Hej,
Skulle vilja ha tips på en större lampa som passar i ett vardagsrum på 25 m2 med högt till tak (5 m) o stora fönster. Vi vill hitta en lampa att ha ovan vardagsrumsbordet (135*135). Vi har det rätt stilrent men (absolut) inte strikt, lite åt det rustika new england hållet (är planen iallafall  :D)

Så lampan kan få ta ut svängarna rejält :)

Skulle bli jätteglad för tips o ideér -det börjar bli mörkt  ;)

 
vet inte om det här kan va nåt... antinge älskar man den eller inte :)

det är väl kanske inte vad ni söker men den är snygg iaf ;)
 
  • matrum_hl_vgg_001.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tack! Den var ju jätteläcker! Vart kan man få mer info om den? *nyfiken*
 
Det är helt klart ett alternativ! Vill som sagt gärna veta mer.
Kan ju avslöja vad vi tittat på hittills... det är bland annat Flos krona i krom som känns lite dyr. En annan lampa vi tittat på är "Holmsund" från Aneta - vilket är en helt annan lampa!! Skulle kunna bryta av rejält :D Holmsund är både gräsligt ful o jätteläcker på samma gång, enligt min "smak" iallafall - men jag har ju "stilkris" så det sjunger om det... ;D (Varav inget blir inhandlat.... )

 
  • 15458-20_HOLMSUND.jpg
Åsså en bild på Flos...
 
  • flos.gif
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
ett litet belysningsföretag som heter AH www.ahbelysning.se den ligger under nyheter kostar runt 3500:- så lite saftigt är det men den e helt underbar när den lyser....

Den från Aneta var oxå helt okej.... tycker personligen det är snyggt att bryta av lite... Kan bli lite för stelt om man kör enligt en stil.... men det är bara min lilla åsikt :)

Lampgustav har oxå riktigt snygga lampor dom har lite blandade stilar....

lycka till ;)
 
Det finns en billig lösning:
Skaffa en massa små lampor (de man har till julbelysning) och sedan en eller flera ringar som hänger horisontalt och tråd att hänga upp ringarna till taket.
Vira sedan runt smålamporna lite huller om buller och gärna upp till taket i trådarna.
Då får du en "egen" designad lampa till lågt pris.

Idén fick jag från IKEA som har en jullampa som ser ut så här för 179Kr:
36932_PE128373_S3.jpg
 
Tack för era bra tips!
grossa: Helt klart, inte kul om det skulle se ut som något koncept taget direkt ur en möbelkatalog!
thomas33, lät ju himla skoj, har du någon bild på din kreation *nyfiken*
 
Kreationen vi gjorde hade vi förra hösten och när det blev jultid, så gjordes den om till juldekorationer och tyvärr finns inga bilder på den.

Vi gjorde ungefär så här:
Hoppas att du begriper beskrivningen.

Tre ringar med olika omkrets. Lättast är att forma 3mm tjock galvad ståltråd som man har till stängsel.
Den största i mitten och de andra ovanför och under.
Satt fast dem med dekorlina så att det blev ungefär 20cm mellan varje "våning" och en meter till takfästet som var en vanlig metallring. (Eftersom du har så högt till tak, så får du nog ha mer ringar, slingor och längd på linorna.)
Tog sedan tre slingor med 80 vita smålampor började vid takfästet och lät dem gå runt ringarna och upp till takfästet igen, så att det blev sex "linor" av ljusslingor ner från taket och en massa lampor runt i ringarna.
Fick ändra lite några gånger, så att det blev snyggt och jämt fördelat.

 
Låter onekligen som en intressant idé. Kul att göra något "eget".  :) Har sett några varianter där ljusslingor används, bland annat en som hade "plexiglas" som stomme, blev jätteläckert ljus av den, kostade runt 3000... Får se vad det blir -tack för ditt svar! /Fru obeslutsam   :D
 
Vi köpte en underbart vacker lampa förra året, ZLamps "Oval". Den passar perfekt över vårt matbord i lägenheten. När vi var i lampaffären nu för nån vecka sen igen såg vi att det hade kommit en ny lampa i samma serie som vi båda blev än mer förtjusta över men som verkligen kräver lite mer i takhöjd. Hittade tyvärr ingen bra bild på den på hemsidan, den var faktiskt riktigt urusel, så jag vägrar att lägga in den här. Men gå in på www.zlamp.com och sen på nyheter så ser du vår lampa "Oval" längst upp till höger och sen är det "Egg" nedanför. Jag kan rekommendera att titta på den i verkligheten. Ett lite annorluna material och utförande utan att det känns alltför konstigt för det. Hos oss går den udner epitet "Vårt ufo" för den ger verkligen en svävande känsla och ser ut som ett rymdskepp :)
 
Tack cockaby! Ska försöka få mig en livevisning! Jag förstår nog vad du menar, med bilden där... många lampor ser tråkiga ut på bild o sen när man ser demi verkligheten så är det en helt annan sak  :) För oss med väldigt stilren smak (än så länge  :D ) så kommer lampan sätta prägel på hela rummet, så det gäller att hitta rätt. För när man väl köpt taklampan så "måste" man ju anpassa den andra belysningen till den befintliga. (Som det är idag har vi bara tillfälliga lampor i väntan på den "rätta"  :) )
 
halloj igen.... kom på att lampteamet har en lampa som heter Estelle..... mer kristall :) jag som egentligen inte tycker om det... men det är i modernare tappning...

är kanon snygg i crome
 
  • estelle_new2t.jpg
vart fel bild... + mycket snyggare i verkligenheten :D
 
  • estelleb2.jpg
Tack för alla tips - inte en lampa den andra lik, kanon  :D Om jag bara kunde bestämma mig någon gång ::)

Bifogar två bilder över dagsläget, om någon vill kommentera ytterligare ;) /Fru obeslutsam
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.