När min uppställningsplan för båtar och släpkärror är klar är tanken att det ska finnas ett antal låsbyglar förankrade i marken. Dessa ska då användas för att låsa fast släpkärrorna som komplement till kulhandskelås.

Någon som har tips på lämplig låsbygel som man kan gjuta fast i en rejäl betongplint? Får gärna vara i form av en ring så att det inte sticker upp för mycket och riskerar att punktera en oförsiktig förares däck.
 
22mm armeringsjärn böjd i en stor radie som sticker upp ~3cm? Kanske montera betongklumpen en bit under marken, så när man inte behöver låsa något gör det inget om grus landar ovanpå, och när man behöver låsa petar man lite med en mejsel så är det klart att sticka in kedjan.

Grovt järn och stor radie klarar man oftast att köra över.

Nackdel vid snöröjning dock
 
Du skulle ju faktiskt kunna ha detta nedsänkt.

Tänk dig ett gjutrör med lite större diameter, ta en stång (rostfri kanske) i lämplig dimension som du gjuter in. För att kunna dra en kätting runt stången har du vid gjutning en liten hink eller kopp som skapar lite luft runt stången. Detta skulle sedan kunna grävas ner och ligga i jämnhöjd med asfalt/ytlager.
 
Om du köper såna här på t,ex 25308 biltema och så borrar du ett hål i plattan och fyller med kemankare och trycker dit så skall det nog funka för att säkra billigare varor typ stegar mm
 
  • 25-307_s.jpg
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.