Hej! Jag har mestadels parkett: gammal massiv fiskben i rummen (I love!) en sju år gammal lackad ek trestav Kährs i hallen, gammalt furugolv i kök. Har katter och hund, samt att vi ofta klampar in med grusiga skor...

Fiskben: inga problem alls.
Köksgolvet: vi har lackat ordentligt tre gånger, och har inte fått några skador trots vattenslafs. Vi har skålarna på tunga brickor som fångar upp det mesta, men inte ens det som kommit utanför lämnar spår.
Hallen: nästan inget slitage trots den strida strömmen av t ex valpkiss under en period.

På landet ligger även där ett furugolv i köket, och vi har haft matskålar mm under den gamla vedspisen där det ligger en klinkersektion runt. Det är praktiskt, eftersom listen runt fungerar som en avgränsning som fångar upp torrfoderkulor!.

Min erfarenhet är att ett bra lackat trägolv funkar. Har haft större problem med matskvätt upp på väggen vid matplatserna...
 
Nimajneb skrev:
Klankar inte ner på dig alls.
Berättar bara om egna erfarenheter. Som har gått från:
Wow Öppen planlösning -> Hur kan vi på snabbast o snyggaste sätt stänga in köket.
Wow Klinker i köket -> Ont i fötter o rygg, krossade glas halkat ett par gånger... In med lösa mattor för att täcka upp eländet.

Används köket mycket och man har barn i huset samt att man är ärlig mot sig själv så brukar dom flesta ångra sina val här. Men det finns naturligtvis undantag och om du ser den största fördelen med klinkers att det inte går hål i dessa när man tappar tunga vassa knivar med spetsen före (nytt argument som faktiskt är fysiskt korrekt) så antar jag att det händer dig ganska ofta.
Jag skrev tex tappar vassa saker.
Och nej jag tappar inte det ofta. Men de framtida barnen lär nog göra det.
 
*Martina* skrev:
Jag skrev tex tappar vassa saker.
Och nej jag tappar inte det ofta. Men de framtida barnen lär nog göra det.
Jag vet, våra har säkert krossat 20-30 glas o tallrikar på köksklinkergolven.:mad:
Fast vi la ut mattor så lyckades dom hitta gliporna.:(
Som tur är så slapp vi dessa golv i senaste huset vi flyttade in i.:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.