Har de påstått att de är auktoriserade takläggare eller liknande så borde du absolut kunna hålla inne på betalningen.
Ring papptillverkaren direkt nu då kan du få första hands information om hur de ser på det och skillnaden på pappen till exempel livslängd som det troligen mest handlar om.
 
ranzor skrev:
Kollade med dem angående pappen, de sa att de alltid använder denna papp på hus med sån lutning som vi har, sen sa dom att eftersom de lägger benderspannor så igentligen skulle man kunna klara sig utan papp och använda nån plastdifusitionsspärr bara... Sen fick vi 3 års garanti på jobbet och 10 på matriallet så om de vart nå problem så fixade dom det...

ska man godta detta?

d^_^bq(;^;)p?
Eftersom de nyttjar en papp som har sämre kvalitet än föreskrivet kan man tänka sig att hållbarheten är kortare än förväntat. Skulle du vara nöjd med ett tak som måste bytas igen om 11 år. Lägger man om ett tak vill man ha minst 30 års lugn och ro.

Tyvärr är nog rådet att bråka skitmycket med dem, i värsta fall med advokathjälp.
 
pratat med tillverkaren,,

Man ska ha BM350,,, men det skilljer inget i livslängd...

det som skilljer är..

- Yam kan du riva sönder lätt, inte med yap. (alltså var försiktigt med att gå på taket innan pannorna är på, gå endast på läkten.
- Yam får inte ligga längre tid utan pannor, yap kan ligga längre utan pannor.
- Enligt normerna ska man ha yap och inte yam.

fick dock en antydan att det skulle gå bra endå, bara takläggaren ser till att det inte blir några skador på pappen innan pannorna är på...

dock hade de bara skillt 1000:- om de hade tagit rätt papp från början...

Ska hem och titta hur det ser ut, men vet inte vad jag ska göra... firman verkar inte vara villig att erkänna att man inte ska ha den pappen igentligen..
 
precis kommit hem, papp, klart. läkt halvvägs...

fler funderinger döck dock upp...


Pappen är på vissa ställen inte slät, utan bubblig, gör detta något?

Pappen går inte hela vägen upp på vindskivorna utan på vissa ställen endast 1 cm,, är de ok?

Sen finns det en del spikhål här och där men inga spikar, samt en reva... detta vet jag att de inte är ok...

sen, hur brukar man göra med pappen vid rörgenomföringar? just nu är den bara uppskuren runt om och en del papp som sitterupp runt hela röret, dock ej tät, hur ska det se ut där när dom är klar?

sen har dom inte lagt ny papp under plåtkupan som sitter ovanför altandörren som kommer ut till balkongen där uppe, bara lagt papp fram till plåten och inget mera... det är dubbelfalsad plåt som sitter på kupan, borde inte den ha tagits bort och lagts ny papp där under också?
 
Hej!

Spikhålen och revorna ska du inte godkänna pappen ska vara ett tätskikt.

Vad gäller genomföringar så är det viktigast att pappen som ligger över röret ska gå upp på röret och gå ut 10cm på varje sida.

dubbelfalsad plåt är ingenting man bara tar bort och sen sätter tillbaka. Det kräver ofta en plåtslagare, vad står det i offerten om det?
 
Låter som om du ska ta ut en besiktningsman innan dom lägger på pannorna... det där låter inte bra..
 
Aterigen, man blir morkradd nar man laser om vad vissa firmor haller pa med. Att dom orkar...! Sta pa dig Ranzor!
 
Det mesta har löst sig så vi är nöjda, pannor och allt är nu på,, d^_^b

dock har vi en avloppsavluftning som kommer upp på taket, och där har de använt den gamla plåten som passade till de gamla pannorna, dock passar det inte 100% till de nya så de har klipp, tryckt, och till sist haft på en massa silikon runt den för att den ska vara tät mot pannorna runt om, det kommer vi ringa och bråka om nu, ingen betalning innan vi är helt nöjda....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.