L
Jo, det är säkert möjligt om plinten är tillräckligt grov i diameter, bör väl som minst borra ca 5 cm från kanten så inte plint går sönder när man drar åt.
Det kanske är svårt att uppnå?
Alternativt bila bort och gjuta om toppen på plinten, spara isåfall stolpskons armering som garant att det håller ihop i gjutskarven. Då kan du gjuta in rostfri gängstång istället för expanderbult för vidare fastsättning av nya stolpfästet.
 
  • Gilla
whak
  • Laddar…
Eftersom man ändå gräver för att få ner ett papprör så vet jag inte riktigt hur det blir märkbart stadigare jämfört med att gräva ner färdiga plintar?
Är man orolig så häll grovbetong i botten av hålet och sen ner med en färdig plint. Det gör det också lättare att få plintar i våg och med mer betong/procentning kan man använda mindre plintar.

Stolpspjut är annars smidigt och ska man gjuta är det ibland billigare med ett spjut än två plattjärn.
 
L
Z z_bumbi skrev:
Eftersom man ändå gräver för att få ner ett papprör så vet jag inte riktigt hur det blir märkbart stadigare jämfört med att gräva ner färdiga plintar?
Om det är viktigt med stabila plintar för att planket är högt eller förväntas tåla sidolaster bra bör en rejäl sula i botten på gropen övervägas. Färdiga plintar från Byggmax är i grunden svårare att gjuta vidare på, jämfört med gjutrör eller egen form. Det är att föredra armering där gjutskarven förekommer. Det finns överhuvudtaget ingen armering i de vanligaste billigare plint.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.