Som någon annan sa. Skaffa en separat accesspunkt. Routern kan du ha kvar men stäng av radiodelen. Har haft samma problem med i stort sett alla konsumentroutrar jag haft.
 
Och jag skrev fel. Kanal 12-14 funkar inte på min mobil. Det tog en stund att komma på varför det inte funkade när AP:n själv valt kanal 12.
Men svepande kritik mot "konsumentprodukter" tycker jag är tråkigt. Man får ju gärna precisera lite mer vad de upplevda problemen bestått av och vilket trafikmönster man har.
3 datorer med bittorrent, videostreaming och på det plattor och mobiler eller en klassisk surf dator och nån enstaka mobil. Skillnaden på belastning på grejorna är ju stor i de olika fallen.
Vissa behöver lite dyrare och mera kraftfulla grejor medan andra kan bli jättenöjda med billiga konsumentprodukter.
 
Håller med, alldeles för generellt uttalande att konsumentprodukter automatiskt blir dåliga bara för att de inte kostar >1000 kr.
Själv kör jag en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=532380 Netgear WNR3500Lv2 med Tomato firmware (variant av DD-WRT) i, fungerar verkligen hur bra som helst, och jag är kräsen.
 
Raskus skrev:
Håller med, alldeles för generellt uttalande att konsumentprodukter automatiskt blir dåliga bara för att de inte kostar >1000 kr.
Själv kör jag en [länk] Netgear WNR3500Lv2 med Tomato firmware (variant av DD-WRT) i, fungerar verkligen hur bra som helst, och jag är kräsen.
Men om man nu måste byta till "pirat" FW på produkten så kan man väl inte påstå ett det är en bra produkt...eller?
Btw, ASUS 56:an kostar långt under tusenlappen..
 
Nimajneb skrev:
Men om man nu måste byta till "pirat" FW på produkten så kan man väl inte påstå ett det är en bra produkt...eller?
Btw, ASUS 56:an kostar långt under tusenlappen..
Måste måste man inte, det påstod jag inte, däremot får man fler finesser och ett trevligare gränssnitt. Asus är säkert en mycket bra router det också.
 
Konsumentprodukter blir naturligtvis inte dåliga för att de är billiga, men min erfarenhet efter flera år som nätverksspecialist är att nätverksutrustning riktad mot konsumentmarknaden har en mycket högre andel problem som kräver omstart än produkter riktade mot företagsmarknaden (med 5-10 ggr högre pris).

Nu kan man som konsument inte gå och köpa en bredbandsrouter för 4000:- - 10000:-. Det som är rimligt att göra är att reklamera produkter som kräver ständiga omstarter, köpa begagnad företagsutrustning eller köpa produkter med hög ranking på prisjakt - de brukar vara väldigt prisvärda.
 
Raskus skrev:
Själv kör jag en [länk] Netgear WNR3500Lv2 med Tomato firmware (variant av DD-WRT) i, fungerar verkligen hur bra som helst, och jag är kräsen.
Jag kör samma kombination av hårdvara och mjukvara, och det fungerar perfekt. Jag har aldrig behövt starta om den. Jag har också en D-Link DIR-655 som numera endast används som accesspunkt. Den behöver startas om ibland för att det trådlösa nätverket ska fungera.
 
Som privatperson kan det väl knappast vara några problem att behöva starta om sin router några gånger per år, eller ser ni det som problem? Kan väl vara värt det om man sparar ett antal tusenlappar.
Däremot produkter som betydligt mera frekvent strular blir jag irriterad på, så skulle det hända varje månad tröttnade jag nog.
Började med Cisco 2500/1000 modeller med ISDN för att idag luta mig tillbaka och köra med en operatörstjänst där router ingår även för det trådlösa. Är nog normalanvändare med lite surf, playtittande och så IPTV men den rullar i egen trådlös Ruckuslösning.

Redigerat;
Förenklade kanske nyttjandet. Har även en Qnap NAS som matar huset med musik via twonky men även bilder, mm, men fungerar även som backupenhet då den körs med Raid1. Så jag matar PC, mediaspelare, TV, etc, allt via trådlöst.
 
Redigerat:
Har haft min Netgear 3700v2 i 1,5 år nu. Under den tiden har Netgear lyckats prångla ut en enda uppdatering ( januari i år) så det är bara att glömma ytterligare uppdateringar. Netgear är helkassa på kundvård, det är därför de låter kunderna ha möjligheten att roota sina enheter.

Upplever att 2.4 GHz flippar ur max 2-3 ggr per vecka och det är det tillbaka inom 10 sekunder så det kan man leva med. 5GHz delen använder jag endast för tablet och mobiler och den är stabilare trots sämre täckning.

Det som är bäst med 3700v2 är att media server funktionen funkar stabilt. Har idag 4 st hårddiskar kopplade via en ström-matad 7 portars USB-hub från Clas Olson.

Kan lyssna på musik, se filmer etc på alla mobiler, datorer samt TV.

Hade tidigare Netgear 3500 och hade Tomato i den. Gick stabilt som tusan radiomässigt, men mediefunktionen funkade inte alls bra, så det blev byte till 3700.

ASUS RT N 56U är en klart prisvärd produkt, kommer skarpt att överväga en sådan om den klarar medie funtionen och flera hårddiskar lika bra som Netgear.
 
Redigerat:
fusion: ja det har jag också märkt att det kan dyka och komma tillbaka, men ibland så är det borta och en omstart är det enda.
Nu har det iof funkat sen jag bytte kanal
 
å så dök den idag, men 5GHz nätet är igång
 
En lurig grej jag upptäckte i samband med annat labbande och som jag inte har utrett vidare. Inblandade var en g-accespunkt som var inställd på auto kanalval och en mobil Nexus 4. Mobilen tappade emellanåt wifi och det verkade lite skumt. Det kom ibland igång efter omstarter men var väldigt osäkert. Till slut kom jag på att Nexus 4 inte funkade över kanal 11, ungefär som den vore amerikansk där bandet slutar där. AP:n valde ibland kanal 12 och då la det av.
En sån där erfarenhet som är bra att ha i åtanke när man felsöker tänkte jag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.