Mikael_L
Du måste komma ihåg att berätta hur det hela avlöpte sen ..., lova ... :)
 
TLovskog skrev:
Nej. Jag vet att det inte finns en dosa på vägen. 20m är iofs uppskattat, så det KAN ju vara 15-16m också.
Du ser alltså röret hela vägen? Jag hittade mycket dolt i mitt hus, tre takdosor var fyllda med spackel och kamoflerade med väv eller panel. Fick riva upp golvet ovanför på ett ställe för att bringa klarhet till att kabeln satt fast. Man vet aldrig hur luriga en del föregångare varit.
 
Mikael_L
T&H skrev:
..., tre takdosor var fyllda med spackel och kamoflerade med väv eller panel.
:eek: :eek: :eek:
 
Jo, man baxnar, men att eldragningarna var skumma på sina ställen visste jag redan om vid husbesiktningen för jag såg en del lampsladdar försvinna rakt in i väggen. Känner mig därför inte lurad på något sätt, men jag begriper inte varför han inte satt vanliga doslock över. Han hade ju kunnat ändra sig och plöstligt velat ha tillbaka taklamporna där. Nu var det ett dödsbo (med friskrivningsklausu)l så jag kunde inte fråga hur han tänkte.
 
T&H: Jag var väldigt involverad i bygget med elektrikern då det var första IHC huset han byggde (1999), dessutom nätverk, audio / video och en massa annat meck och jag visste vad jag ville ha. Så jag har stenkoll på hur alla rör och dosor går (ok avstånden kanske jag inte hade så bra kolla på, och det där extra röret för kabeltv som kom väl till pass iom utbygget hade jag glömt ...)

Just nu har jag haft mycket att göra, men till helgen blir det att ordna ...
 
Bra läsning, här ska också provas med silikonspray!
I mitt hus har någon (inte jag) har dragit i en vanlig gummikabel i ett flex-rör, c:a 5 meter långt som sitter som bara den.
 
elmot: Succe! Silikon gjorde susen. Trodde inte det skulle funka så bra med så kort spraymunstycke. Jag antar att det var erfarenheten som talade.
Jag fick ur mina nätverkskablar och kan koppla vidare.
Nu skall vi ge oss på rören med högtalarkablarna, ännu fler, ännu trängre ...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.