Hej igen funkisen (och alla andra).
Så här svarar Trygghetsvakten ang. ventilation i torpargrund:
"Hej,
Nej ventilerna skall inte sättas igen. Trygghetsvakten Krypgrund hjälper en uteluftsventilerad krypgrund att fungera korrekt genom att tillföra lite värme då krypgrunden är så kall i förhållande till omgivningen att mögel annars hade kunnat växa. Funktionen bygger på att grunden är ventilerad vilket också är önskvärt ur andra synvinklar, som radon mm.

Ventilerna skall alltså vara öppna. I speciella fall (t ex då grundmur och grundbotten täckts med krypgrundsisolering) kan ventilationen minskas men aldrig tas bort helt.

Energisnål och miljövänlig avfuktning

Trygghetsvakten Sverige AB"

Vad tror ni om det?
Och ang.hygrometer,vilken håller hög kvalite att sätta i torpargrunden?
 
Det kan nog stämma eftersom trygghetsvakten bara är ett element och har inget fläktsystem. Så om du stänger igen allt så blir luften stillastående. Är ingen expert på trygghetsvakten så du får nog sätta upp en egen tråd och fråga där så kanske det är fler som kan ge svar. Det jag tycker är lustigt är att din "expert" på trygghetsvakten som monterade in det ville sätta igen alla ventiler men gjorde inte det pga att det ändå var dålig ventilation på altan sidan. Rikitgt oroväckande att en som jobbar med det säger så och tillverkaren säger något helt annat. Läser man deras installationsanvisning så säger dom att man ska ha en öppen ventil på 15x15cm var 5:e meter. Hoppas bara han inte har gjort många jobb där han lyckats stänga igen alla ventiler.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.