Min teori är jordfelsbrytare som löst ut eftersom badrum nämndes, kanske där finns ett värmegolv och en jordfelsbrytare installerad för just denna grupp.
Men vidhåller att dessa brytare inte bör vara orsaken :D
 
Fairlane
Ajaj, utan bilder på hur det var innan så blir det ju alltid svårt att koppla tillbaka om man inte har stenkoll. Oklart hur du hade tänkt få tillbaks det även om det inte gett detta problem.

Nu är det som det är, så då blir det nog till att kontakta någon som kan detta om man inte kan själv.
 
Det är löst. Felsökte genom att dra den svarta sladden och kom fram till ett ställe där den inte var kopplad så nu är det slutet igen
Tack för alla svar
 
  • Gilla
GK100 och 1 till
  • Laddar…
Ett äldre hus har ofta olika standard på färger beroende på vilken byggår. Färg på fas/nolla/tändtråd har varierat dom senaste 50 åren.
Därför är det bra att titta i centralen vad som utgår därifrån för Fas Nolla och Skyddsjord!
 
  • Gilla
Müssli
  • Laddar…
Johannes Karlsson 1985 Johannes Karlsson 1985 skrev:
Det är löst. Felsökte genom att dra den svarta sladden och kom fram till ett ställe där den inte var kopplad så nu är det slutet igen
Tack för alla svar
Det kan ju vara bra och intressant om du beskriver var det var loss dvs troligtvis tex en dåligt gjord koppling med toppklämma som lossnat när du rört lite på trådar osv. Och om #11 av Intresserad22 var på spår dvs det du visade på bilderna och kopplingarna där hade inget med ditt grundproblem att göra.

Efter alla utsvävningar i denna typen trådar kan det ju vara bra att återvända till det realistiskt jordnära som andra som söker kan ha nytta av.
 
Fairlane
Kanske läge att byta toppklämmor mot wago eller liknande. Har man inte vana av tomtehattarna så är de inte att rekommendera, även om lampan lyser.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.