Virke som ska tryckimpregneras är det virke som inte duger till reglar, panel, lister mm. Oftast är det ju splintvirket som blir tryckt, är den sämsta delen på stocken, det vill man inte ha till konstruktionsvirke eller lister.

Visst kan det finns bra exempel på brädgårdar som har "bra" tryckt virke, men de allra flesta har samma kvalitet, i alla fall i södra halvan av Sverige.

Har svårt att tro att bara för att det är dyrare så är det bättre, den lokala XL-bygg är som exempel betydligt dyrare än vad Byggmax är på trycket. Dock så krävs det även på XL en del sortering för att man ska bli nöjd, precis som på Byggmax.
 
Ang. om det är bättre virke på brädgården eller BM så är det nog mer troligt att på brädgården handlar proffsen de köper virket utan att bry sig, därmed åker även skräpet med, medan på BM står hempularn som har all tid i världen och sorterar sitt virke och därmed så blir skräpet kvar. Beställer man en leverans från brädgården får man ett paket med bra och dåliga bräder, dom dåliga kan man då själv lämna tillbaka eftersom man inte själv plockat påsig dom, men det är också därför man betalar ett högre pris på brädgården.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.