Sitter och väntar på paket och när man kollar status står det på Postens hemsida att dom försökt ringa två gånger utan att få tag i mig, inte har man nåt missat samtal inte.....:thumbdown:
 
PostNord och jag är inte kompisar. När jag flyttade in här så fanns det ingen brevlåda, så jag ringde brevbäraren och frågade vart jag skulle sätta upp en, fick instruktioner och allt var frid och fröjd. Beställde en sak som skulle komma i brevlådan, men när den inte dök upp så fick jag efter en del efterforskningar reda på att brevbäraren inte hittat min brevlåda (?). Skon klämmer nog snarare på den punkt att jag är sist på postrundan och bor avsides till. Dom hittade i alla fall min brevlåda den gången de körde rakt in i den och stack därifrån utan att veta att jag sett det.

Men bäst är ju när man betalat för hemleverans. En gång såg jag brevbäraren slänga ut fodret jag betalt att få levererat till dörr vid tomtgränsen i hällregn. Jag hade ryggskott (orsaken till att jag inte åkt och köpt det i butiken direkt) så det fanns inte en chans att jag skulle kånka det själv (de väger 20 kg stycket). Brevbärarens chefs förslag var att jag skulle springa en 30 ggr med en bytta och hämta det i portioner eller att de kunde komma dagen därpå. Torrfoder+regn+24 timmar =gröt?
Och de har hur många gånger som helst påstått att de varit här och tutat med lantbrevbärningspaket, undrar i vilken parallell verklighet då, för jag jobbar ute på tomten hela dagarna. En gång såg jag brevbäraren tvärnita för att lägga en avi i min låda om att de varit där, men inte tusan körde de fram till tomten.

Och dessa aviseringar. Jag fick en avisering om ett paket tre dagar efter att paketet kommit tillbaka till avsändaren. Dom senaste två paketen har jag inte fått någon avisering alls om, utan jag har lärt mig att följa kollinumret.

PostNord är verkligen ett skämt. Tycker dom kunde lagt pengarna från namnbytet på en varsin karta och kompass till brevbärarna.
 
Tyvärr måste jag hålla med dig om Postnord, tycker det har blivit sämre sedan omorganisationen. Då jag tidigare var med i styrelsen i vår BRF så satte de i system att märka om våra företagspaket till "mottagare är en privatperson" för att slippa köra ut dem. Sedan skulle vi köra 2.5 mil för att hämta dem. Fick ringa och påtala att vi inte var privatpersoner hur många gånger som helst, och när sedan paketen väl kördes ut så la man automatiskt en lapp i brevlådan med "Sökt er för att lämna paket" osv.

Sedan finns det undantag - en av postkillarna som kör lastbil är guld värd - han går alltid upp eller ringer numret som står på avin och är alltid trevlig - de dagar han levererar funkar det alltid.
 
U
Ups kom förbi med ett paket för en stund sedan. So far so good. Efter en stund går jag förbi fönstret mot gatan och ser chauffören komma ut ur bilen med en pizzakartong, för att sedan gå och slänga den i min soptunna. Innan jag har hunnit ut så har han hunnit dra.

Hade han frågat först hade jag säkert sagt okej till det, men nu är jag bara förbannad. En pizzakartong kanske inte gör så mycket men vi har dels en liten tunna som töms sällan, dels viktdebitering så nu får jag betala för hans rester, samt att vi har krav i kommunen på att allt i soptunnan måste ligga i förslutna påsar.

Försökte maila till dem men det har de gjort så krångligt de bara kan.

För övrigt är jag väldigt nöjd med postnord här i området.
 
Mikael_L
MathiasS skrev:
Jag håller generellt med om allt elände som beskrivs här och har som följd låga förväntningar när saker ska levereras. Men, ibland förvånas man.

Schenker ringde en morgon häromveckan och ville leverera ett paket. Jag befann mig utrikes och kunde inte ta emot själv.

Jag frågade då om han kunde leverera till någon granne senare på dagen och det gick hör och häpna bra! Ringde runt lite och fick tag i en polare ett par kvarter bort - ringde lastbilen i retur och hand vände direkt och åkte till nya adressen.

Detta var Schenker. Måste säga att jag är positivt överraskad av detta bemötande även om jag inte begriper varför man försöker leverera paket utan att avisera det innan eller avtala tid.
Jag har t.o.m kommit överens om och sen mött upp en DHL-bil på IKEA-parkeringen för att lösa det så bra som möjligt för mig och relativt OK för chaufförn.

Så nog finns det guldkorn till chaufförer och andra anställda i fraktbranschen. Men det är precis som med guldkorn, ovanliga och tar bra med tid att vaska fram.

Annars så har jag själv faktiskt övervägande bra erfarenheter av DHL här i Uppsala, iaf för några år sedan mitt under byggtiden då det blev mycket kontakt med fraktbolag.
Posten var det lite sämre med, men långt ifrån katastrofalt.

Men numera har posten, dvs postnord blivit en riktig katastrof åtminstone här i Uppsala-området.
Det är också tydligt om man läser morgontidningen UNT och/eller kollar div åsikter på nätet.
 
under_construction skrev:
Ups kom förbi med ett paket för en stund sedan. So far so good. Efter en stund går jag förbi fönstret mot gatan och ser chauffören komma ut ur bilen med en pizzakartong, för att sedan gå och slänga den i min soptunna. Innan jag har hunnit ut så har han hunnit dra.

Hade han frågat först hade jag säkert sagt okej till det, men nu är jag bara förbannad. En pizzakartong kanske inte gör så mycket men vi har dels en liten tunna som töms sällan, dels viktdebitering så nu får jag betala för hans rester, samt att vi har krav i kommunen på att allt i soptunnan måste ligga i förslutna påsar.
Här hemma åker pizzerians ägare runt på nätterna och dumpar pizzerians sopor i lokalbefolkningens (hans kunders) soptunnor. En bekant skulle gå ut med soporna morgonen efter att sopbilen tömt tunnan, då var tunnan redan full - med matavfall och annat från pizzerian. :)
 
Postnord har faktiskt fungerat rätt så bra för mig, förutom 2 gånger när dom fick för sig att ändra spårningsnumret på ett paket jag väntade på, så numret på avin jag hade inte gällde längre....
Eftersom dom bara scannar in numret på avin så fanns inte mitt paket på utlämningstället trotts att det skulle göra det.
Försökte hämta det 4-5ggr tills en anställd där fick för sig att faktiskt kolla på namnen på paketen (jag är den enda med mitt efternamn här) då visade det sig att det stog på en hylla 50cm från dörren och i ögonhöjd....

Den andra gången fick jag ge spårningsnummret som ebaysäljaren skickade mitt paket med, eftersom posten hade ändrat det till ett nummer som inte existerade nånstans på paketet....

Fedex har jag bara haft med att göra 1 gång men eftersom jag inte var hemma så lämnade dom det på postens företagscenter så jag kunde hämta det där utan problem.
Fedex föraren måste ha känt någon där för posten och Fedex har inget avtal med varandra så egentligen fick det inte gå till så.

DHL....
Inte ens när vi var deras servicepoint på jobbet så kunde jag få mina paket dit..
Dom hamnade alltid inne på deras terminal i Halmstad så man fick köra dit på nån rast och hämta det för dom vägrade att lämna ut det till någon annan än just mig.. + att varje gång såg det ut som att paketet hade blivit överkört av lastbilen och sen inkastat i skåpet på den....
Fått köra och möta en DHL bil eftersom deras gps inte var uppdaterad så adressen jag bodde på fanns inte...
Jag visste om att det kunde strula, så därför gav jag både den gamla och nya till kundtjänsten och sa att det är samma hus bara en ny adress men nej det gick inte...

Schenker.
Fick sakerna jag hade beställt utan låda och bara ihoptejpade med "Schenker retaped" tejp...
undrar vad som hände med lådan sakerna låg i från början för jag fick en bild av säljaren innan dom skickade iväg det och då låg det i en låda och rejält tejpad..

Kom på en annan sak som inte är något transportföretags fel att det var trasigt vid leverans.
På jobbet så hade vi beställt ett nytt hjulnav till en lastbil och några nya strålkastarglas.
När det väl kom dagen efter så kom det i en stor låda fastspikad på en SJ pall, i lådan låg det lycktglas och ett hjulnav löst som kunde rulla runt lite som det ville...
Gissa hur hela glasen var efter att ett nav på ca 40kg har rullat över dom x antal gånger..
 
Här har jag förstklassig service av posten. Normalt körs alla paket till min arbetskollega, men när han har semester skickas allt hit, och nästan dagligen ligger en avisering i brevlådan "vi har sökt dig, men du var inte hemma, så ditt paket finns på ICA"
ICA ligger 3 min bort och har öppet till 10 på kvällen, så det funkar utmärkt, när Schenker el DHL kommer och man inte är hemma, får man flaxa runt halva stan för att hitta paketen.

Var hemma här om dagen då det ringde "Hej, Annicka här från posten, har ett tungt paket till dig, är du hemma ?? det är så jobbigt att släpa paketen till din trappa, och tillbaka när du inte är hemma"

10 min senare var Annicka här, och bar fram mitt 25 kg paket som det vore en tårtkartong. Jag undrade hur hon fick mitt nummer, firman i Danmark har svårt för att skriva telefonnummer på paketen "Jag Googlade"

Det borde finnas fler Annicka.
 
  • Gilla
mexitegel och 5 till
  • Laddar…
Jaha...idag skulle ett paket från Tyskland leveras till mig. Hur visste jag det? Jo, jag kollade med trackingnumret imorse för att se hur långt det kommit, och såg då att det minsann lastats på bil i grannkommunen. Nu hade jag inte möjlighet att sitta hemma och vänta på att bilen skulle behaga dyka upp, så jag förutsatte att det skulle ligga en avi i brevlådan när jag kom hem alt. att jag skulle få ett sms. Tror ni det låg någon avi i lådan eller att jag fått något sms?

Tänkte att "nähe, de kom kanske aldrig hit på rundan", så jag kollade trackingen igen...jodå, de hade tydligen varit här ändå OCH lämnat avi/meddelat "mottagaren" var paketet kunde hämtas. Eeeeh...till vem då undrar jag? Luktar mer som att de gjort som många andra vittnar om; skitit att komma hit och bara ljuger.

Hur ska jag nu veta var mitt paket är?
 
Följde mitt paket från UK med DHL via Danmark...
Ankom Arlanda igår, och avgick.. ankom Arlanda idag och jag tänkte grattis.. som att det skulle gå vägen med leverans idag som det hela tiden stått.
Döm om min förvåning när JETPak ringer och frågar om jag är hemma, och då hade klockan passerat 17... :)

Men nog tänkte jag att de va hål i huvudet när det ankom Arlanda 2 dagar på raken.

Även en DPD försändelse verkar gå med rasande fart mot mig, trots fri frakt från UK, men! som vanligt ska man inte ropa hej innan.. ;)
 
Det här är ju helt makalöst! Så här har tydligen mitt stackars paket åkt omkring, hittills:

Karta över Stockholm med röda pilmarkerade rutter som visar en förvirrande leveransväg för ett paket.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Stjärnan markerar ungefär var slutdestinationen är, pilarna visar hur paketet kom till Veddesta från Toftanäs i Skåne den 16:e och vidare hur det gick på avvägar igår för att tillslut komma tillbaka till Veddesta 18:44. Inatt lämnade det tydligen Veddesta igen och är på väg till okänd destination. Jag har fortfarande inte fått någon avisering var jag kan hämta det.

Logg över ett pakets transportväg med datum, tid, plats och händelseförlopp enligt ett leveransföretags spårningssystem.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Det verkar som att Postnord tagit över från DHL, söker jag på DHLs trackingtjänst får jag inga träffar, så bilden ovan är från Postnords.

Det är inte konstigt att paket tar lång tid på sig att komma fram i Sverige om de håller på på det här sättet! Varför lämnades inte paketet på närmaste DHL servicepunkt när (om) chauffören var här när jag inte var hemma? Servicepunkten ligger drygt en kilometer ifrån mig!

Ringer jag DHL eller Postnords kundtjänst för att jaga paketet? :mad:

:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:
 
Paxman skrev:
Det här är ju helt makalöst! Så här har tydligen mitt stackars paket åkt omkring, hittills:

[bild]

Stjärnan markerar ungefär var slutdestinationen är, pilarna visar hur paketet kom till Veddesta från Toftanäs i Skåne den 16:e och vidare hur det gick på avvägar igår för att tillslut komma tillbaka till Veddesta 18:44. Inatt lämnade det tydligen Veddesta igen och är på väg till okänd destination. Jag har fortfarande inte fått någon avisering var jag kan hämta det.

[bild]

Det verkar som att Postnord tagit över från DHL, söker jag på DHLs trackingtjänst får jag inga träffar, så bilden ovan är från Postnords.

Det är inte konstigt att paket tar lång tid på sig att komma fram i Sverige om de håller på på det här sättet! Varför lämnades inte paketet på närmaste DHL servicepunkt när (om) chauffören var här när jag inte var hemma? Servicepunkten ligger drygt en kilometer ifrån mig!

Ringer jag DHL eller Postnords kundtjänst för att jaga paketet? :mad:

:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:
Det är Postnord som gäller. DHL har inget med paketet i Sverige att göra.
Fick paket från Tyskland som skickades med tysk Post (DHL) som i Sverige gick via Postnord.
Det som förvirrar är att det finns 2st DHL men med samma logga men det är separata system.
 
Ja, jag ringde Postnord och fick prata med en kille som helt klart fått mycket skit från kunder tidigare. Han var mycket forcerad och försäkrade mig om att jag snart skulle få en avisering, och att paketet skulle finnas att hämta på närmaste serviceställe senare i eftermiddag.

(Jag upptäckte att noteringen att paketet varit i Norrtälje givetvis måste vara fel. Det är flera mil mellan Täby och Norrtälje, så att paketet skulle ha gjort den vändan på sju minuter är ju självklart omöjligt.)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.