Jag var dumsnål och köpte en infälld strömbrytare från Byggmax. Efter lite pill så lyckades jag ta isär strömbrytaren. För att får bort ramen ska man trycka in fyra små klipps som hakar tag i plåtramen som skruvas fast i dosan. Problemet är att dessa fyra klipps är helt oåtkomliga utifrån när man väl tryckt dit plastramen. Det spelar inte roll att man tagit bort själva tryckknappen, man kommer inte åt ändå.

Vem vill ha en strömbrytare som inte går att öppna och ta bort när man väl monterat den? Eller är det jag som är trögfattad. Har någon erfarenhet av dessa brytare som det står Comen på baksidan av.

/Mats
 
Äntligen kom jag på hur man ska ta isär den. Tänk om det kunde följa med en instruktion hur man ska göra på alla dessa elgrejer.

/Mats
 
S
Om du ändå tänker låta den här tråden ligga kvar så är det minsta man kan begära att du skriver hur du gjorde.
 
SueCia skrev:
Om du ändå tänker låta den här tråden ligga kvar
TS har inte direkt några andra alternativ. Här på BH så gäller "lagd tråd ligger". :)
 
Det låter väl som standardinfästningen för ram? Det handlar bara om lagom mycket våld för att få clipsen att lossna.
 
  • Gilla
Wenyen
  • Laddar…
Njae vet inte om det är så mycket standard på den där och jag vet inte om jag lyckas förklara utan bild. Jag ska se om jag lyckas ordna med det. I alla fall snäpper man till att börja med bort knappen i vanlig ordning. Sedan ska man med en liten mejsel bända ut ett klipps på var sida om själva brytarhuset om man förklarar det så. Då lossnar både en inner och ytterram. Man kan se att det är en plastgrej som är liksom dubbelvikt och därav fjädrande. Enkelt när man fattat men kan väl inte påstå att det var den smartaste konstruktion jag sett.

/Mats
 
Jag tycker det låter som en helt vanlig ELKO-strömbrytare.
[video=youtube;pko11uAW5Jc]https://www.youtube.com/watch?v=pko11uAW5Jc[/video]

Vad är det för fabrikat på din?
 
W
Är väl rätt många fabrikat som har liknande konstruktion? dvs man får snäppa bort brytaren med clips.
 
Där ramlade ju allt isär efter att knappen tagits bort. På brytaren fån Byggmax måste ramen som är i två delar snäppas bort för sig efter att brytarknappen tagits bort. Så nej dom liknar inte varandra. Kina har sina egna varianter och inte har dom någon instruktionsfilm på Youtube heller.

Är det ett krav att man måste använda både fästskruvarna i dosan och klorna eller räcker det att fästa i dosans skruvar?

/Mats
 
Man använder normalt bara skruvarna, klorna om skruvar saknas (gamla plåtdosor).

Som sagt lösningen för att få isär brytaren låter som standard ELKO. men jag håller med om att det inte är soklart om man inte tänkt på det när man sätter ihop den.
 
Mycket likt ELJOS brytare och det kan väl kallas "standardfastsättning".
Ps
Ett mycket bra och snabbt sätt att fästa locket på.
 
elmont skrev:
Mycket likt ELJOS brytare och det kan väl kallas "standardfastsättning".
Ps
Ett mycket bra och snabbt sätt att fästa locket på.
Inte bara likt, den på filmen är en Eljo brytare. Det finns en text till klippet där det står så här. Eljo trend heter en av de vanligaste strömbrytarna. Ökänd för att vara obegriplig att ta bort till exempel vid tapetsering. Kolla in filmen så ser du hur man får bort strömbrytaren.

Om det är standard vet jag inte, Elko har ju en helt annan lösning.

/Mats
 
Nej, ELKO har en mycket snarlik lösning med "plastflärpar" på var sida om vipporna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.