppling mellan pris och kvalitet även på prylar från Kina.

Jag tittade på alternativ från Kina, kunde fått lampor, 28W med 4000 lumen för ca 600:- skeppat och klart. Vi testade två såna under knappa året utan problem men valde i alla fall att skaffa dessa lokalt, från Miljöbelysning och ser ut som samma kinalampa, för knappa 1000:- men då med byte, bortkoppling av drossel och annat och 5 års garanti. Vi bytte dessutom underkuporna på våra Nokalux VG 10:surprised:r, 33 armaturer i vår förening och 15 i grannföreningen, som hängde på i vårt projekt.

Börjar man räkna på egna jobbet är det värt att låta ngn annan slita, håller dessa i två år så har vi sparat in kostnaden på bara sänkt elförbrukning, efter det är det bara plus.
 
Hmm låter vettigt. Bytte ni till klart glas eller bara nya vita?

Miljöbelysning tar nu 1000+moms för montering o borttag drosslar. Ser ut att vara max 5 min per lampa i jobb om jag skulle göra det. Men miljöbelysning vill ha 598+ moms för en lampa. Så då är merkostnaden för installation inte mkt.

Kommer du ihåg vad du sökte på och hur du hittade din kinalampa?
 
Finns det olika underkupor till VG10? Har bara sett dom frostade som är standard.

Sökte på lampor på aliexpress och fick kontakt med en fabrik direkt, funkade bra att beställa direkt från dem. Om du vill kan jag PMa kontakt information och modell på lampa.
 
Hittade en tillverkare på ALI nu som hade aluflänsar samt tätat hus i glas för facila priset 100SEK. Beställde hem några sånna direkt. Skulle bokstavligen ta mig 30 min att byta på hela gatan. Sänka elkostnaden med 80% går plus redan inom nån månad.
 
hsd
är de CE-märkta...
 
  • Gilla
Skysodan
  • Laddar…
CE och RoHs enligt beskrivningen men det kan man nog inte lita 100% på.
 
Detta var modellen som jag beställde direkt från Kina, den från Miljöbelysning ser likadan ut fast med deras logga på (och CE märkningen).
Dom skruvade ihop en modell på 27W, 140lm/W Samsung LED, 3800 lumen och 4000K, 36USD per lampa plus frakt. http://www.szguanke.com/gks22-16w-28w-led-garden-light-p-16.html
 
Vilken effekt? Såg ut som att alla över 18W blir för långa för att passa i en VG10 armatur. Såg inte heller ngn data på luminansen, hur mycket ljus du får ut från en lampa. Däremot kommer du att få väldigt vitt, på gränsen till blått, ljus då lamporna du länkade till ligger på 6500-7000K.
 
Hmm jag beställde 24W men precis som du säger är de troligtvis för långa. Nuvarande lampa som jag köpt är 205mm lång och för att få plats med den fick jag böja lite i armaturen. Tack för tipset ;)
 
Om lampan är på gränsen för lång är det inte så svårt att skruva bort skärmen med de tre kupolmuttrarna, skruva i lampan och sätta dit plastpottan igen. Tyvärr är det inte nåt man gör så ofta och man behöver en längre stege. Större risk att bryta nåt ben om man ramlar ner.
 
På våra kan man dra struten nedåt. Din rek. lev i Kina vill sälja mig en 37w istället för en 24w. Priser ner på 24usd nu. Man kan speca sin egen logga ;)
 
Skysodan skrev:
På våra kan man dra struten nedåt. Din rek. lev i Kina vill sälja mig en 37w istället för en 24w. Priser ner på 24usd nu. Man kan speca sin egen logga ;)
Tänk på längden, 215mm, kanske 220mm, går in utan problem i Nokalux VG10 armaturer (är det vad du har?) och du kan då få 27/28W med kraftigare LED som totalt ger ~4000 lumen och 4000K i färgtemperatur, ungeför vad 36W med standard LED ger.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.